Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten siis syödä terveellisemmin, mielellään edullisesti...

Vierailija
10.10.2014 |

Tässä viikon ruoklistamme:

Keitettyjä perunoita ja jauhelihakastike, sikanaudasta, seassa sipulia ja porkkanaa, lisäksi porkkanaraastetta.

Keitettyjä perunoita ja makkarakastike, taas porkkanaraastetta.

Riisiä, kanaa ja juustosalaattia.

Itsetehty pitsa, jossa sikanautaa, porkkanaa, sipulia, juustoa, tomaattia.

Makaronilaatikko, jossa sika-nautaa, sipulia ja porkkanaa, jälleen porkkanaraastetta :D

Kanafajitaksia, tomaattia, kurkkua, salaattia, sipulia, salsaa, juustokastiketta, creme fraishea.

Kalakeittoa pakasteseistä.

Ruokien lisäksi kuluu rasvatonta maitoa, tummaa ja vaaleaa leipää, leikettä, juustoa, mehua. JOskus jugurttia, joskus muroja, joskus mysliä. Tällä hetkellä hedelminä syödään paljon omppuja, koska ilmaista :)

 

Osa varmasti sanoo, että syödään terveellisesti, osa huutaa, että kamalaa hiilarihöttöä tms, mutta kertokaa vinkkinne, miten syömme terveellisemmin, ja vaikka vielä edullisemmin, se olis suurta plussaa!

 

Uunijuureksia, silakoita ei kannata ehdottaa :)

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vihanneksia (kaalit ym.) lisäisin ja sikanautaa vähentäisin.

Vierailija
2/19 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="10.10.2014 klo 13:34"]

Vihanneksia (kaalit ym.) lisäisin ja sikanautaa vähentäisin.

[/quote]

Sika-nauta on hyvää ravintoa. Vaihda rasvattomat maitotuotteet normaalirasvaisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liian lihapainoitteista. Ei sitä joka pääivä tarvitse syödä. 

Vierailija
4/19 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="10.10.2014 klo 13:34"]

Vihanneksia (kaalit ym.) lisäisin ja sikanautaa vähentäisin.

[/quote]

 

Siis korvaisin kaalilla ja muilla halvoilla vihanneksilla jauhelihan? Joo, varmaan.

Vierailija
5/19 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="10.10.2014 klo 13:37"]

[quote author="Vierailija" time="10.10.2014 klo 13:34"]

Vihanneksia (kaalit ym.) lisäisin ja sikanautaa vähentäisin.

[/quote]

Sika-nauta on hyvää ravintoa. Vaihda rasvattomat maitotuotteet normaalirasvaisiin.

[/quote]

Maitoa meillä kuluu luvattoman vähän, joten en vaihda, sillä se on makusyistä rasvattomana.

Vierailija
6/19 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vähentäisin hieman lihansyöntiä (jauheliha, makkara) ja lisäisin kalaa ja esim. soijaa (esim. "jauhelihakastikkeen" voi hyvin tehdä soijarouheesta - meillä ainakin menee ihan täydestä!). Minkälaista rasvaa käytätte? Suuret linjat teillä on ihan hyvin kunnossa :)

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja todellakaan ei kannata vaihtaa kevytmaitoon, saatte jo nyt aika paljon eläinrasvaa noista lihatuotteista.

Vierailija
8/19 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rasvoina meillä on oivariinia, oliivi- ja rypsiöljyä. Makkaraa meillä ei ole viikottain, jauhelihaa ja kanaa kylläkin.

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset
Vierailija
10/19 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Porkkanaa pitsaan???? Pitsastakin voi tehdä terveellisemmän korvaamalla osan jauhoista ruisjauhoilla. Täytteeksi herkkusieniä, kesäkurpitsaa, tomaattia. Porkkana on hyvää, mutta en pitsaan laittaisi :D

Perunan voisi välillä korvata uunijuureksilla. Helppoa ja halpaa.

Onhan riisit ja pastat tummia?

Perus salaatin saa tehtyä halvalla. Salaatti, kurkku,tomaatti. Aika yksipuolista jos aina porkkanaraastetta syö.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Korvaisin ainakin yhden sikanaudoista lohella. Sikanaudasta ja makkarasta ei saa hyviä rasvoja. Saatteko tarpeeksi kuitua? Omenoista ja leivästä ainakin saa, mutta monet suomalaiset silti alittavat suositukset. Pähkinöissä niitä on paljon.

Vierailija
12/19 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="10.10.2014 klo 13:51"]

Ja todellakaan ei kannata vaihtaa kevytmaitoon, saatte jo nyt aika paljon eläinrasvaa noista lihatuotteista.

[/quote]

Eläinrasva on hyvää rasvaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="10.10.2014 klo 13:49"]

Vähentäisin hieman lihansyöntiä (jauheliha, makkara) ja lisäisin kalaa ja esim. soijaa (esim. "jauhelihakastikkeen" voi hyvin tehdä soijarouheesta - meillä ainakin menee ihan täydestä!). Minkälaista rasvaa käytätte? Suuret linjat teillä on ihan hyvin kunnossa :)

 

[/quote]

Älä nyt hullujas puhu, ei lihaa kannata jollain soijalla korvata. Tässähän on puhetta terveellisestä ravinnosta.

