Laitatko karjalanpaistiin sisäelimiä?
Eikös perinteiseen karjalanpaistiin tule ainakin maksaa, mutta tuleeko siihen myös munuaisia?
Kommentit (10)
Tappaiskeittoon tai haggikseen tulee, mutta ei karjalanpaistiin.
Mynyäisiä heittelin joskus sekaan kun halvalla sai.
Vierailija kirjoitti:
Mynyäisiä heittelin joskus sekaan kun halvalla sai.
Aikanaan kun muutin omilleni, niin pähkäilin kaupassa että kumpaakohan se siihen herkkukastikkeeseen tuleva sisäelin on - maksaa vai munuaista. Tietenkin ostin sitä väärää ja kämppä haisi kuselta monta päivää. Tein siis maksakastiketta munuaisista ja paprikasta...
En ole koskaan tehnyt karjalanpaistia enkä aiokaan.
Wikipediasta:
"Karjalanpaistiin kuuluu pelkkää lihaa kuutioina ja juhlavaan versioon useita lihalajeja, kuten sian-, naudan- ja lampaanlihaa. Muina aineksina käytetään vettä, sipulia, suolaa ja pippuria ja laakerinlehtiä. Perusohjeesta on lukuisia muunnelmia. Raaka-aineena saatettiin käyttää myös sisäelimiä, kuten maksaa ja munuaisia, tai juureksia, sipulia, perunaa tai porkkanaa. Myös ryynejä tai papuja, lähinnä härkäpapua, voitiin käyttää."
Munuaiset pitää liottaa hyvin ennen käyttöä.
Vanhat karjalaiset käyttävät lihan ohessa.
On kyllä tosi hyvää.
Ei kumpaakaan.