Mitä te 2tyypin diabeetikot syötte pitääksenne sokerit kurissa?
Kommentit (26)
Vältän esim. viljoja, sokeria, karkkeja ja makeisia. Pahimpia verensokerin nostattajia itselläni ovat esim. kaurapuuro, kauraleipä, perunamuusi ja kalapuikot. Pasta ja riisi ovat myös tietenkin huonoja ruokia. Hedelmiä voin syödä useampia kerralla.
Mittaa verensokeri niin tiedät, mitä voit syödä.
Leipän on aivan erityisen hyvä diabeetikolle! Kunhan se ei siis ole valkoista leipää. Täysjyvä nostaa verensokeria hitaasti ja sisältää kuitua, jota useimmat suomalaiset saavat aivan liian vähän. Eli viljoja kannattaa syödä, mutta valikoiden kuitupitoisimpaa. Puurokin on hyvää, esimerkiksi iltapalana se on oivaa, koska se pitää verensokeria tasaisena yöllä.
Kakkostyypin diabeteksessa tärkeää on monipuolinen ruoka, tiheä ateriarytmi ja pienet annokset sekä painonpudotus. Sokeriakin saa hiukan olla, mutta vain vähän, koska se nostea nopeasti verensokeria.
https://www.diabetes.fi/terveydeksi/syominen/diabetes_ja_ruokavalio
Kyllä diabeetikon pitää saada hiilareita, mutta tietysti liika on liikaa. Noin puoley energiasta pitäå tulla hiilihydraateista. Kuitujen osuutta kannattaa nostaa lisäämällä täysjyvävalmisteiden osuutta. Pastat ja vaalea leipä sen sijaan kannattaa jättää kauppaan.
Tee ihmiskokeita . Mittaa verensokeria.
Ehkä perusohje voisi olla vhh/karpoaus tyylinen. Useita aterioita. Vähän hh
Vierailija kirjoitti:
Vältän esim. viljoja, sokeria, karkkeja ja makeisia. Pahimpia verensokerin nostattajia itselläni ovat esim. kaurapuuro, kauraleipä, perunamuusi ja kalapuikot. Pasta ja riisi ovat myös tietenkin huonoja ruokia. Hedelmiä voin syödä useampia kerralla.
Mittaa verensokeri niin tiedät, mitä voit syödä.
2-tyypin diabeetikon ei tarvitse mittailla verensokeria jatkuvasti.
Verensokeri on korkein aina heti aterian jälkeen, söitpä mitä tahansa. Oikeian verensokerin arvon näkee pari kolme tuntia ateriasta.
Ja tärkein arvo on paastosokeri, siitä näkee sokeriaineenvaihdunnan tilan.
Yleisen hoitotasopainon näkee pitkän ajan otannalla, eli verestä tutkitaan viimeisen kolmen kuukauden arvot, ja niihin lääkäri kiinnittää huomion.
Vierailija kirjoitti:
Leipän on aivan erityisen hyvä diabeetikolle! Kunhan se ei siis ole valkoista leipää. Täysjyvä nostaa verensokeria hitaasti ja sisältää kuitua, jota useimmat suomalaiset saavat aivan liian vähän. Eli viljoja kannattaa syödä, mutta valikoiden kuitupitoisimpaa. Puurokin on hyvää, esimerkiksi iltapalana se on oivaa, koska se pitää verensokeria tasaisena yöllä.
Kakkostyypin diabeteksessa tärkeää on monipuolinen ruoka, tiheä ateriarytmi ja pienet annokset sekä painonpudotus. Sokeriakin saa hiukan olla, mutta vain vähän, koska se nostea nopeasti verensokeria.
https://www.diabetes.fi/terveydeksi/syominen/diabetes_ja_ruokavalio
Mun kroppa ei toimi noin. Kaikki vilja nostaa verensokeria, siksi välttelrn sitä.
Jokainen on yksilö, kokeile AP mikä sulle sopii. Mä karppaan löysin rantein.
En edes yritä pitää sokeria kurissa. Syön mitä haluan. Karkkia, kakkua ym tietysti aika hillitysti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Leipän on aivan erityisen hyvä diabeetikolle! Kunhan se ei siis ole valkoista leipää. Täysjyvä nostaa verensokeria hitaasti ja sisältää kuitua, jota useimmat suomalaiset saavat aivan liian vähän. Eli viljoja kannattaa syödä, mutta valikoiden kuitupitoisimpaa. Puurokin on hyvää, esimerkiksi iltapalana se on oivaa, koska se pitää verensokeria tasaisena yöllä.
