Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

teettekö jäätelökonejäätelöön kylmän massan, vai keitättekö aineita?

Vierailija
25.07.2014 |

onko hyvää reseptiä vinkata?

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
25.07.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Molempia olen kokeillut. Tuoreista mansikoista saa herkkua ja vaniljalla maustetusta pehmiksen makuista.

Vierailija
2/8 |
25.07.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitän aineet, koska käytän jäätelömassaan kananmunan keltuaista. 4 dl kuohukermaa, 1 dl sokeria ja yhden vaniljatangon siemenet kuumennetaan kattilassa kiehuvaksi ja keitetään miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 10 minuuttia. Nostetaan seos pois liedeltä, lisätään koko ajan vatkaten kaksi keltuaista ja kuumennetaan sen jälkeen vielä kiehuvaksi. Jäähdytetään ja laitetaan jäätelökoneeseen. Tuossa siis perusvaniljajätski. Seokseen voi laittaa jo kuumennusvaiheessa esim kaakaojauhetta tai pikakahvijauhetta tai suklaata (esim 1 Fazerin suklaapatukka)  tai vaikkapa lakupaloja. Jäähtyneeseen seokseen taas voi lisätä soseutettuja marjoja tai hilloa tai kinuski-/suklaa-/lakritsikastiketta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
25.07.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylmä massa, koska meillä on halppiskone. Hyvää jätskiä tekee kuitenkin.

Vierailija
4/8 |
25.07.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

molempia kokeillut,

mutta keitetyn nesteen jäähdyttäminen kestää ihan liian kauan.

Vierailija
5/8 |
25.07.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="25.07.2014 klo 21:04"]

molempia kokeillut,

mutta keitetyn nesteen jäähdyttäminen kestää ihan liian kauan.

[/quote]

Ai jaa, ei minusta vaan. Kuuma seos laakeaan astiaan ja astia vatiin, jossa on kylmää vettä ja jääpaloja. Tai vaihtoehtoisesti kylmäkalleja astian alle.

Vierailija
6/8 |
25.07.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

mun ohje käski jäähdyttää 4h

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
25.07.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="25.07.2014 klo 21:16"]

mun ohje käski jäähdyttää 4h

[/quote]

No varmaan vähän riippuu, miten jäähdytät. Huoneenlämmössä vai kylmässä.

Vierailija
8/8 |
25.07.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="25.07.2014 klo 20:39"]Keitän aineet, koska käytän jäätelömassaan kananmunan keltuaista[/quote]

Miksi kanamunan keltuainen aiheuttaa keittämistarpeen? Et asu Suomessa?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi seitsemän kahdeksan