Tiedätkö, mitä on persipaani?
Ekaa kertaa tuli muuten mullekin tää sana nyt vastaan.
Kommentit (10)
Joo, tiedän kun vasta luin siitä. Läheltä liippaa marsipaani.
Olen luullut, että aprikoosin ja persikan siemenet ovat lievästi myrkyllisiä, mitta ilmeisesti luuloni on väärä.
[quote author="Vierailija" time="02.05.2014 klo 12:12"]
Olen luullut, että aprikoosin ja persikan siemenet ovat lievästi myrkyllisiä, mitta ilmeisesti luuloni on väärä.
[/quote]
Eikös ne ole karvasmantelitkin? Sinihappoa kaikissa. Kuin myös omenansiemenissä, että ei niitäkään kannata määrättömästi syödä. Määriä en kyllä tiedä.
[quote author="Vierailija" time="02.05.2014 klo 12:07"]Persikan kiven sisällä olevasta "mikäliepähkinästä" tehtyä marsipaania. Ei ole siis oikeaa marsipaania kun ei ole käytetty mantelia. Kyllä, luin siitä samasta lehdestä kuin sinäkin.
[/quote]
Höh!
Ap
[quote author="Vierailija" time="02.05.2014 klo 12:25"]
[quote author="Vierailija" time="02.05.2014 klo 12:12"]
Olen luullut, että aprikoosin ja persikan siemenet ovat lievästi myrkyllisiä, mitta ilmeisesti luuloni on väärä.
[/quote]
Eikös ne ole karvasmantelitkin? Sinihappoa kaikissa. Kuin myös omenansiemenissä, että ei niitäkään kannata määrättömästi syödä. Määriä en kyllä tiedä.
[/quote]
Omenansiemenissä tappava annos on noin kahvikupillinen. Otin tästä selvää, kun joku paheksui tapaani syödä omena siemenineen. Yhden omenan siemeniin ei siis kuole. Myös mansikan siemenet (ne pienenpienet pisteet mansikan pinnalla) ovat samalla lailla "myrkyllisiä".
Tutkijoiden äskettäin löytämä paviaanilaji, joka parittelee enää vaan peräaukkoon. Sen takia ovat kuolemassa sukupuuttoon.
Tiedän. Köyhän miehen marsipaania.
Persikan kiven sisällä olevasta "mikäliepähkinästä" tehtyä marsipaania. Ei ole siis oikeaa marsipaania kun ei ole käytetty mantelia. Kyllä, luin siitä samasta lehdestä kuin sinäkin.