Kakkostyypin diabeteksessa tärkeää on monipuolinen ruoka, tiheä ateriarytmi ja pienet annokset sekä painonpudotus. Sokeriakin saa hiukan olla, mutta vain vähän, koska se nostea nopeasti verensokeria.
https://www.diabetes.fi/terveydeksi/syominen/diabetes_ja_ruokavalio
Mun kroppa ei toimi noin. Kaikki vilja nostaa verensokeria, siksi välttelrn sitä.
Jokainen on yksilö, kokeile AP mikä sulle sopii. Mä karppaan löysin rantein.
No ei ole jokainen yksilö. Kyllä sun elimistö toimii kuten ihmisen elimistön kuuluukin, et sä mikään uniikki lumihiutale ole.
Hiilareita tarvitaan ja verensokerin KUULUUKIN nousta, herranen aika, syömisen jälkeen.
https://anna.fi/hyvinvointi/terveys/kakkostyypin-diabetes-hallintaan-ru…
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Leipän on aivan erityisen hyvä diabeetikolle! Kunhan se ei siis ole valkoista leipää. Täysjyvä nostaa verensokeria hitaasti ja sisältää kuitua, jota useimmat suomalaiset saavat aivan liian vähän. Eli viljoja kannattaa syödä, mutta valikoiden kuitupitoisimpaa. Puurokin on hyvää, esimerkiksi iltapalana se on oivaa, koska se pitää verensokeria tasaisena yöllä.
Kakkostyypin diabeteksessa tärkeää on monipuolinen ruoka, tiheä ateriarytmi ja pienet annokset sekä painonpudotus. Sokeriakin saa hiukan olla, mutta vain vähän, koska se nostea nopeasti verensokeria.
https://www.diabetes.fi/terveydeksi/syominen/diabetes_ja_ruokavalio
Mun kroppa ei toimi noin. Kaikki vilja nostaa verensokeria, siksi välttelrn sitä.
Jokainen on yksilö, kokeile AP mikä sulle sopii. Mä karppaan löysin rantein.
No ei ole jokainen yksilö. Kyllä sun elimistö toimii kuten ihmisen elimistön kuuluukin, et sä mikään uniikki lumihiutale ole.
Hiilareita tarvitaan ja verensokerin KUULUUKIN nousta, herranen aika, syömisen jälkeen.
https://anna.fi/hyvinvointi/terveys/kakkostyypin-diabetes-hallintaan-ru…
Joo. Nostaa vaan verensokerin niin korkealle, että korvissa suhisee ja tulee huono olo. En kaipaa huonoa oloa, toisekseen täysjyvä on ihan yliarvostettua. Ihan hyvin suoli tyhjenee ilman suolen pintaa raapivaa täysjyväruista!
"Kuidut tasaavat verensokeria ja lisäävät kylläisyydentunnetta, joten diabeetikon ruokavaliossa niitä tulisi olla tavallista enemmän. Kuitua saa kunnolla, kun syö joka päivä täysjyväviljaa ja puoli kiloa kasviksia."
https://anna.fi/hyvinvointi/terveys/kakkostyypin-diabetes-hallintaan-ru…
En tiedä, mistä teitä karppaajia vielä löytyy, mutta näemmä vielä elää sitkeänä kuvitelma siitä, että hiilihydraatit ovat muka epäterveellisiä. Todellisuudessa niin vältteleminen on oikeasti epäterveellistä!
Vierailija kirjoitti:
Leipän on aivan erityisen hyvä diabeetikolle! Kunhan se ei siis ole valkoista leipää. Täysjyvä nostaa verensokeria hitaasti ja sisältää kuitua, jota useimmat suomalaiset saavat aivan liian vähän. Eli viljoja kannattaa syödä, mutta valikoiden kuitupitoisimpaa. Puurokin on hyvää, esimerkiksi iltapalana se on oivaa, koska se pitää verensokeria tasaisena yöllä.
Kakkostyypin diabeteksessa tärkeää on monipuolinen ruoka, tiheä ateriarytmi ja pienet annokset sekä painonpudotus. Sokeriakin saa hiukan olla, mutta vain vähän, koska se nostea nopeasti verensokeria.
https://www.diabetes.fi/terveydeksi/syominen/diabetes_ja_ruokavalio
Leipä on ihan ensimmäinen, josta luovutaan kun 2tyypin diabetes on. Tietty myös sokerista luovutaan.
