Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä on kebab , millainen on hyvä ?

Vierailija
20.08.2006 |

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
20.08.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kebab (persiaksi کباب, kabāb ja turkiksi kebap) tarkoittaa yksinkertaisesti grillattua lihaa. Lähi-idässä kebabia on syöty jo niin kauan, että nimen alkuperä on hämärän peitossa, vaikka Persiaa/Irania arvellaankin ruokalajin kodiksi. Varhaisin maininta kebabista on bagdadilaisen Ibn Sayyar al-Warraqin keittokirjasta Kitab al-Tabeekh 900-luvulta.



Suomeen, kuten muuallekin Eurooppaan, ruokalaji rantautui pitkälti turkkilaisten maahanmuuttajien mukana. Alun perin kebab valmistettiin lampaanlihasta, mutta Suomessa käytetään lähinnä halvempaa naudanlihaa.



Kebabin monista lajeista erityisesti turkkilainen döner kebab, kirjaimellisesti " pyörivä kebab" , on saavuttanut suosiota. Döner kebabissa kartionmuotoista, jopa metrin korkuista hiljalleen kääntyvää lihavarrasta paistetaan hiljaisella tulella niin, että ylhäältä valuva rasva voitelee alemmat kerrokset ja pitää lihan mureana. Tarjoilemista varten kartiosta veistellään suikaleita veitsellä.



Kebab tarjoillaan usein pita-leivän sisässä salaatin ja erilaisten kastikkeiden kanssa. Kasvissyöjien vaihtoehto on falafel, jossa kebabliha korvataan kikhernepyöryköillä. Kebabista on tullut erittäin suosittu Suomessa. Nykyisin Suomessa kebabia saa lähes jokaisesta kaupungista. Monissa kaupungeissa kebab-ravintoloita ylläpitävät maahanmuuttajat

Vierailija
2/2 |
20.08.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

oot sairas

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän seitsemän kaksi