Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksen osaa tehdä munakokkelia?

Vierailija
08.04.2021 |

Aina siitä tulee sellasta kuin olisin tehnyt rikkonaisen munakkaan. Mikä se niksi koostumukseen on?

Kommentit (38)

Vierailija
1/38 |
08.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minäkään en osaa. Haluaisin sellaista, kun oli aikoinaan risteilyllä meriaamiaisella.

Vierailija
2/38 |
08.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riko munat kulhoon, lisää maitoa ja mausteet. Kaada paistinpannulle ja hämmennä puuhaarukalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/38 |
08.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kivaa kokkelia?

Vierailija
4/38 |
08.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osaan tehdä mutten koskaan tee.

Vierailija
5/38 |
08.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ravintoloissa tekevät kuulemma ihan vain uunissa paistamalla. Riittävästi rasvaa mukaan.

Vierailija
6/38 |
08.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kerma. Kerma sen salaisuus on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/38 |
08.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla käy niin, että yritän ehkä liian nopeasti, ja sitten munasta eroaa nestettä ja loppu on rakeista. Haluaisin sellaista kosteaa, mutta tasaisempaa. Kuiva munakas on pahaa.

Vierailija
8/38 |
08.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riko pari munaa kulhoon. Suolaa ja mustapippuria. 1/2 dl vettä. Sekota haarukalla. Kumoa seos kuumalle pannulle ja ala kaapimaan reunoilta keskelle kunnes seos on "kokkeloitunut".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/38 |
08.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mulla käy niin, että yritän ehkä liian nopeasti, ja sitten munasta eroaa nestettä ja loppu on rakeista. Haluaisin sellaista kosteaa, mutta tasaisempaa. Kuiva munakas on pahaa.

Laita seos kylmälle pannulle ja hämmennä koko ajan sen kuumetessa.

Vierailija
10/38 |
08.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tilkka maitoa tai kermaa. Paistoaika on todella lyhyt, heti kun kokkelin "juoksevin" osuus kiinteytyy, pannun voikin ottaa jo hellalta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/38 |
08.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pannu pitää olla tarpeeksi kuuma.

Vierailija
12/38 |
08.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolaa munalle. Kokkeli nenään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/38 |
08.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riko munat kylmälle pannulle, laita pannulle voita ja laita levy pienelle lämmölle. Älä lisää suolaa tässä vaiheessa. Sekoita munia jatkuvasti paistinlastalla pannun lämmetessä siten, että laapit lastalla kypsynyttä munaa pannun pohjasta. Siinä kohtaa kun munat alkavat kiinteytyä, voit nostaa pannua välillä pois levyltä, jos kypsyvät liian nopeasti. Jatka tätä niin kauan, kuin koostumus on sellainen kuin haluat ja lisää lopuksi lusikallinen smetanaa, joka antaa makua, sekä kylmänä lopettaa kokkelin kypsymisen. Lisää suola ja pippuri ja mitä sitten haluatkin ja nauti.

Oma kikkani on sekoittaa alkuun pelkkiä valkuaisia pannulla keltuaisia rikkomatta. Puhkaisen keltuaiset vasta lopussa, jolloin keltuainen pysyy juoksevampana ja kokkeliin tulee vähän erilainen koostumus.

Vierailija
14/38 |
08.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voilla ja kermalla saa makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/38 |
08.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pannu pitää olla tarpeeksi kuuma.

Juu ei. Munakokkelia ei paisteta!

Kermaa ja mieto lämpö niin että hyytyy hitaasti puuhaarukalla samalla seosta siirrellen. Näin se onnistuu.

Vierailija
16/38 |
08.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miedolla lämmöllä! Ei tulikuuma pannua!

Vierailija
17/38 |
08.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Munakokkeli tehdään miedolla lämmöllä kattilassa.

Vierailija
18/38 |
08.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija
19/38 |
08.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

tehkää vaikka nurmukkelia ihan sama

Vierailija
20/38 |
08.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei sellaista saa munista tehtyä kuin ravintoloissa on, koska se on jauheesta tehtyä, ja aika ällöä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi viisi kahdeksan