Ei voi tietää, kun ei oo mittaria. Syön mitä vaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Leipän on aivan erityisen hyvä diabeetikolle! Kunhan se ei siis ole valkoista leipää. Täysjyvä nostaa verensokeria hitaasti ja sisältää kuitua, jota useimmat suomalaiset saavat aivan liian vähän. Eli viljoja kannattaa syödä, mutta valikoiden kuitupitoisimpaa. Puurokin on hyvää, esimerkiksi iltapalana se on oivaa, koska se pitää verensokeria tasaisena yöllä.
Kakkostyypin diabeteksessa tärkeää on monipuolinen ruoka, tiheä ateriarytmi ja pienet annokset sekä painonpudotus. Sokeriakin saa hiukan olla, mutta vain vähän, koska se nostea nopeasti verensokeria.
https://www.diabetes.fi/terveydeksi/syominen/diabetes_ja_ruokavalio
Mun kroppa ei toimi noin. Kaikki vilja nostaa verensokeria, siksi välttelrn sitä.
Jokainen on yksilö, kokeile AP mikä sulle sopii. Mä karppaan löysin rantein.
No ei ole jokainen yksilö. Kyllä sun elimistö toimii kuten ihmisen elimistön kuuluukin, et sä mikään uniikki lumihiutale ole.
Hiilareita tarvitaan ja verensokerin KUULUUKIN nousta, herranen aika, syömisen jälkeen.
https://anna.fi/hyvinvointi/terveys/kakkostyypin-diabetes-hallintaan-ru…
Joo. Nostaa vaan verensokerin niin korkealle, että korvissa suhisee ja tulee huono olo. En kaipaa huonoa oloa, toisekseen täysjyvä on ihan yliarvostettua. Ihan hyvin suoli tyhjenee ilman suolen pintaa raapivaa täysjyväruista!
Kuule, ei se kuitu mitään suolen pintaa raavi. Sun ruoka on pehmeää massaa vatsan happojen jäljiltä. Kuitu on erittäin tärkeää suolistolle, se pitää myös sun verensokeria tasaisena.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Leipän on aivan erityisen hyvä diabeetikolle! Kunhan se ei siis ole valkoista leipää. Täysjyvä nostaa verensokeria hitaasti ja sisältää kuitua, jota useimmat suomalaiset saavat aivan liian vähän. Eli viljoja kannattaa syödä, mutta valikoiden kuitupitoisimpaa. Puurokin on hyvää, esimerkiksi iltapalana se on oivaa, koska se pitää verensokeria tasaisena yöllä.
Kakkostyypin diabeteksessa tärkeää on monipuolinen ruoka, tiheä ateriarytmi ja pienet annokset sekä painonpudotus. Sokeriakin saa hiukan olla, mutta vain vähän, koska se nostea nopeasti verensokeria.
https://www.diabetes.fi/terveydeksi/syominen/diabetes_ja_ruokavalio
Leipä on ihan ensimmäinen, josta luovutaan kun 2tyypin diabetes on. Tietty myös sokerista luovutaan.
no ei todellakaan pidä paikkaansa. Lue tuosta diabetesliiton linkistä faktoja äläkä mutuile.
Leipä tietenkin mieluiten täysjyvänä, ei vaaleaa vehnää
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Leipän on aivan erityisen hyvä diabeetikolle! Kunhan se ei siis ole valkoista leipää. Täysjyvä nostaa verensokeria hitaasti ja sisältää kuitua, jota useimmat suomalaiset saavat aivan liian vähän. Eli viljoja kannattaa syödä, mutta valikoiden kuitupitoisimpaa. Puurokin on hyvää, esimerkiksi iltapalana se on oivaa, koska se pitää verensokeria tasaisena yöllä.
Kakkostyypin diabeteksessa tärkeää on monipuolinen ruoka, tiheä ateriarytmi ja pienet annokset sekä painonpudotus. Sokeriakin saa hiukan olla, mutta vain vähän, koska se nostea nopeasti verensokeria.
https://www.diabetes.fi/terveydeksi/syominen/diabetes_ja_ruokavalio
Leipä on ihan ensimmäinen, josta luovutaan kun 2tyypin diabetes on. Tietty myös sokerista luovutaan.
no ei todellakaan pidä paikkaansa. Lue tuosta diabetesliiton linkistä faktoja äläkä mutuile.
Leipä tietenkin mieluiten täysjyvänä, ei vaaleaa vehnää
Diabetesliiton ohjeilla ei 2tyypin diabetesta pysty hoitamaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Leipän on aivan erityisen hyvä diabeetikolle! Kunhan se ei siis ole valkoista leipää. Täysjyvä nostaa verensokeria hitaasti ja sisältää kuitua, jota useimmat suomalaiset saavat aivan liian vähän. Eli viljoja kannattaa syödä, mutta valikoiden kuitupitoisimpaa. Puurokin on hyvää, esimerkiksi iltapalana se on oivaa, koska se pitää verensokeria tasaisena yöllä.
