Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi kotitekoisissa ruoissa juusto on aina pinnalta palanut köntti ruoan päällä kun taas esimerkiksi pitserioissa juusto on sulanutta juoksevaa herkkua?

Vierailija
16.05.2021 |

Häh?

Kommentit (26)

Vierailija
1/26 |
16.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistoaika ja lämpö. Käytä alalämpöä tai laita uunissa alemmalle tasolle.

Höh.

Vierailija
2/26 |
16.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tarkoititko pizzeria?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/26 |
16.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitsa ja pitseria on hyvää suomea. Oikeasti.

Vierailija
4/26 |
16.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liian pitkä paistoaika.

Vierailija
5/26 |
16.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liian kuumassa uunissa tai liian kauan.

Vierailija
6/26 |
16.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytä parempaa juustoa. Ja tosiaan myös se paistoaika. Pitsahan olisi hyvä paistaa niin kuumassa kuin uunista lähtee ja lyhyen aikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/26 |
16.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytä silputtua mozzarellapalloa, ei raastetta.

Ja paista tosiaan lähempänä uunin pohjaa kuin yläosaa.

Vierailija
8/26 |
16.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Monestihan ohjeissa kehotetaan laittamaan juusto vasta lopuksi ja olemaan uunissa kunnes juusto sulaa. Eli liian pitkä paistoaika on syynä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/26 |
16.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

oletko itse lämässyt sen köntin siihen päälle?

Vierailija
10/26 |
16.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juusto pitää laittaa täytteiden alle ja sen pitää olla rasvaista. Suomalaiset laittaa vähärasvaista juustoa ja päällimmäiseksi. Ei ihme kun se on pinnalta palanut kova köntti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/26 |
16.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näin käy myös Lasagnen kanssa. Tosi ärsyttävää

Vierailija
12/26 |
16.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos kyseessä on pizza, mahdollisimman lähelle pizzerian tasoa pääsee sillä, että lämmittää uunin mahdollisimman kuumaksi, käyttää alalämpöä ja kuumentaa pizzakiven tai uunipellin ennen paistamista. Muissa ruuissa, esim. laatikkoruuissa, juusto kannattaa lisätä vasta loppuvaiheessa. Tietysti juusto kärventyy, jos sitä paistetaan vaikka tunti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/26 |
16.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pizzerioissa käytetään juustomurua, ei raastetta ja se laitetaan heti tomaattikastikkeen päälle. Rasvainen, sulava juusto jota on paljon enemmän kuin kotona ripottelette raastetta pinnalle. Ja tietenkin kova lämpötila. Siinä se.

Vierailija
14/26 |
16.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juusto lisätään vasta paiston loppuvaiheessa, tietenkin, höpönassut :)

Terveisin Juustopää :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/26 |
17.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Juusto lisätään vasta paiston loppuvaiheessa, tietenkin, höpönassut :)

Terveisin Juustopää :)

No nythän meillä on oikein Michelin-kokki linjoilla. Muita yhtä hyviä vinkkejä?

Vierailija
16/26 |
17.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

HV

Vierailija
17/26 |
17.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Monestihan ohjeissa kehotetaan laittamaan juusto vasta lopuksi ja olemaan uunissa kunnes juusto sulaa. Eli liian pitkä paistoaika on syynä.

Älä mene sinne uuniin, silloin pitsa epäonnistuu.

Vierailija
18/26 |
17.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Usein käy näin, jos pitää peltiä uunissa liian korkealla.

Vierailija
19/26 |
17.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pitsa ja pitseria on hyvää suomea. Oikeasti.

Näyttää vaan typerältä kirjoitettuna. Laitatko pitsaan motsarellajuustoa jatsin soidessa? 

Ranskalainen rannikkokaupunki Nitsa. Just. 

Vierailija
20/26 |
17.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Näin käy myös Lasagnen kanssa. Tosi ärsyttävää

Minulla onnistuu lasagne parhaiten niin, että laitan uuniin menevän lasagnevuoan päälle ensin folion, annan paistua n. 20 minuuttia se folio päällä, ja sitten annan paistua loppuajan ilman foliota. Näin juusto säilyy mehevänä, eikä tule palanutta kuorta päälle.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kuusi kahdeksan