Ketodieetti
Eilen aloitin. Hiilihydraatit jäi alle 20, mutta rasva jäi todella vajaaksi. Kohta kauppaan ja ostoslistalla on pekonia, smetanaa ym. Eiliset kaloritkin jäi 1000 eli tosi kevyt päivä. Nälkä ei tullut, mutta tiedän kyllä, että ilman rasvaa hirveä nälkä kyllä iskee jossain vaiheessa.
Kysynkin miten ketoilijat tuota rasvaa lisää. Missä muodossa ja mihin ruokiin. Mikään rasvakammoinen en ole ikinä ollut ja voita käytän. Vähän kuitenkin inhottaa, jos ruoka lilluu rasvassa.
Kommentit (8)
Avokadoa, kalaa, turkkilaista jugurttia, pähkinää jne
Pähkinät ja turkkilainen kyllä maistuvat, mutta niistä tulee paljon hiilihydraatteja. Yritän siis miettiä ihan rasvalisää mitä, mihin laittaisi. Esim se mtc öljy, miltä maistuu? Oliiviöljyn mausta en tykkää.
Jos tarvii laihduttaa niin kannattaa mieluummin polttaa sitä oman kehon rasvaa ku litroittain voita. Rasvaa saa mm. lihasta, kalasta, avokadosta, oliiveista, voista ja öljystä.
Itse pyrin aikoinaan ketolla syömään kuitenkin mahdollisimman paljon ns hyviä rasvoja. Eli lotrasin oliiviöljyä kasviksiin, avokadoa, rasvaista kalaa, mahdollisimman rasvaisia pähkinöitä. Sitten tosiaan täysrasvaisia maitotuotteita, juustoa, kananmunia ym. Tuohan on yleinen väärinkäsitys ketoilusta, että se tarkoittaisi just voin, pekonin ja kerman mättämistä.
En ole ollut ketolla enää aikoihin. Mutta hain silloin siitä apua spesifiseen terveysongelmaan ja se auttoi! Tällä hetkellä syön ihan reilusti hiilareita, mutta koitan silti panostaa runsaaseen rasvan saantiin, ihan siksi että oon huomannut positiivisia vaikutuksia: herkkuhimot vähenee radikaalisti, verensokeri pysyy tasaisena pitkään ilman jatkuvia välipaloja ja oon virkeämpi, iho näyttää paremmalta. Siis täysrasvaista jogurttia menee paljon, pähkinöitä, kananmunia, erilaisia pähkinälevitteitä (EI nutella-tyyppistä), avokadoa. Tuntuu siltä ettei lisäksi tulevat hiilarit mitenkään kumoa hyvien rasvojen vaikutusta.
Vierailija kirjoitti:
Pähkinät ja turkkilainen kyllä maistuvat, mutta niistä tulee paljon hiilihydraatteja. Yritän siis miettiä ihan rasvalisää mitä, mihin laittaisi. Esim se mtc öljy, miltä maistuu? Oliiviöljyn mausta en tykkää.
Avokadoöljyssä on miedompi maku. Myös macadamiaöljy kannattaa testata. Kumpikin kestää paistamista. Saksanpähkinäöljyäkin voi kokeilla ja laittaa salaatinkastikkeeseen. Miedompaa kuin oliiviöljy. Pidätkö oliiveista sellaisenaan? Mantelivoita on myös olemassa.
Oliiviöljy on kyllä niin terveellistä, että voihan sitä ottaa vaikka lusikallisen tai pari sellaisenaan...
Ketodieetti on erinomainen ruokavalio, mutta vaatii rutkasti itsehillintää
Öljyä kasvisten kanssa, pala hyvää juustoa, pähkinöitä, avokadoa ja hummusta, kalaa, munia...