Kakkostyypin diabeteksessa tärkeää on monipuolinen ruoka, tiheä ateriarytmi ja pienet annokset sekä painonpudotus. Sokeriakin saa hiukan olla, mutta vain vähän, koska se nostea nopeasti verensokeria.
https://www.diabetes.fi/terveydeksi/syominen/diabetes_ja_ruokavalio
Leipä on ihan ensimmäinen, josta luovutaan kun 2tyypin diabetes on. Tietty myös sokerista luovutaan.
no ei todellakaan pidä paikkaansa. Lue tuosta diabetesliiton linkistä faktoja äläkä mutuile.
Leipä tietenkin mieluiten täysjyvänä, ei vaaleaa vehnää
Uskotko ihan oikeasti diabetesliiton ohjeisiin? Vai oman kehosi reagointiin?
Paransin diabetekseni ruokavaliomuutoksella. Verensokerin sain haltuun enimmäkseen jo sillä, kun jätin rasvattomat maitotuotteet ja liiallisen leivänsyönnin pois. Tilalle runsaasti kasviksia ja hyviä rasvoja. Jos söisin virallisen diabetesruokavalion mukaan, olisin paljon väsyneempi - tarvitsisin noin 2h enemmän unta. En ole mikään himourheilija, liikuntaa lisätessä tarvitsee hieman enemmän hiilareita. Kaikki kevyttuotteet pois, yllättäen "kevyempi" ranskalainen salaatinkastike sisältää enemmän sokeria. Välillä sitten herkkupäivä, mutta ei mitään mättöä kaksin käsin kuitenkaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Leipän on aivan erityisen hyvä diabeetikolle! Kunhan se ei siis ole valkoista leipää. Täysjyvä nostaa verensokeria hitaasti ja sisältää kuitua, jota useimmat suomalaiset saavat aivan liian vähän. Eli viljoja kannattaa syödä, mutta valikoiden kuitupitoisimpaa. Puurokin on hyvää, esimerkiksi iltapalana se on oivaa, koska se pitää verensokeria tasaisena yöllä.
Kakkostyypin diabeteksessa tärkeää on monipuolinen ruoka, tiheä ateriarytmi ja pienet annokset sekä painonpudotus. Sokeriakin saa hiukan olla, mutta vain vähän, koska se nostea nopeasti verensokeria.
https://www.diabetes.fi/terveydeksi/syominen/diabetes_ja_ruokavalio
Mun kroppa ei toimi noin. Kaikki vilja nostaa verensokeria, siksi välttelrn sitä.
Jokainen on yksilö, kokeile AP mikä sulle sopii. Mä karppaan löysin rantein.
No ei ole jokainen yksilö. Kyllä sun elimistö toimii kuten ihmisen elimistön kuuluukin, et sä mikään uniikki lumihiutale ole.
Hiilareita tarvitaan ja verensokerin KUULUUKIN nousta, herranen aika, syömisen jälkeen.
https://anna.fi/hyvinvointi/terveys/kakkostyypin-diabetes-hallintaan-ru…
Joo. Nostaa vaan verensokerin niin korkealle, että korvissa suhisee ja tulee huono olo. En kaipaa huonoa oloa, toisekseen täysjyvä on ihan yliarvostettua. Ihan hyvin suoli tyhjenee ilman suolen pintaa raapivaa täysjyväruista!
Kuule, ei se kuitu mitään suolen pintaa raavi. Sun ruoka on pehmeää massaa vatsan happojen jäljiltä. Kuitu on erittäin tärkeää suolistolle, se pitää myös sun verensokeria tasaisena.
Johan mä tuossa aiemmin kirjoitin, että ei pidä viljakuidut sokereita tasaisena. Nostaa sokerit nopeasti taivaisiin, sit rytinällä alas. Enkä ole edes ainoa D2:sta sairastava, jolla käy näin. Syö sä sitätäysviljaas, mä jätän sen muille.
Kaikkea kohtuudella. Rasvoja välttelen. Paljon kalaa, vaaleata lihaa, kasviksia. Ruisleipä on ainoa leipä, jota syön. Arvot ovat kunnossa, lääkitys on. Diagnoosin ja nykypäivän välillä on 10 kiloa, ne lähtivät ruokavaliolla reilussa vuodessa. BMI nyt 21.
Syön sellaista ruokaa, joka ei nosta verensokeria nopeasti. Ei sokeria, leipää ym.