Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi lapsen rasvantarve loppuu kun täyteen tulee 1v?

Vierailija
07.10.2014 |

Äidinmaito on rasvaprosentiltaan lähes samaa kuin täysmaito, minkä ihmeen takia 1v  jälkeen kaiken tulisi olla rasvatonta? Vääntäkää mulle rautalangasta? Silloin 1vuotiaanako aivot on jo kehittyneet ettei rasvaa enää tarvita? Neuvolassa kauhistelevat kun sanoin että meillä käytetään luomu täysmaitoa, kuohukermaa, voita, lapset syö turkkilaista jogurttia,  neuvolantäti sanoi "rasvaton maito olisi kyllä hyvä niin ei tulisi turhia kaloreita" LASKETAANKO LAPSILTA KALORIT?

Kommentit (69)

Vierailija
1/69 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.10.2014 klo 22:32"]Rasvasta olen kanssasi samoilla linjoilla, viljoista en. Kannattaa siedättää imetysiässä oleva lapsi gluteeniviljoille, niin elämä on myöhemmin helpompaa. Tuossa iässä on sopiva ikkuna sille. Muuten kasvatatte lapsen keliakiariskiä. Googlaa vaikka tutkimuksia. Ei se siedättämäinen tarkoita sitä, että loppuelämä on pelkkää leipää ja pastaa.
[/quote]
Tajuatko että se, että lapsi pitäisi "siedättää" viljoihin tarkoittaa sitä että se on ihmiselle sopimatonta ravintoa!

Vierailija
2/69 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.10.2014 klo 22:34"]

lääkärit jotka eivät ole THL:N hihnassa eivät suosittele viljoja annettavan ennen 3v kunnes vastustuskyky on paremmin kehittynyt, en aio pilata lasteni suolistoa viljoilla, elää pystyy ilmankin. Koulussa tulevat sitä saamaan kuitenkin, paitsi yksi joka varmaan allergiansa puolesta sitä ei joudu syömään

miksi antaisin esim vehnää? Mitä sellaista siinä on mitä lapseni tarvitsee kasvaakseen?

ap

[/quote]

Eli kaikkien viljoja syövien lapsien suolistot on pilalla? Voi ei :(

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/69 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

olen huomenna menossa kolesterolitesteihin ekaa kertaa elämässäni, tämä vuosi syöty näin, innolla odotan tuloksia. Ainut mikä kolesterolissa oikeasti jotain merkkaa, on triglyt

 

ap

Vierailija
4/69 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.10.2014 klo 22:32"]

Rasvasta olen kanssasi samoilla linjoilla, viljoista en. Kannattaa siedättää imetysiässä oleva lapsi gluteeniviljoille, niin elämä on myöhemmin helpompaa. Tuossa iässä on sopiva ikkuna sille. Muuten kasvatatte lapsen keliakiariskiä. Googlaa vaikka tutkimuksia. Ei se siedättämäinen tarkoita sitä, että loppuelämä on pelkkää leipää ja pastaa.

[/quote]

 

 

HUOM!

Tätä suositellaan vain täällä Pohjoismaissa, kun muut kasvikset on vaikeastisaatavissa ja viljaa kuitenkin tuotetaan runsaasti. Missään muissa maissa viljoja ei todellakaan suositella vauvoille, päinvastoin.

Vierailija
5/69 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.10.2014 klo 22:35"]

[quote author="Vierailija" time="07.10.2014 klo 22:32"]Rasvasta olen kanssasi samoilla linjoilla, viljoista en. Kannattaa siedättää imetysiässä oleva lapsi gluteeniviljoille, niin elämä on myöhemmin helpompaa. Tuossa iässä on sopiva ikkuna sille. Muuten kasvatatte lapsen keliakiariskiä. Googlaa vaikka tutkimuksia. Ei se siedättämäinen tarkoita sitä, että loppuelämä on pelkkää leipää ja pastaa. [/quote] Tajuatko että se, että lapsi pitäisi "siedättää" viljoihin tarkoittaa sitä että se on ihmiselle sopimatonta ravintoa!

[/quote]

Kaikennäköisiä hihhuleita...

Vierailija
6/69 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Gluteeni yhdistetään yli 60 eri sairaukseen? MIKSI altistaisin lapseni sille? ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/69 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.10.2014 klo 22:35"][quote author="Vierailija" time="07.10.2014 klo 22:32"]Rasvasta olen kanssasi samoilla linjoilla, viljoista en. Kannattaa siedättää imetysiässä oleva lapsi gluteeniviljoille, niin elämä on myöhemmin helpompaa. Tuossa iässä on sopiva ikkuna sille. Muuten kasvatatte lapsen keliakiariskiä. Googlaa vaikka tutkimuksia. Ei se siedättämäinen tarkoita sitä, että loppuelämä on pelkkää leipää ja pastaa.
[/quote]
Tajuatko että se, että lapsi pitäisi "siedättää" viljoihin tarkoittaa sitä että se on ihmiselle sopimatonta ravintoa!
[/quote]

Lapsi siedättyy jokaikiselle vieraalle proteiinille, jota äidinmaidon lisäksi saa. Jokainen uusi ruoka-aine vaatii siedättymistä. Ja on liian iso päätös viedä lapselta sietokyky yhteen tärkeimmistä ruoka-aineryhmistä.

