Miten pitsapohja rapeaksi?
Olisiko kellään tietoa / hyvää pohjan ohjetta, jolla tulisi rapsakkaa?
Kommentit (10)
[quote author="Vierailija" time="04.07.2014 klo 21:29"]
Ohut pohja ja kuumenna pelti uunissa ennenkuin laitat pizzan siihen.
[/quote]
Tämä. Plus korkea lämpötila ja alalämpö.
Pitsakivi takkaan, ei uuniin
Korkea lämpötila, ainakin 250 ja kiertoilma.
Taikinaan durum-vehnäjauhoja noin 1/3, kauli pohja ihan ohueksi ja paista pohjaa pelkästään uunissa 5-10 min ennen täytteiden laittoa.
Sama kuin ylemmillä, öljyä taikinaan ja pannulle, alalämmölle, kova paistolämpötila. Lisäksi taikina saa kohota pitkään, niin että kuumaan uuniin laittaessa taikinaan tulee heti niin paljon kuplia että se on melkein pelkkiä paperinohuita pintoja isojen kuplien päällä.
Ei liikaa kosteita täytteitä, vähemmän on enemmän. Italialaiseen tapaan pizzan voi paistamisen jälkeen "kosteuttaa" lorauksella oliiviöljyä.
Ohut pohja ja kuumenna pelti uunissa ennenkuin laitat pizzan siihen.