Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Millainen on kehutuin risottosi?

Vierailija
18.09.2014 |

Oletko ollut kauan jo risotto-fani?

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
18.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä en tykkää risotosta kauheen paljoa :( . Ehkä lempparit on parsa-lohi sekä omena-katkarapu.

Vierailija
2/13 |
18.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen risotot aina sillä lailla perinteisesti italialaiseen tyyliin eli arborio- tai carnaroliriisistä, käytän viiniä, parmesania, reilusti voita, hyvää lientä jota lisään vähitellen. 

Teen paljon erilaisia risottoja, meillä suosikkeja on varmaan munakoiso-mozzarellarisotto tai parsarisotto jonka kanssa tarjoan lohta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
18.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="18.09.2014 klo 15:58"]

Teen risotot aina sillä lailla perinteisesti italialaiseen tyyliin eli arborio- tai carnaroliriisistä, käytän viiniä, parmesania, reilusti voita, hyvää lientä jota lisään vähitellen. 

Teen paljon erilaisia risottoja, meillä suosikkeja on varmaan munakoiso-mozzarellarisotto tai parsarisotto jonka kanssa tarjoan lohta.

[/quote]

Ja jos risotosta puhutaan, niin tämä on se ainoa oikea tapa. 

Vierailija
4/13 |
18.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä teen vaan kesäkurpitsa- tai kesäkurpitsa-suppilovahverorisottoa. Ajattelin opetella tekemään sisialaistakin, mut en oo saanut vielä aikaiseksi.

Vierailija
5/13 |
18.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parsakaali-chilirisotto

Vierailija
6/13 |
18.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="18.09.2014 klo 16:02"]

[quote author="Vierailija" time="18.09.2014 klo 15:58"]

Teen risotot aina sillä lailla perinteisesti italialaiseen tyyliin eli arborio- tai carnaroliriisistä, käytän viiniä, parmesania, reilusti voita, hyvää lientä jota lisään vähitellen. 

Teen paljon erilaisia risottoja, meillä suosikkeja on varmaan munakoiso-mozzarellarisotto tai parsarisotto jonka kanssa tarjoan lohta.

[/quote]

Ja jos risotosta puhutaan, niin tämä on se ainoa oikea tapa. 

[/quote]

Suomessa se ei ole niin itsestään selvää koska täällä on tapana kutsua risotoiksi kaikkea ruokaa missä riisiin on sekoitettu jotain muuta. Esim. vaikka herne-maissi-paprikapussillinen ja jauhelihaa. Minulla oli pitkään inho risottoja kohtaan kun olin syönyt vain noita viimemainitun tyyppisiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
18.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Henk.kohtaisesti tykkään että perinteinen on paras; viini, parmesaani ja hyvä liemi. Siinä se. Mutta kantarelli- ja punajuuririsototkin ovat olleet ihan hyviä. Vähemmän onnistuneita taas sitruunarisotto, tofurisotto ja pestorisotto. Mutta netistä löytyy hyviä, varsinkin englanninkielisiltä sivuilta.

Vierailija
8/13 |
18.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riisiä, jauhelihaa, maissia, herneitä, helvetisti sipulia ja currya, soijaa. Maistuu lapsille sellaisenaan ja erikseen kulhoon mozzarellaa tai muuta lisuketta, josta ottaa kuka haluaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
18.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="18.09.2014 klo 16:13"]Riisiä, jauhelihaa, maissia, herneitä, helvetisti sipulia ja currya, soijaa. Maistuu lapsille sellaisenaan ja erikseen kulhoon mozzarellaa tai muuta lisuketta, josta ottaa kuka haluaa.
[/quote]

Niin ja syksyllä sieniä!

Vierailija
10/13 |
18.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="18.09.2014 klo 16:13"]

Riisiä, jauhelihaa, maissia, herneitä, helvetisti sipulia ja currya, soijaa. Maistuu lapsille sellaisenaan ja erikseen kulhoon mozzarellaa tai muuta lisuketta, josta ottaa kuka haluaa.

[/quote]

Kuulostaa suoraan sanoen kammottavalta sörsseliltä :-o

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
18.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jättikatkarapu-kirsikkatomaattirisotto. Sellainen kermainen

Vierailija
12/13 |
18.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="18.09.2014 klo 16:02"]

[quote author="Vierailija" time="18.09.2014 klo 15:58"]

Teen risotot aina sillä lailla perinteisesti italialaiseen tyyliin eli arborio- tai carnaroliriisistä, käytän viiniä, parmesania, reilusti voita, hyvää lientä jota lisään vähitellen. 

Teen paljon erilaisia risottoja, meillä suosikkeja on varmaan munakoiso-mozzarellarisotto tai parsarisotto jonka kanssa tarjoan lohta.

[/quote]

Ja jos risotosta puhutaan, niin tämä on se ainoa oikea tapa. 

[/quote]

Meillä myös tämä perusresepti. Joskus kesäkurpitsaa, joskus saframia kuten Milanon risotossa. Lisäksi olen tuonut Italiasta mm pähkinä- ja tryffelikastikkeita ja kesätryffeliä joita sekoitan perusrisottoon kuten hekin.

Yksi parhaista risotoista oli herkkutattirisotto mitä söin reilu vuosi sitten Naantalin Kultarantaresortissa. Ihan nuori parikymppinen kokkipoika teki taivaallista ruokaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
18.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

sipuli, valkosipuli, voi, arborio-riisi, Martini, lihaliemi, punajuurisose. Suolaa, pippuria ja parmesaania mausteeksi. Päälle siivu grillattua vuohenjuustoa

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi viisi kolme