Mitä tarkoittaa irtopohjavuoka?
Voiko siinä paistaa kuivakakun?
Miksi näitä vuokia näkyy olevan välillä kaksi?
Kommentit (13)
Vuoan kyljessä on vipu jota kääntämällä seinät laajenevat hieman jolloin vuoan pohja irtoaa. Siinä voi paistaa myös kuivakakun.
Jos vuokia myydään kaksi yhdessä paketissa niin se johtuu siitä, että saatat haluta tehdä erikokoisia kakkuja ym.
Ei voi paistaa kuivakakkua. Kuivakakuille on oma kakkuvuoka.
Vierailija kirjoitti:
Vuoan kyljessä on vipu jota kääntämällä seinät laajenevat hieman jolloin vuoan pohja irtoaa. Siinä voi paistaa myös kuivakakun.
Jos vuokia myydään kaksi yhdessä paketissa niin se johtuu siitä, että saatat haluta tehdä erikokoisia kakkuja ym.
Tai siinä on samassa paketissa sekä rengasvuoka, että sellainen missä voi paistaa vaikka täytekakkupohjan, sama ulkorengas käy molempiin. Siinä on tavallan, puolitoista vuokaa. :)
Miksi rasva lähti valumaan uunin pohjalle kun käytin tämmöistä vuokaa?
Tein tästä jo aloituksen.
Vierailija kirjoitti:
Miksi rasva lähti valumaan uunin pohjalle kun käytin tämmöistä vuokaa?
Tein tästä jo aloituksen.
Koska irtopohjan liitos hiukan vuotaa.
Käytän leivinpaperia aina vuoan alla.
Jotkut myös vuoraa irtopohjavuoan leivinpaperilla.
Eihän tuossa oo mitään järkeä. Voin siis paistaa siinä vain kakkupohjan.
Vierailija kirjoitti:
Eihän tuossa oo mitään järkeä. Voin siis paistaa siinä vain kakkupohjan.
Irtopohjavuokia käytetään sellaisiin kakkuihin, joita ei kumota ylösalaisin, esim. juusto- ja hyytelökakut. Kakun saa pois vuoasta kumoamatta, kun ottaa reunat irti pohjasta.
Ystäväni tekee irtopohjavuokaan myös suolaiset piirakat. Ei tarvitse kumota ja lähtee helposti pois vuoasta. Hän vuoraa pohjan ensin leivinpaperilla ja sitten vasta kiinnittää reunan. Näin tulee tiiviimpi vuoka eikä taikina valu reunan raosta. Ja on tietysti vielä helpompi irrottaa piiras vuoasta.
Vierailija kirjoitti:
Eihän tuossa oo mitään järkeä. Voin siis paistaa siinä vain kakkupohjan.
Voi siinä paistaa kuivakakunkin, vaikka ne yleensä paistetaan mm. ulkonäön ja helpomman leikkaamisen vuoksi rengasvuoassa. Irtopohjavuoassa voi tehdä myös hyydykekakkuja.
Vierailija kirjoitti:
Eihän tuossa oo mitään järkeä. Voin siis paistaa siinä vain kakkupohjan.
Kakkupohjaan tarvitaan joka tapauksessa vuoka, joko tavallinen tai irtopohjavuoka. Jos ei ole jo tavallista, irtopohjavuoka on monipuolisempi.
En ymmärrä jälkimmäistä kysymystäsi, mutta irtopohjavuokassa voi paistaa kakun, kun taikina on aika paksua.