onko broilerin rasva hyvää vai pahaa rasvaa
virallisterveellisen ruokavalion näkökulmasta? Karppaajat älkööt vastatko. Mielellään terveydenhoitoalan ihmiset tms voisivat vastata.
siis kun nykyään suositellaan, että punaisen lihan syöntiä vähennetään. Kalan rasvaahan mainostetaan hyväksi. Millä mekanismillä se on parempaa kuin punaisen lihan rasva, kun molemmat ovat eläinrasvoja eikä kasvirasvoja...ja sitten se kana, onko siinä niitä pehmeitä rasvoja? Sori tyhmä kysymys.
Kommentit (14)
Kanassa on tosiaan eläinrasvaa eli ns pahaa rasvaa, mutta kananlihaa suositellaan koska se on vähärasvaista.
Kaikki muu rasvahan on tutkimusten mukaan terveellistä kohtuullisesti käytettynä, paitsi teollisesti käsitellyt kasvirasvat. Eli trans- ja uudelleenesteröidyt (näitä on suurin osa ns. kevytlevitteistä). Eläinrasvoissa ei ole mitään terveydelle haitallista. Suosittelen tutustumaan maailman laajimpiin ravintotutkimuksiin, täällä av:lla tuskin on montakaan, joka niihin on tutustunut ihan itse.
Ei itse asiassa ole olemassa mitään "pahaa" rasvaa. Poikkeuksena syöpää aiheuttavat keinotekoiset "kasvis"rasvat. Kaikki luonnollinen rasva on sinulle hyväksi, ja siihen kuuluu myös punainen liha.
[quote author="Vierailija" time="12.03.2014 klo 23:02"]
Kaikki muu rasvahan on tutkimusten mukaan terveellistä kohtuullisesti käytettynä, paitsi teollisesti käsitellyt kasvirasvat. Eli trans- ja uudelleenesteröidyt (näitä on suurin osa ns. kevytlevitteistä). Eläinrasvoissa ei ole mitään terveydelle haitallista. Suosittelen tutustumaan maailman laajimpiin ravintotutkimuksiin, täällä av:lla tuskin on montakaan, joka niihin on tutustunut ihan itse.
[/quote]
Minä haluaisin nyt kuulla vain niitä terveydenhoitajia, lääkäreita ja ravitsemusterapeutteja ja sensellaisia. En ole kiinnostunut vaihtoehtodieeteistä, ja niitä on minulle aivan turha mainostaa, koska olen kantani valinnut ja siinä pysyn. Piste.
ap
Kun kyseessä on eläin, sen rasva on eläinrasvaa. Kun kyseessä on kasvi, kyseessä on kasvirasva. Broilerissa on siis eläinrasvaa, mutta sitä pidetään terveellisenä, koska se on vähärasvaista lihaa. Eli huoletta voi syödä jos rasvoja haluaa välttää. Vähärasvainen ruokavalio on tosin todella epäterveellinen ja sekoittaa hormonitoiminnan sekä aineenvaihdunnan, mutta jos sitä haluaa noudattaa niin eikun broileria naamaan vaan! ;)
Ap, sori että sanon tämän, mutta terveysalan ihmiset eivät automaattisesti tiedä totuutta. Iso osa heistä on sitoutunut toistamaan sitä samaa mantraa, jota valtiokin hokee ja tukee.
t. ei karppaaja, mutta huomannut
Rasva koostuu yksittäisistä rasvahapoisrta, joita tarvitsemme monipuolisesti. Kalan rasva sisältää poikkeuksellisen paljon omega 3- rasvahappoja ja sitä pidetään siksi terveellisenä. Esim aivot tarvitsevat toimiakseen omega 3- rasvahappoja nimenomaan EPA ja DHA), ja niiden puuttumisella selitetään esim raskauden jälkeinen masennus, synnyttäneillä on usein niistä puutetta, koska vauvan kehittyminen sekä maidontuotanto kuluttavat niitä paljon. Kalan rasva on ns tyydyttymätöntä rasvaa.
En suosittele näissä asioissa kenenkään "valitsevan" kantaansa, ihmisellä on uskomaton kyky kerätä tietoa ympäristöstään (tiede), ja ravitsemusasiat kuuluvat tieteen piiriin ja niistä on olemassa tutkittua tietoa. Kreationistit "valitsevat" kantansa, älykäs ihminen kysyy, lukee, oppii, vertailee tietoa, ja pyrkii löytämään perusteltuja tosia väittämiä.
En suosittele näissä asioissa kenenkään "valitsevan" kantaansa, ihmisellä on uskomaton kyky kerätä tietoa ympäristöstään (tiede), ja ravitsemusasiat kuuluvat tieteen piiriin ja niistä on olemassa tutkittua tietoa. Kreationistit "valitsevat" kantansa, älykäs ihminen kysyy, lukee, oppii, vertailee tietoa, ja pyrkii löytämään perusteltuja tosia väittämiä.
Se on tyydyttynyttä rasvaa, ja sehän on liikamäärinä haitallista. Mutta tosiaan kuten joku jo sanoi, kanassa sitä rasvaa on varsin vähän, joten kana on lihaksi ihan terveellinen vaihtoehto, vaikka sinänsä sen rasva on ihan yhtä pahaa kuin vaikka sianlihan.
Broilerin rasva on hyvää rasvaa 69 %:sti.
http://ravitsemusjaterveys.wordpress.com/rasva-kolesteroli/
Todellisuudessa kaikki luonnolliset rasvat ovat kovan ja pehmeän rasvan erilaisia yhdistelmiä. Lohen rasvasta 78 % on pehmeää. Broilerin rasvasta 69 %, sika-nautajauhelihan rasvasta 60 % ja jopa voistakin 29 % on pehmeää rasvaa. [Fineli]
Ajattele rasva suonissa. Mitä lämpimämmässä rasva säilyy kiinteänä sen varmemmin se tukkii suonet varsinkin jos ei urheile. Eläinrasva on huono valinta varsinkin talvisin, paljon rasvaa juuri syöneenä oireilut voi tuntea ulos mennessä.
Eläinrasva= kova rasva= paha rasva