Vierailija
14/19 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="10.10.2014 klo 13:49"]

Vähentäisin hieman lihansyöntiä (jauheliha, makkara) ja lisäisin kalaa ja esim. soijaa (esim. "jauhelihakastikkeen" voi hyvin tehdä soijarouheesta - meillä ainakin menee ihan täydestä!). Minkälaista rasvaa käytätte? Suuret linjat teillä on ihan hyvin kunnossa :)

 

[/quote]

Miten ihmeessä on suuret linjat kunnossa, kun kasviksia on noin hirmu vähän?

Siis oikeasti, ei kai tuossa muuta vikaa (no, en suosittelisi syömään noin paljoa lihaa, tai ollenkaan, mutta antaa olla) ole, kuin että kasviksia pitäis lisätä ihan tosi paljon ja vaihtelevasti. On tosi ok syödä porkkanaa joka päivä, mutta ei se yksistään riitä. Kannattaa vaan katsoa, mitkä vihannekset on edullisia kaupassa milloinkin, ja ottaa niitä. Jos yrität vaikka aluks pitää huolta, että joka aterialla on useampaa kuin vain yhtä kasvista (siis ei tarvii olla keitettynä lisukkeena tai salaattina, vaan voi olla ihan ruoan seassakin).

Punajuuret on käteviä, niistä voi tehdä keittoa, laatikoita, paahtaa uunissa ja käyttää salaateissa, uunijuureksina, lindströminpihveinä ja vastaavina, pastakastiketta, intialaista curryä jne. Punakaali on ihanaa, sitä voi käyttää salaatissa, wokissa, hauduttaa, tehdä keittoa, punakaali-perunamuusia ja vaikka mitä. Tavallinen kaali, ihanaa keittoa, kaalilaatikkoa, kaalikääryleitä, salaatteja (nuiji kaali mehevämmäksi suolan, sokerin, etikan ja öljyn kanssa), itämaisia kaaliruokia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uuniruoat on edullisia. kinkkukiusaus, kanaperunavuoka, karjalanpaisti ja muut paistilihat. Kasvissosekeitot ja uunipuurot on myös hyviä ja edullisia.

Vierailija
16/19 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä meni taas uskontojen sodaksi, kuten kaikki ruokakeskustelut.

Vierailija
17/19 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="10.10.2014 klo 13:56"]

Porkkanaa pitsaan???? Pitsastakin voi tehdä terveellisemmän korvaamalla osan jauhoista ruisjauhoilla. Täytteeksi herkkusieniä, kesäkurpitsaa, tomaattia. Porkkana on hyvää, mutta en pitsaan laittaisi :D

Perunan voisi välillä korvata uunijuureksilla. Helppoa ja halpaa.

Onhan riisit ja pastat tummia?

Perus salaatin saa tehtyä halvalla. Salaatti, kurkku,tomaatti. Aika yksipuolista jos aina porkkanaraastetta syö.

 

[/quote]

Porkkanaraaste on hei hyvää pizzassa! Siis ei tietenkään misään aidossa italialaisessa pizzassa, mutta sellaisessa suomalaistyyppisessa peltipizzassa. Mun mielestä hyvä pizzataikina tulee durumjauhojen ja niiden hienojen täysjyväjauhojen sekoituksesta (siis nää ei oo grahamjauhoja, jotka on karkeita, vaan hienommaksi jauhettua täysjyvää, jolla on paljon paremmat leivontaominaisuudet. suosittelen kaikkeen leivontaan!).

Hyvää täysjyväpastaa on esim. Barillan täysjyväspagetti, paljon parempaa, kuin monella muulla merkillä.

 

Vierailija
18/19 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="10.10.2014 klo 13:56"]

Porkkanaa pitsaan???? Pitsastakin voi tehdä terveellisemmän korvaamalla osan jauhoista ruisjauhoilla. Täytteeksi herkkusieniä, kesäkurpitsaa, tomaattia. Porkkana on hyvää, mutta en pitsaan laittaisi :D

Perunan voisi välillä korvata uunijuureksilla. Helppoa ja halpaa.

Onhan riisit ja pastat tummia?

Perus salaatin saa tehtyä halvalla. Salaatti, kurkku,tomaatti. Aika yksipuolista jos aina porkkanaraastetta syö.

 

[/quote]

 

Porkkana sopii hyvin, joten käytämme sitä edelleen :) Aloituksessa sanoin, ettei kannata ehdottaa uunijuureksia, mutta ei se mitään. Riisi ja pasta ovat halvinta mahdollista. Sehän tässä vähän on hankaluus, että ne täysjyvät yms terveellisemmät ovat kalliimpia, joka taas ei auta kukkaroa. Ja on meillä yleensä enemmän salaattiakin, mutta tällä viikolla on porkkanapainotteista.

Korvata jauheliha lohella, ja taaskaan ei halvenna hintaa. Soijarouheita käytän vaihtelevasti jatkaakseni jauhelihaa, valitettavasti ruokaherkin lapsi huomaa sen, eikä tykkää siitä.

Vierailija
19/19 |
10.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jatkaisin jauhelihaa pavuilla, en soijalla. Ainakin cittarissa oli kotimaista härkäpapurouhetta, esim Chili con carne-tyyppiset jauhelihakastikkeet.

Terveellisyyttä saa vaihtamalla riisin linsseihin, ei kuitenkaan halvenmpaa hintaa. Tosin ravintorikkaampaa ruokaa riittää pienenmpi määrä kuin niitä vatsantäytteitä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kaksi kahdeksan