Mitä leipoisit pähkinäsuklaasta?
Sain lahjaksi hasselpähkinäsuklaalevyn, kokonaisilla pähkinöillä. En välitä syödä sitä, mutta voisin leipoa jotain. Mutta eihän tota suklaata viitti sulattaa kun pähkinät jää kuitenkin kokonaisina kökköinä sinne. Ideoita?
T. Pöljä
Kommentit (7)
Rouhi se suklaa pähkinöitä myöten ja sulata sitten. Rouhe kyllä sopii moniin leivonnaisiin.
Anna mulle puolet siitä levystä ja kilpaillaan kumman puolikas kestää pidempään syömättä.
Tää on parhaimmillaan kun paloittelet suklaan pieniin leivosvuokiin, yksi tai kaksi palaa per vuoka. Nosta vuoat jääkaappiin vetäytymään. Tarjoilet kauniilta vadilta.
Viet vaikka naapurille, näin korona aikana varsinkin vanhat ihmiset ovat yksinäisiä ja pienet eleet tuo paljon iloa elämään.
Katrinkakku (kuivakakku, johon tulee suklaahippuja ja pähkinärouhetta eli rouhi tuo suklaa, saat yhden raaka-aineen kivuttomasti).
Ohjeena ns. Pieni kuivakakku -ohje
175 g huoneenlämpöistä voita/margariinia
2 dl sokeria/ruskeaa sokeria
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
1 tl vaniljauutetta tai 2 tl vanilliini-/vaniljasokeria
rouhimasi suklaalevy mukaan viimeiseksi
Paista 175 astetta n. 50 - 55 min.
On hyvää!
Vierailija kirjoitti:
Katrinkakku (kuivakakku, johon tulee suklaahippuja ja pähkinärouhetta eli rouhi tuo suklaa, saat yhden raaka-aineen kivuttomasti).
Ohjeena ns. Pieni kuivakakku -ohje
175 g huoneenlämpöistä voita/margariinia
2 dl sokeria/ruskeaa sokeria
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
1 tl vaniljauutetta tai 2 tl vanilliini-/vaniljasokeria
rouhimasi suklaalevy mukaan viimeiseksi
Paista 175 astetta n. 50 - 55 min.
On hyvää!
Lisään vielä, että jos pidät appelsiinin mausta, lisää appelsiininkuorta raastettuna mukaan, tulee mielestäni tosi kiva maku. Tietty myös appelsiiniesanssi tai -öljy käy, samoin sukaatti (jos sattuu vaikka kotona olemaan).
Rouhi ensin, niin saat pähkinät pienemmiksi. Sitten sulatettuna ja hieman kermalla jatkettuna mutakakun kuorrutteeksi.