Keitot
Kommentit (14)
[quote author="Vierailija" time="04.05.2014 klo 16:16"]
Koska ne usein ovat sitä.
[/quote]
Millä perusteella?
[quote author="Vierailija" time="04.05.2014 klo 16:20"]
[quote author="Vierailija" time="04.05.2014 klo 16:16"]
Koska ne usein ovat sitä.
[/quote]
Millä perusteella?
[/quote]
Kysytkö ihan tosissasi?
[quote author="Vierailija" time="04.05.2014 klo 16:20"]
[quote author="Vierailija" time="04.05.2014 klo 16:16"]
Koska ne usein ovat sitä.
[/quote]
Millä perusteella?
[/quote]
paljon vettä ja vähän rasvaa?
[quote author="Vierailija" time="04.05.2014 klo 16:14"]
Miksi keitot mielletään kevyeksi ruoaksi?
[/quote]
Ei käytetä rasvoja.
Usein niissä on paljon vihanneksia ja kevyttä lientä.
Ehkä ap. ei tunne muuta kuin makkarakeiton?
No keitoilla suomessa tarkoitetaan yleensä perinteisiä vesiliemeen tehtyjä keittoja, jotka koostuvat perunasta, juureksista, lihasta/kanasta/kalasta ja mausteista. Keitossa osa kylläisyydestä tulee pelkästään liemestä, mikä siis on kaloritonta vettä. Lisäksi valmistuksessa harvoin käytetään rasvaa, tai sitä jää valmiiseen keittoon hyvin vähän, eli onhan se kevyttä ruokaa moneen muuhun perinteiseen kotiruokaan verrattuna.
[quote author="Vierailija" time="04.05.2014 klo 16:23"]
[quote author="Vierailija" time="04.05.2014 klo 16:20"]
[quote author="Vierailija" time="04.05.2014 klo 16:16"]
Koska ne usein ovat sitä.
[/quote]
Millä perusteella?
[/quote]
Kysytkö ihan tosissasi?
[/quote]
Kysyn ihan tosissani. Miksi keitot on kevyttä ruokaa? Tai mielikuva siitä.
Itse teen pikakeitton usein niin, että kiehutan vettä, laitan pussillisen jotain sekavihannesta/keittojuurespussi tehosekottimeen ja kippaan kiehuvan veden päälle, jauhan sileeksi. Siinä liemi, sitten erikseen laitan paloiteltuja vihanneksia sattumiksi ja kalkkunajauhelihaa ruskistettuna (sitä mulla on annospakkauksina valmiiksi kypsennettynä pakasteessa).
Mausteet päälle ja ei tosiaan ole raskasta ja koko perhe tykkää.
[quote author="Vierailija" time="04.05.2014 klo 16:30"]
Itse teen pikakeitton usein niin, että kiehutan vettä, laitan pussillisen jotain sekavihannesta/keittojuurespussi tehosekottimeen ja kippaan kiehuvan veden päälle, jauhan sileeksi. Siinä liemi, sitten erikseen laitan paloiteltuja vihanneksia sattumiksi ja kalkkunajauhelihaa ruskistettuna (sitä mulla on annospakkauksina valmiiksi kypsennettynä pakasteessa).
Mausteet päälle ja ei tosiaan ole raskasta ja koko perhe tykkää.
[/quote]
Jäiks :-(
[quote author="Vierailija" time="04.05.2014 klo 16:33"]
[quote author="Vierailija" time="04.05.2014 klo 16:30"]
Itse teen pikakeitton usein niin, että kiehutan vettä, laitan pussillisen jotain sekavihannesta/keittojuurespussi tehosekottimeen ja kippaan kiehuvan veden päälle, jauhan sileeksi. Siinä liemi, sitten erikseen laitan paloiteltuja vihanneksia sattumiksi ja kalkkunajauhelihaa ruskistettuna (sitä mulla on annospakkauksina valmiiksi kypsennettynä pakasteessa).
Mausteet päälle ja ei tosiaan ole raskasta ja koko perhe tykkää.
[/quote]
Jäiks :-(
[/quote]
No kerro ihmeessä miksi?
[quote author="Vierailija" time="04.05.2014 klo 16:33"]
[quote author="Vierailija" time="04.05.2014 klo 16:30"]
Itse teen pikakeitton usein niin, että kiehutan vettä, laitan pussillisen jotain sekavihannesta/keittojuurespussi tehosekottimeen ja kippaan kiehuvan veden päälle, jauhan sileeksi. Siinä liemi, sitten erikseen laitan paloiteltuja vihanneksia sattumiksi ja kalkkunajauhelihaa ruskistettuna (sitä mulla on annospakkauksina valmiiksi kypsennettynä pakasteessa).
Mausteet päälle ja ei tosiaan ole raskasta ja koko perhe tykkää.
[/quote]
Jäiks :-(
[/quote]
Jos et tajunnut, liemi laitetaan kattilaan ja siinä kiehutetaan ne vihannekset ja kalkkuna....
Ja jos verrataan vielä eri ruokien enerigiasisältöä vaikkapa perinteiseen lihakeittoon niin tulos on tämä: lihakeitto 50kcal/100g, lasange 173kcal/100g, kanaviillokki 125kcal/100g
Ihan laskennallisestikin keitto on siis kevyempää ruokaa kuin monet muut
Koska ne usein ovat sitä.