Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Hyvänmakuinen, makeahko mysli/granola joka kuitenkin terveellinen?

Vierailija
05.02.2021 |

Parhaimman makuinen kokeilemani on Fazerin Alku mansikkainen kaakao granola. Toiseksi paras on Alpenin sininen. Nyt on kokeilussa Rainbow'n hedelmää ja pähkinää enkä oikein tykkää tästä.

Fazerin Alku granolat ovat ehkä vähän liian kalliita ja ne ovat niin hyvänmakuisia ja makeita, että pelkään niiden olevan sokerisen epäterveellisiä.

Alpenin sinisessä oli liian vähän makeutta eli liian vähän rusinoita.

Suosittele hyvänmakuista ja kuitenkin terveellistä mysliä.

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos se on makeaa siinä on tonni sokeria - > ei ole terveellistä.

Vierailija
2/15 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Axa kaakao, manteli, mustikka Granola

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tää on hyvää, joskin hieman tyyriinpuoleista:

https://www.pauluns.fi/products/pauluns-pehmea-mysli-hasselpahkina-mant…

Vierailija
4/15 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole

Vierailija
5/15 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Birkkalan tilan luomu mustikkapuolukkamysli. Tosi hyvä spelttimysli. 

Vierailija
6/15 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lidlin premium mysli, vähemmän kaloreja ja hiilareita. Todella hyvä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sama kun söisi pussin karkkia, yhtä paljon sokeria. 

Vierailija
8/15 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap sun kannattaa lukea tuoteselosteet. Mitä pakkaus sisältää, tuleeko makeus luonnollisesti esim. kuivatuista marjoista tai hedelmistä vai onko lisättyä sokeria, paljonko rasvaa ja tuleeko rasva pahimpana eli kovetettuna kasvisrasvana.  Esim. tuo Fazerin kaakao-mansikkagranola ei näytä sisältävän lisättyä sokeria, mikä on hyvä. Fazerin ilmoittamassa yhdessä annoksessa 41 grammaa granolaa on sokeria 7.6 grammaa eli noin kolmen sokeripalan (1=2.5 grammaa) verran. Toisaalta kysy itseltäsi, onko annoskokosi todella tuo pakkauksessa ilmoitettu 41 grammaa. Monesti arvioimme annoskoon alakanttiin ja sitä kautta tulee liikaa energiaa. 

Sinun sijassa tekisin mieluummin jokapäiväiseen käyttöön omatekoista mysliä. Pääasiallisesti erilaisia täysjyvähiutaleitahiutaleita, vähän pähkinöitä rouhittuna, ehkä maun mukaan kookoslastuja, kuivattua omenaa, ihan vähän rusinoita. Sitten varsinaisen sokeri-rasvagranolan jättäisin vaikka viikonlopun herkutteluaamiaisille ja söisin sitä mistä tykkäisin eniten, kohtuullisen annoksen ja hyvällä omallatunnolla. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pauluns mansikka, mulperinmarja, kardemumma. Ei ole lisättyä sokeria ja noi mulperinmarjat antaa sopivasti makeutta. Toinen vaihtoehto että teet ite.

Vierailija
10/15 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Axa kaakao, manteli, mustikka Granola

On hyväö, mutta tää on vielä parempaa (mun mielestä siis) https://www.axa.fi/tuotteet/granola-hiutaleet/mansikka--mustaherukka-gr…

Sitten on vielä se vadelma-kaneli joka myös hyvä.

Axalla siis useampi hyvä granola ilman lisättyä sokeria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paulus suklaa vadelma

Vierailija
12/15 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sama kun söisi pussin karkkia, yhtä paljon sokeria. 

Ihanko täysin rehellisesti väität näin...

Vai pikkuisen maalaillaan...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sama kun söisi pussin karkkia, yhtä paljon sokeria. 

Ihanko täysin rehellisesti väität näin...

Vai pikkuisen maalaillaan...

En ole se, joka kirjoitti tuon "sama kuin pussillisen karkkia" mutta kyllä energiamäärä sataan grammaan nähden on granolassa vähintäänkin sama määrä energiaa mitä karkissa. Keskimääräinen karkki sisältää noin 400 kcal/100 grammaa. Granola sisältää 400-600 kcal/100 gramaa. Granola sisältää rasvan lisäksi myös sokeria, mikä lisää energiamäärää. Perinteinen viinikumi-tyyppinen irtokarkki kun taas on sokeriton. Eli 100 grammaa granolaa voi sisältää reilustikin enemmän energiaa kuin 100 grammaa karkkia. Toisaalta jos annoskoko granolassa pysyy maltillisena (esim. 40 grammaa), ja granola sattuisi olemaan vähärasvainen jai ilman lisättyä sokeria (kuten toi Fazerin alku granola), ei granola olisi ollenkaan kovin huono vaihtoehto. Onhan granolassa kuitua sentään, toisin kuten karkeissa. Mutta itse en tykkää granolasta sen takia, että monet tuotteet sisältää paljon piilorasvaa ja sokeria. Kuitua saa mieluummin ihan sokeroimattomasta myslistä tai puurosta. Pähkinät ja öljytkin on parempi syödä raakana, ilman paahtamista jolloin hyvät rasvahapot ovat vielä tallella. 

Vierailija
14/15 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sama kun söisi pussin karkkia, yhtä paljon sokeria. 

Ihanko täysin rehellisesti väität näin...

Vai pikkuisen maalaillaan...

En ole se, joka kirjoitti tuon "sama kuin pussillisen karkkia" mutta kyllä energiamäärä sataan grammaan nähden on granolassa vähintäänkin sama määrä energiaa mitä karkissa. Keskimääräinen karkki sisältää noin 400 kcal/100 grammaa. Granola sisältää 400-600 kcal/100 gramaa. Granola sisältää rasvan lisäksi myös sokeria, mikä lisää energiamäärää. Perinteinen viinikumi-tyyppinen irtokarkki kun taas on sokeriton. Eli 100 grammaa granolaa voi sisältää reilustikin enemmän energiaa kuin 100 grammaa karkkia. Toisaalta jos annoskoko granolassa pysyy maltillisena (esim. 40 grammaa), ja granola sattuisi olemaan vähärasvainen jai ilman lisättyä sokeria (kuten toi Fazerin alku granola), ei granola olisi ollenkaan kovin huono vaihtoehto. Onhan granolassa kuitua sentään, toisin kuten karkeissa. Mutta itse en tykkää granolasta sen takia, että monet tuotteet sisältää paljon piilorasvaa ja sokeria. Kuitua saa mieluummin ihan sokeroimattomasta myslistä tai puurosta. Pähkinät ja öljytkin on parempi syödä raakana, ilman paahtamista jolloin hyvät rasvahapot ovat vielä tallella. 

Ääh väsymys painaa ja mulla meni tässä lihavoidussa kohtaa sekaisin. Eli tarkoitin tietenkin, että perinteinen viinikumi-tyyppinen karkki, esim. missä äx tai pantteri, ovat rasvattomia. Sen sijaan granolassa on tyypillisesti sekä lisättyä sokeria ETTÄ rasvaa, mistä seuraa se että granolan energiamäärä on karkkia jopa korkeampi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
31.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alpen (ei lisättyä sokeria), johon lisään sokerittomia kuivattuja karpaloita (Foodin), tulee todella herkullista ja terveellistä ja maku on myös kohdillaan.