Räjähtävät kastanjat - älä tee näin!
Ostin kaupasta pussillisen syötäviä kastanjoita. Huuhdoin kastanjat ja laitoin ne uuniin 225 astetta 20 min pellille leivinpaperin päälle. Muutama kastanja poksahti jo uunissa ja sotkuhan siitä seurasi. Mutta kun vedin pellin ulos, pari räjähti oikein kovaan ääneen. Onneksi ei osunut paloja silmiin.
Katsoin tarkemmin ohjetta niin kastanjat olisi pitänyt kuivata ja haudata karkeaan suolaan. En tiedä miten kannattaa toimia mutta ei siis ainakaan näin kun itse tein!
Kommentit (6)
Ei niitä huuhtoa kannata. Leikkaat terävällä veitsellä pienen viirun n. kaksi cm pitkän kuoreen ja laitat ne mikroon 5 min. Kuorit ja syöt. Syön koko syksyn niitä täällä Italiassa, n. 10 kpl mikrotan joka ilta.
Vierailija kirjoitti:
Ei mitään herkkua...
Olet tietysti syönyt niitä raakana.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei mitään herkkua...
Olet tietysti syönyt niitä raakana.
En ole, uunissa paahdettuina.
Ne pitää nimenomaan ensin viiltää suiposta päästä kuorta auki ja sitten liottaa puolisen tuntia, jolloin kuoren alle pääsee vettä. Tämä estää sitten sisusta kuivumasta paahdettaessa. Voi paahtaa joko pellillä suoraan tai suolakerroksen päällä. Ei niitä tarvitse suolaan haudata.
Äsken tein juuri samoin, onneksi ei räjähdystä.