Lidlin Joulu mainoksesta tuli mieleen että vieläkö teillä syödään omenoita?
Meidän perheessä ei ole syöty omee moneen vuoteen kun oli aikoinaan juttua siitä miten omenat imevät itseensä myrkkyjä keinolannotteista ka torjunta-aineista. Sitten ne kyllästetään vielä säilöntäaineella ja laitetaanko vanhakuori päälle. Sen jälkeen ei ole tehnyt enää omenaa mieli.
Kommentit (16)
Syödään paljon omenoita, mutta ei niitä vahapunaisia jenkkiomenoita, joita jouluna aina tyrkytetään. Ne ovat ihan hirveitä eivätkä maistu miltään. Yleensä Jonathan tai Ida Red, hinta n. 1 - 1.30 e/kg ja ovat hyviä, sopivat myös leivontaan ja uuniomenaksi.
Olen aina syönyt, lapsesta saakka, ja syön edelleen ympäri vuoden.
Vierailija kirjoitti:
Tuohan oli jo selitetty, että se vahakuori niissä on luonnostaan.
Omenoissa ei ole vahapintaa luonnostaan. Mutta jotta omenat säilyisivät pidempään niin niiden pinnat vanhataan eikä omenaa saa siksi koskaan koskaan syödä kuorineen vaan ainoastaan kuorittuna.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tuohan oli jo selitetty, että se vahakuori niissä on luonnostaan.
Omenoissa ei ole vahapintaa luonnostaan. Mutta jotta omenat säilyisivät pidempään niin niiden pinnat vanhataan eikä omenaa saa siksi koskaan koskaan syödä kuorineen vaan ainoastaan kuorittuna.
Jaa kyllä meillä on ihan oman pihan puussa kasvavat omenat vahapintaisia. Ehkä kotitontut käyvät öisin siellä vahailemassa.
Vahapintaisuus riippuu lajikkeesta.
Meillä syödään ensin omat omenat ja kun loppuvat, ostetaan kotimaisia niin kauan kuin niitä riittää. Nykyisin maaliskuulle ainakin.
Kotimaisia en kuori. Pesu kuumalla vedellä häivyttää pöpöt hedelmän pinnalta.
Omenapuun omistajana vaikea kuvitella miksi noita puita pitäisi myrkyttää. Leikkauksilla sitä satoa lisätään. Omeapuilla ei paljoa vihollisia ole.
Syödään pääasiassa kotimaisia omenoita tähän vuoden aikaan. Vaihdellaan kyllä lajikkeita vuodenajan mukaan.
Syödään vain kotimaisia omenoita. Kun ne loppuu, ei syödä omenoita.
No just äsken söin ompun iltapalaksi. Joissakin lajikkeissa on luonnostaan paksu, vahamainen pinta, joihinkin sitä lisätään säilyvyyden takia.
Tässä linkki Ilta-Sanomien juttuun joka selvittää mistä omenoiden vahapinnassa on kyse:
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000007626783.html
Vierailija kirjoitti:
Omenapuun omistajana vaikea kuvitella miksi noita puita pitäisi myrkyttää. Leikkauksilla sitä satoa lisätään. Omeapuilla ei paljoa vihollisia ole.
Paitsi ihmiset jotka ensin riehuvat puun kimpussa ensin leikkurit käsissä ja sitten syövät sen siemenet.
Harvakseltaan, mutta joulun alla ostan juuri niitä punaisia, vahapintaisia omenoita. Niistä kaikki pitävät ja ovat kauniitakin.
Omenat ovat halpoja myös koristeeksi
Kotimaisilla mennään. Kun loppuu omput, loppuu ostaminen.
Meidän lähi prismaan oli tullu nyt jouluomenat. Siinä oli vielä lappu, että ovat ihan turvallisia syödä vahapinnasta huolimatta, se kuuluu lajikkeeseen.
Meillä tosin kuoritaan kuitenkin jouluomenat, koska ne kuoret on lasten mielestä liian paksut.
Oman puutarhan omenoita syödään vielä, eilen kävin keräämässä puusta viimeiset ja yllättäen olivat hyviä, vaikka vähän kirpeitä. Talviomenat on odotelleet kylmällä kuistilla kohta 2 kk ajan, ei niissä ole mitään kasvinsuojeluainejäämiä.
Tuohan oli jo selitetty, että se vahakuori niissä on luonnostaan.