Millä laitteella tulee se maailman paras kahvi?
Millä laitteilla te palstalaiset valmistatte kahvinne? Pitääkö olla Moccamaster vai pressopannu?
Kommentit (32)
Painekahvinkeitin joka tekee yhden kupin kerrallaan. Espressoa ei tarvitse litkiä putkeen kuppi tolkulla kuten suodatinkahvia, koska se on niin vahvaa. Jokainen kuppi on nautinto, koska kahvin päälle tulee kahvin luontaista rasvaa eli cremaa. Tuon creman minä imaisen varovasti suutani polttamatta ennen kuin se liukenee pois. Maku on sekoitus kahvia ja tummaa suklaata jopa nahkamainen.
Moccamasterilla keitän kahvia. En tiedä olisiko joku muu laite parempi.
Myös sillä on väliä millaista kahvia keittää. ja kahvipapujen laadulla.
Tavallinen reilun kaupan suodatinkahvi on parasta.
Ite jauhat kahvipavut painekeittimeen ja suodatat. Sillai on hyvä. Tulee vaivanpalkaksi maailman parasta kahvia olettaen että kahvisi ei ole homeessa tai rasva härskiintynyt.
Jauhan pienellä kahvimyllyllä juuri tarvittavan määrän kahvipapuja.
Suodatan Dripperillä, johon tulee erityinen suodatinpussi. Veden keitän pitkänokkaisella kannulla, josta kaadan kuuman veden kiertävällä liikkeellä Dripperiin.
Kannattaa googlettaa tämä metodi!
Osta hyviä pienen paahtimon kahvipapuja. Jauha vain kerralla tarvitsemasi määrä itse. Keitä perkolaattorilla.
Patikkareissuilla nokipannukahvit, kotona kahvikone. Kiva kun voi vaihdella, välillä capuccinoa, lattea, espressoa ja normikahvia.
Kysyt siis kolmea eri asiaa.
1. Millä laitteella tulee se maailman paras kahvi?
2. Millä laitteilla te palstalaiset valmistatte kahvinne?
3. Pitääkö olla Moccamaster vai pressopannu?
No. Vastaan omalta osaltani vaikka että
1. Baristeriatasoisella painekeittimellä (oikeastaan -uuttimella)
2. Nykyään kapselikeittimellä, kun sopii tilanteeseen
3. Ei pidä.
Hyvän kahvin ystävä poikkeaa juomaan kupposensa ABC:lle.
Mutteripannulla. Minkä hifistelyssä menetät, sen tunnelmassa voitat.
Ääni pressopannussa kylmäuutetulle kahville.
Parhaat kahvit tulee mökillä. Ensin keitän veden kaasuliedellä ja sitten suodatan kahvin suoraan kuppiin.
Kahvin juon terassilla katsellen kauas järvenselälle.
Kyllä se paras kahvi tulee, kun lämmittää kupillisen vettä mikrossa ja sekoittaa siihen pikakahvijauheen. Ahh!
Yli 10 vuotta Dolce Gusto -kone ja kapseleita. Aamulla Cortado ja iltapäivällä Buondi. Eli leikattu espresso ja leikkaamaton.
10 vuotta tätä aiemmin moccamasterilla. Kuravettä, näytti ja tuoksui kahvilta!
Kahvijugurttia paahtoleivän päälle - OMNOMNOMNOM-NOM
Perinteisellä kahvipannulla.