Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi jotkut lämmittävät ensin uunin valmiiksi ja sitten laittavat ruoan sinne?

Vierailija
17.05.2021 |

Miksei laita kylmään uuniin ruokaa ja samalla uunin lämpeämään... säästää aikaa ja sähköä

Kommentit (51)

Vierailija
1/51 |
17.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Myös minä olen miettinyt tätä monesti. Esim. kaverille mennään ja ostetaan pakastepizzat niin niiden pizzojen muka pitää oottaa uunin lämpeämistä eikä voi sitä heti laittaa sinne :-D

Vierailija
2/51 |
17.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aika moni ruoka vaatii jo aluksi kuuman uunin, esimerkiksi karjalanpiirakat ja karjalanpaisti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/51 |
17.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

No tätä minäkin joskus ihmettelen. Tai muut ihmettelevät sitä, miksi laitan ruuan kylmään uuniin. :D Miksi ei? Paistoaika kuitenkin riippuu aina uunista, joten joka tapauksessa ruokaa pitää seurata.

Vierailija
4/51 |
17.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uunivuoka laitetaan yleensä paljain käsin, siksi parempi kun lämpö vasta sitten päälle, kun vuoat uunissa.  Vasta pois otettaessa patakintaiden kanssa.

Vierailija
5/51 |
17.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Myös minä olen miettinyt tätä monesti. Esim. kaverille mennään ja ostetaan pakastepizzat niin niiden pizzojen muka pitää oottaa uunin lämpeämistä eikä voi sitä heti laittaa sinne :-D

Varmaan osittain sama aika miksi pitseriassa niitä pitsoja ei paisteta kylmässä uunissa. Se kypsyy epätasaisesti ja vaikuttaa esim. pohjan rapeuteen. Sitten on jotain leivonnaisia mitä paistetaan joku 5 minuuttia, muuten tulee joku lässähtänyt torttu

Vierailija
6/51 |
17.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saa just sellaisen lopputuloksen kuin haluaakin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/51 |
17.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Esim. pizza pitäisi paistaa aina kuumaksi lämmitetyssä uunissa (noin 400 astetta), jotta siitä tulee rapea.

Vierailija
8/51 |
17.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Usein ohjeessa jo lukee, että lämmitettyyn uuniin. Ja jos laitat kylmään, joudut pitämään sitä siellä kauemmin, eli ei se säästä aikaa eikä sähköä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/51 |
17.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Haluan ruuan nopeammin valmiiksi. Laitan uunin päälle ja sitten alan valmistella sitä. 

Vierailija
10/51 |
17.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sehän nyt riippuu ihan siitä, mitä sinne uuniin ollaan laittamassa. Laatikkoruoan voi laittaa kylmään uuniin, mutta leivonnassa kannattaa kyllä uuni lämmittää ensin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/51 |
17.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten tuo säästää aikaa? Uuni kylmänä, kun teet ruuan esivalmistelut. Enemmänhän tuo vie aikaa? 

Vierailija
12/51 |
17.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onpas harvinaisen tyhmä kysymys. Tottakai uuni lämmitetään valmiiksi!!!

KVG, miksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/51 |
17.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi jotkut lämmittävät saunan ennenkuin menevät sinne?

Vierailija
14/51 |
17.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten tuossa säästää aikaa? 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/51 |
17.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taidat lämmitellä vaan valmispitsoja. Se ei ole ruuanlaittoa. 

Vierailija
16/51 |
17.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Myös minä olen miettinyt tätä monesti. Esim. kaverille mennään ja ostetaan pakastepizzat niin niiden pizzojen muka pitää oottaa uunin lämpeämistä eikä voi sitä heti laittaa sinne :-D

Siksi, että pitsat kuuluu paistaa kuumassa uunissa, ei kylmässä. Niihin ei tule kunnolla rapsakka ja hyvä pohja tuolla sun metodilla. Juuri sen takia pakastepitsoissa lukee pakkauksessakin, että älä sulata, vaan paista suoraan pakkasesta = pane kuumaan uuniin.

Sama koskee monia ruokia. Kylmään uuniin ruuan paneminen on ok, jos hauduttaa kannen alla.

JOS haluat ruokaan paistopinnan, panet ruuan kuumaan uuniin ja ruskistat hetken ja lasket sitten asteita kypsymisen ajaksi. Näin nesteetkin pysyvät paremmin sisällä, esimerkiksi kalaa tai paistia tehdessä (ok, paistin paistopinnasta tulee pannulla vieläkin parempi, mutta voi tehdä grillivastuksilla uunissakin).

Itse asiassa se ei välttämättä edes vie enemmän energiaa - nimittäin jos pistät uuniin ison kylmän kappaleen - on se mitä vain, esimerkiksi kana - uunin pääsy paistolämpöön vie enemmän energiaa kuin jos lämmittäisit sen ensin tyhjänä ja panisit vasta sitten sinne sen paistettavan asian.

Aikaakaan ei oikeasti mene sen pidempään JOS teet jotakin ruokaan liittyviä valmisteluja sillä välin kun uuni lämpenee. Esimerkiksi itse pilkon, teen salaatia, kuorin perunoita, valmistelen kastiketta jne. odotellessa.

t. kokki

Vierailija
17/51 |
17.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joku ruoka saattaa esim. kuivua liikaa, jos sitä pidetään uunissa liian kauan (myös lämpiämisen ajan). Ruoka kuumaan uuniin.

Vierailija
18/51 |
17.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Uunivuoka laitetaan yleensä paljain käsin, siksi parempi kun lämpö vasta sitten päälle, kun vuoat uunissa.  Vasta pois otettaessa patakintaiden kanssa.

Täh?

Vierailija
19/51 |
17.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

No tulee pakastepitsasta rapsakka jos laittaa kylmään uuniin. Liiankin.

Roiskeläpissä on tainnut lukea että kylmään uuniin ja kun lämpö on 150 niin pois.

Mutta kyllähän useat tekevät muutakin uunissa kuin lämmittävät niitä eineksiä.

Vierailija
20/51 |
17.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Usein esim pakastepizzat neuvotaan laittamaan esilämmitettyyn uuniin mut mä laitan aina kylmään, eli pitsa sisään ja uuni päälle. Kyllä se pitsa siellä paistuu vaikka vähän enemmän menee aikaa. Varsinkin kesällä tulee kauhean kuuma keittiössä jos uunia pidetään ihan huvikseen päällä. Pidän päällä vain sen verran mitä tarvii, en yhtään enempää.