Vierailija
8/69 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.10.2014 klo 22:36"][quote author="Vierailija" time="07.10.2014 klo 22:32"]

Rasvasta olen kanssasi samoilla linjoilla, viljoista en. Kannattaa siedättää imetysiässä oleva lapsi gluteeniviljoille, niin elämä on myöhemmin helpompaa. Tuossa iässä on sopiva ikkuna sille. Muuten kasvatatte lapsen keliakiariskiä. Googlaa vaikka tutkimuksia. Ei se siedättämäinen tarkoita sitä, että loppuelämä on pelkkää leipää ja pastaa.

[/quote]

 

 

HUOM!

Tätä suositellaan vain täällä Pohjoismaissa, kun muut kasvikset on vaikeastisaatavissa ja viljaa kuitenkin tuotetaan runsaasti. Missään muissa maissa viljoja ei todellakaan suositella vauvoille, päinvastoin.
[/quote]

Nyt viitteitä, missä länsimaassa ei suositella viljoja lapsille?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/69 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sivu2

Vierailija
10/69 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maitoa juodaan yleensäkin Suomessa ihan liikaa. Meillä käytössä kevytmaito, mutta pitäisi varmaan siirtyä luomuun... Kovista rasvoista en ole pätkääkään huolissaan, koska sitä maitoa ei juoda ruokajuomana! Lasillinen iltapalan yhteydessä, satunnaisesti myslissä jne. Ja mielummin syötän lapsille turkkilaista jugurttia, kuin että syötän rasvattomia, sokerisia lisäainejugurtteja!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/69 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Munkin käskettiin ruveta syöttämään vauvalle puuroa ja se tuntui mun mielestä huonolta ajatukselta, mutta tottelin. Vauva ei 2 kk:n jälkeenkään suostu syömään sitä. Kasvikset kyllä menee ookein innolla. Tekis mieli lopettaa koko puuropaskan tuputus. Ja rasvatonta maitoa en todellakaan ala juottaa!

Vierailija
12/69 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

kyllä, Suomessa juodaan varmaan maailman eniten maitoa ja ollaan osteoporoosin kärkimaa..näin se maito suojaa <3 enemmän on kyse D-vitamiinista, se sitä luustoa kehittää eikä todellakaan maito. Meillä juodaan monesti myös seesaminsiemenmaitoa pähkinämyslin ja marjojen kanssa, 100g seesaminsiemeniä sisältää yli 900mg kalsiumia, 100g maitoa 120mg..siitä voi laskee mistä sitä kalsiumia saa, eikä se maidosta edes imeydy kun se on niin käsiteltyä, vihreistä kasviksista se imeytyy juuri niinkuin pitää ja oikeassa muodossa

 

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/69 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lapsilla rasvasolut lisääntyvät rasvaisesta ruokavaliosta, ja se vaikuttaa aikuisiällä siihen kuinka helposti lihoo/laihtuu... 

Vierailija
14/69 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.10.2014 klo 22:21"]

[quote author="Vierailija" time="07.10.2014 klo 21:59"]

[quote author="Vierailija" time="07.10.2014 klo 21:51"]

Meillä juo rasvatonta maitoa niinkuin muukin perhe. Margariinia sekoitan puuroon ja laitan leivän päälle. Rypsiöljyä käytän ruuanlaitossa.

[/quote]

Yök. Itse juon kevytmaitoa ja laitan oivariinia tai aitoa voita puuroon voisilmäksi ja leivän päälle. Oliiviöljyä käytän ruoanlaitossa.

[/quote]

Yök itselles.

[/quote]

Rasvaton maito on pahaa litkua, margariini on myöskin mautonta ja/tai pahanmakuista, samoin rypsiöljy. Kannattaa miettiä hieman terveellisyyttä ja ruoan makuakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/69 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

35, miksi et lopeta puuron syöttämistä? Tekisit ison palveluksen lapsesi suoliston nukalle ja muut ravintoaineet pääsevät ruuasta, juurikin niistä kasviksista imeytymään kun ei viljat ole sotkemassa

