Hauen tuoksu ällöttää mua. En voi syödä vaikka olisi miten hyvin tehty. Muita?
Kommentit (12)
Miksi hauki tuoksuisi joltain erityiseltä? Ollut veneen pohjalla päivän?
Kypsennetty hauki on kyllä epämiellyttävän tuoksuinen. Makuhan on kyllä ihan ok, mutta haju on paha.
Siirry sinäkin merikalaan, niin eipä haise pasalta.
Minusta hauki on vähän kuin söisi kananmunan valkuaista. Ja helposti maistuu vähän mudalle. Ei niitä näytä kovin mielellään syövän nekään jotka saavat paljon ihan itse kalastaen.
Haukimurekepihvit on kyllä ihan jumalaisia.
Ne isoimmat kalat alkaa maistua levältä. Johtuisko ällötys siitä?
Hauki ja muutkin villikalat ovat hyviä! Joko kala on perattu väärin tai verta ei ole laskettu (ja pintalima on jäänyt pyyhkimättä pois, jolloin em. lima alkaa haista nopeasti - ei siis kala!). Huuhtele kala, kuivaa, jauha lihamyllyllä / tehosekoittimella massaksi, lisää mausteet & kananmuna, vähän korppujauhoja ja tee kalamureketta tai haukipihvejä / -pullia. Tulee herkkua! Uunihauki on myös todella hyvää, mutta siihen käy vain pienehkö kala. Iso hauki on vähäsen puisevaa ja se sopii hyvin käsiteltäväksi edelleen.
Joo, täältä löytyy.
Maku on sellainen kanamunanvalkuais-yök-mainen.
"-Ai...tota, jos varastois jääkaappiin spermaa, johon sitten sekottais sokeria, pakastais koko paskan ja tekis niinku...jäätikkuja, joita imeskelis,...niin voisko silloin tokasta että "olipas rautanen fellaatio"?
-Ute väittää sperman maistuvan haukikastikkeelta, niin että enpä tiedä noista sokeritikuista."
Jyrki Lehtola: Happy days
En tajua miksi haukea pidetään epämiellyttävänä. Kestää monta päivää syötävänä ja tuoreena suorastaan maukas. Kuivahko toki, mutta ehkä ihmiset rekisteröivät erilailla hajut ja maut.
Siika, lohi ja silakka käy