Kulinaristit, miten hallitsette painoanne lomamatkoilla? :-)
Tilanne siis se, että fyysisen sairauteni vuoksi joudun tarkkailemaan painoani. Nyt keväällä oli paino lähtenyt nousuun. Sain painon takaisin omiin normilukuihini, mutta sitten alkoi loma. Olen poissa Suomesta ja haluaisin maistella kaikkea. Todellakin, kaikkea. Mitä on matkailu ilman kulinaristisia kokemuksia? Jo Suomen sisällä on paljon ruokatottumuksiin liittyviä omaperäisyyksiä, saati sitten muualla. Yritän syödä vähän ja maistella paljon, mutta tuntuu että kohta taas vaatteet kiristävät. Miten yhdistää nämä kaksi asiaa: kulinaristiset intohimot ja painon pitäminen stabiilina? Vai pitääkö antaa mennä ja nauttia kaikesta 3vk, palata ruotuun ja nousta vaa´alle vasta seuraavalla lääkärikäynnillä? Riskaabeliahan se olisi, mutta ainakin makunystyrät saisivat harjoitusta.
Kommentit (6)
Minulla tippuu vähän painoa yleensä , kevyitä pieniä annoksia,paljon, mutta hyvin paljon kävelyä yms. Kokoajan liikkeessä.
Kun on riittävän lämpimässä maassa ei päivällä ole nälkä ja illalla voi sitten syödä mitä haluaa.
Pätkäpaasto. Saa syödä mitä haluaa, muttei koko ajan.
Liiku vastaavasti paljon. Käy retkillä ja kävele mahdollisimman moneen paikkaan.
Mun periaate on lähinnä se, ettei ole niin väliä mitä lomalla syö vaan ennemminkin se mitä tekee lomien välillä. Paino tippuu kyllä takaisin kun taas kotona palaa ruotuun.
Se on tosi vaikeaa. Olen sitten pitkän viikonlopun tai kuukauden reissussa aina tulee 2 kiloa lisää.
Mutta kuten sanoit, syödään vähän ja maistellaan enemmän. Ollaan parhaillaan reissussa ja nautitaan hyvistä aamiaisista majapaikoissa, syödään 2x päivässä ravintolassa ja vielä kakkukahvit päälle. Huomasin juuri että tänään (6. pvä) syötiin ensimmäiset liharuuat, tähän mennessä herkuteltu kaloilla ja kasviksilla. Kakkupala syödään puoliksi, sekin riittää.
Ja kun tulen reissusta kotiin heti viikko tai pari 5:2 ja on taas omassa painossa