Eikö pinaattikeitossa olekaan rautaa? :O
Olen aina luullut, että pinaattikeitossa on reilusti rautaa, mutta olenkin ilmeisesti väärässä?
Tässä pinaattikeiton (Apetit) tuoteseloste: http://www.apetit.fi/tuotteet/nayta/kotimainen_pinaattikeitto
Oletteko te olleet asiasta tietoisia? :O Olenko siis nyt turhaan syönyt tota pinaattikeittoa siinä uskossa, että rauta-arvot nousevat?
Kommentit (34)
Niin, montako kiloa pinaattia pitää syödä, että saa tarvitsemansa raudan :D Pikkuisen joutuu miettimään ja aivosolujaan vaivaamaan.
Syö ap-hyvä sisäelimiä, niistä saat rautaa.
[quote author="Vierailija" time="15.04.2014 klo 16:36"]
Olen aina luullut, että pinaattikeitossa on reilusti rautaa, mutta olenkin ilmeisesti väärässä?
Tässä pinaattikeiton (Apetit) tuoteseloste: http://www.apetit.fi/tuotteet/nayta/kotimainen_pinaattikeitto
Oletteko te olleet asiasta tietoisia? :O Olenko siis nyt turhaan syönyt tota pinaattikeittoa siinä uskossa, että rauta-arvot nousevat?[/quote]
Ei pinaatin rautamäärä kieltämättä kovin suuri ole (1,3 mg/100g), mutta eipä sen määrä tuossa nimenomaisessa keitossakaan kovin häävi ole.
Onko joku joskus luullut, että pinaattikeitossa on rautaa? :D Ei jeesus mammat te olette tyhmiä. Oma mummoni käski joskus syödä tomaattia ja persiljaa kun luuli että niistä saa rautaa (ja samalla luuli että anemiallani oli jotain tekemistä raudanpuutteen kanssa), mutta että vielä nykyajan ihminenkin, kaiken ilmaisen tiedon äärellä? Morjens.
Pinaatin rautapitoisuus kasvaa moninkertaiseksi kun sen kypsentää eli kannattaa popsia. Noissa valmiissa pinaattikeitoissa ei pinaattia ole juuri nimeksikään.
Mites anemia ei ole tekemisissä raudanpuutteen kanssa? Mihinkäs se happi sitoutuu? Hemoglobin RAUTAioneihin.
KYLLÄ ON RAUTAA!! EI KIPPARI-KALLE MUUTEN PINAATTIA SÖISI!!!!
Rautaa saa ruokaan helposti kun teet ruokasi rautapadassa tai rautapannulla.
[quote author="Vierailija" time="15.04.2014 klo 16:57"]Onko joku joskus luullut, että pinaattikeitossa on rautaa? :D Ei jeesus mammat te olette tyhmiä. Oma mummoni käski joskus syödä tomaattia ja persiljaa kun luuli että niistä saa rautaa (ja samalla luuli että anemiallani oli jotain tekemistä raudanpuutteen kanssa), mutta että vielä nykyajan ihminenkin, kaiken ilmaisen tiedon äärellä? Morjens.
[/quote]
Persiljassa on 2,9g/100g rautaa
quote author="Vierailija" time="15.04.2014 klo 17:05"]Mites anemia ei ole tekemisissä raudanpuutteen kanssa? Mihinkäs se happi sitoutuu? Hemoglobin RAUTAioneihin.
[/quote]
Raudanpuuteanemia on vain yksi anemian alalajeista.
Myönnän, että olen tosiaan luullut syöväni hyvin rautapitoisasti! Onneks on tullut otettua myös rautatabletteja samalla, joten eiköhän hmb ole edes hieman noussut!
p.s. En tykkää sisäelimistä!
-ap
Pinaattikeitto tosin ei ole paras mahdollinen raudan lähde, koska maito ja keiton kanssa mahdollisesti syötävä kananmuna estävät raudan imeytymistä.
Kotiäitiys - elämänura ja elämäntapa!
En ole syönyt kananmunia pinaattikeiton kanssa! Päinvastoin, nimenomaan appelsiinimehua (koska C-vitamiini auttaa rautaa imeytymään) :)
-ap
Kasvisperäinen rauta ei imeydy yhtä tehokkaasti kuin eläinperäinen.
Maito tosiaan estää raudan imeytymistä. Itsekin sain tietää sen vahingossa vasta muutama vuosi sitten. Ja luulen että sillä on suurempi merkitys kuin tiedetään, koska olen aina ihmetellyt että miten mulla on niin korkea hemoglobiini runsaista menkoista huolimatta, vaikka en edes syö punaista lihaa enkä etenkään mitään sisäelimiä. Salaisuus on ilmeisesti ollut sitten se etten käytä myöskän maitotuotteita.
[quote author="Vierailija" time="15.04.2014 klo 17:59"]
Maito tosiaan estää raudan imeytymistä. Itsekin sain tietää sen vahingossa vasta muutama vuosi sitten. Ja luulen että sillä on suurempi merkitys kuin tiedetään, koska olen aina ihmetellyt että miten mulla on niin korkea hemoglobiini runsaista menkoista huolimatta, vaikka en edes syö punaista lihaa enkä etenkään mitään sisäelimiä. Salaisuus on ilmeisesti ollut sitten se etten käytä myöskän maitotuotteita.
[/quote]
Entäs kehosi kalsiumpitoisuus? Niin, maito ei estä raudan imeytymistä, vaan kalsium.
Mikään ei ole parempaa, kuin appelsiinimehuun tehty pinaattikeitto.
[quote author="Vierailija" time="15.04.2014 klo 18:04"]
[quote author="Vierailija" time="15.04.2014 klo 17:59"]
Maito tosiaan estää raudan imeytymistä. Itsekin sain tietää sen vahingossa vasta muutama vuosi sitten. Ja luulen että sillä on suurempi merkitys kuin tiedetään, koska olen aina ihmetellyt että miten mulla on niin korkea hemoglobiini runsaista menkoista huolimatta, vaikka en edes syö punaista lihaa enkä etenkään mitään sisäelimiä. Salaisuus on ilmeisesti ollut sitten se etten käytä myöskän maitotuotteita.
[/quote]
Entäs kehosi kalsiumpitoisuus? Niin, maito ei estä raudan imeytymistä, vaan kalsium.
[/quote]
Ai se on kalsium, ok. En mä tiedä kehon kalsiumpitoisuutta, mistäpä sen tietäisi.
Pinaatissa on kasvikseksi melko paljon rautaa, mutta lihaan verrattuna tosi vähän.
Virheellistä tietoa tosiaan tuo rauta-arvojen suuruus pinaatissa :) aikanaan käynyt kämmi, jota ei viitsitty korjata