Viljat on suomessa kuin uskonto, ja suurin osa luulee sen täysjyväviljan olevan hirveen paljon terveellisempää, sekin on päinvastoin, täysjyväviljan kuoreen kerääntyy kaikki myrkyt ja siinä on myös viljan omat suojaavat myrkyt jotka puhdistetusta esim riisistä on poistettu, tää on vaan semmonen mainoskikka ja suurin osa menee halpaan, onneks ite tajuaa että ranskanleipä ja jälkiuunileipä on ihan samaa paskaa, eri paketissa. Viljassa on myös paljon muuta huonoa kuin pelkkä gluteeni

 

ap

 

Vierailija
16/69 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Äidinmaidossa saattaa olla jopa 5-10 % rasvaa! Imetän edelleen mun reilun vuoden ikäistä lasta, eikä hän juo lehmänmaitoa vielä. Sitten kun joskus imetyksen päätyttyä alan antamaan maitoa, se ei todellakaan ole rasvatonta, vaan täysmaitoa, tai kenties naapurista haettua. Viljojakin on vain vähän maisteltu, kaurapuuroa muutaman kerran syöty, mutta riisiä käytetään enemmän.

Vierailija
17/69 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

oletteko muuten kuulleet että rasvatonta maitoa on käytetty historiallisesti sikojen lihottamiseen.  

 

rasvan puute ruoassa saa aikaiseksi jotain sellaista mikä lihottaa... luulen että se saa ihmiset syömään enemmän jotain muuta. karppaajat vetävät rasvoja ja laihtuvat. 

 

Skim milk has been used as a method of fattening pigs for a very long time. According to a report called Fattening Pigs for Market by Oregon State Agricultural College from 1930, skim milk  is “not only the very best supplement for growing pigs, but is of almost equal value for fattening purposes.”

This is also true for children. A study found that kids who drank 1% or skim milk had higher BMI (body mass index = more fat on their bodies) than children who drank whole milk. Word to the wise: do not move your kids to 2%, 1% or skim milk in their growing years. It is detrimental to their health. It is also detrimental for adults to drink low fat and skim milks.

Including the fat with the milk will curb your cravings for sweets. The fat in the milk minimizes the impact of the sugar in the milk when it hits your body. The higher the fat content in the milk, the better your body is able to handle the milk. The best milk to purchase is whole, unprocessed, non-homogenized, unpasteurized milk.

 

 

voitte vaikka googlettaa skimmed milk pig fat

 

 

Cream has been considered a true health food for centuries. In Ancient Greece, Olympic athletes drank a bowlful of cream to give them strength and endurance before competition. Why? Because cream steadies blood sugar for an extended period of time. No ups and downs in insulin when your diet has lots of wonderful saturated fat in it. It is only when you eat lowfat that blood sugar issues such as diabetes and hypoglycemia tend to arise. So, how did skim milk come to be recognized as a healthfood in America? It all ties back to the demonization of saturated fats that began shortly after World War II. Americans started to abandon butter and cream in droves about this time because studies had apparently shown that saturated fat was linked to the growing number of heart disease cases in America. Never mind that atherosclerosis (clogged arteries) was virtually unknown prior to the mid 1920′s when Americans drowned everything in cream and butter. Logic and observation clearly indicated that saturated fat could not possibly be the cause of heart disease – it was obviously something new that had been introduced into the American diet. Of course, this “something” is partially hydrogenated fats which were introduced around 1921 (Enter Crisco. Bingo! First heart attack in 1927). These factory fats are primarily responsible for the epidemic of heart disease yet saturated fats took the fall anyway. With Americans abandoning whole milk due to its high saturated fat content, skim milk was touted as the new heart healthy food. Americans bought the scam hook, line, and sinker. Skim milk was the new king of the dairy aisle. This behavior pattern has continued for decades despite the average American getting fatter and fatter and the cases of heart disease showing no signs of abating. 

 

Vierailija
18/69 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuka jaksaa näitä ruokahulluja?

Vierailija
19/69 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

näinhän se on, kevyttuotteita pitää vetää tuplaten, että tulee kylläiseksi, rasvaista riittää vähempi määrä.
Ja tutkimukset missä on todettu täysjyväviljan olevan terveellistä, tehdään verraten sitä vehnään, ompa kumma että saadaan täysjyvä näyttämään valkoisen viljan ohella terveystuotteelta,
Jos tutkittais ravintoarvoja täysjyväviljan ja kasvisten välillä niin kylläpä alkaisi maatalous horjua!

 

ap

Vierailija
20/69 |
07.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.10.2014 klo 22:35"]
Tajuatko että se, että lapsi pitäisi "siedättää" viljoihin tarkoittaa sitä että se on ihmiselle sopimatonta ravintoa!
[/quote]

Ei tarkoita. Lapsi kannattaa siedättää moniin muihinkin ruoka-aineisiin, mm. vihanneksiin ja hedelmiin, nuorena kun on herkkyyskausi. Jos odottaa, kunnes suolisto on "valmis", on lapsi jo yliherkkä sille, mitä ei ole koskaan syönyt.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kahdeksan kahdeksan