Isoisäni keittää illalla kahvia pannullisen ja juo sitä koko seuraavan päivän mustana ja kylmänä
Kommentit (6)
Minä lämmitän ylijäämä kahvin aina mikrossa.
Ei jatkoon. Kahviin kehittyy myrkyllisiä kemikaaleja kun se seisoo pitkiä aikoja.
En pidä kylmästä kahvista. Jos kahvia joskus jää yli, kuumennan maitoa mikrossa ja kaadan siihen vähän kahvia. Tai sitten teen jälkiruokahyytelöä kahvista, sokerista ja liivatteesta.
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/4003e78b-8465-46b7-8811-70e…
https://blogit.terve.fi/inspirations/raikas-itsetehty-jaatee/
jääkahvia ja jääteetä,laitan jääkaappiin jäähtymään,hyvää!
Sanotaan että on kyläuutettua kun tekee näin_
"Miten kylmäuutettu eli cold brew -kahvi valmistetaan?
Mittaa astiaan kahvipuruja ja kylmää vettä. ...
Anna hautua yön yli, vähintään 8 tuntia, mutta syvemmän maun saat uuttamalla kahvia 10–16 tuntia.
Siivilöi kahvi pois erittäin tiheäreikäisen siivilän läpi tai suodatinpaperin läpi.
Juo maidon ja jääpalojen kanssa."
Joskus töissä menee näin, kun ei ehdi keittämään. Ei mitään kummaa, kylmä kahvi on hyvä ja kaunistaa.