Jauhelihapihvit paistinpannulla??
Voisko joku auttaa? Miten ihmeessä pihvit saa paistettua pannulla? Hajoaa aina ihan mössöks, ku yritän? Varmaan joku helppo juttu, mitä en nyt vaan tajuu?
Kommentit (24)
Älä liian pieniä pihvejä edes yritä, opettele tuhdimmilla :)
Oikeesti jäisenä??
Miten pieniä on liian pienet? Noita mahtui 4 samaan aikaan pannulle ja aika paksuja?
[quote author="Vierailija" time="17.02.2014 klo 18:50"]
Voisko joku auttaa? Miten ihmeessä pihvit saa paistettua pannulla? Hajoaa aina ihan mössöks, ku yritän? Varmaan joku helppo juttu, mitä en nyt vaan tajuu?
[/quote] Miten muuten niita voi sitten tehda? Aina olen pannulla paistanut ja hyvia ovat olleet. Ala kaantele ennenkuin alapuoli on kunnolla paistunut. Kylla ne hajoavatkin jos liian nopeasti alat kaantamaan.
Paistuuhan BK:n hampurilaisetkin ihan avogrillissa ritilan paalla hajoamatta.
Äiti teki aina uunissa ja oon itekin tehnyt uunissa. Nyt lapsi haluaa pannulla paistettuja ja yritän opetella, mutta ei vaan tuu mitään.
Miten pitkään pitää odottaa ennen kääntämistä? Olen odottanut, että massa ruskistuu noin puoleenväliin korkeutta reunoista?
[quote author="Vierailija" time="17.02.2014 klo 19:15"]
Äiti teki aina uunissa ja oon itekin tehnyt uunissa. Nyt lapsi haluaa pannulla paistettuja ja yritän opetella, mutta ei vaan tuu mitään.
Miten pitkään pitää odottaa ennen kääntämistä? Olen odottanut, että massa ruskistuu noin puoleenväliin korkeutta reunoista?
[/quote] Niin kauan etta alapuoli on kunnolla ruskea, yleensa siina vaiheessa se hampurilainen alkaa irrota pannusta ihan itsekseen. Laita lasta varovasti hampurilaisen alle niin etta koko lasta on sen alla eika reunat jaa roikkumaan. Sitten nopeasti kaannat.
Googleta 'how to fry a hamburger', tulee paljon ohjeita ihan kuvien kanssa.
Don't crowd your frying pan! Itse opin vihdoin, että 2/3 pannusta eli omastani se kolmas pihvi pois, ja nyt paistuu aivan mahtavasti kaksi isoa kerrallaan. Myös todella kuuma pannu siinä vaiheessa kun pihvit tulille laittaa, on tärkeää.
Koitetaanpa näillä vinkeillä, kiitos! :)
Poika tuossa tomerana totes, et äiti, taasko pihvit hajos? :D
[quote author="Vierailija" time="17.02.2014 klo 19:52"]
Koitetaanpa näillä vinkeillä, kiitos! :)
Poika tuossa tomerana totes, et äiti, taasko pihvit hajos? :D
[/quote] Kylla se poika tietaa mika maistuu hyvalle! Ala lannistu jos ne menee pipariksi, tee niista Slopppy Joe "hampurilaisia" kastikkeen kanssa.
Mä aina pakastan pihvit, jos ideana on tehdä sellaisia pikaruokamaisia pihvejä. Ihan vain raa'asta jauhelihasta muotoilee pihvit, pakastimeen pariksi tunniksi, sitten pannulle. Tulee ohuita ja kestäviä.
Mulla loppu pihvien hajoilut kun jätin taikinasta munan, korppujauhon ja nesteen pois. Vain liha ja mausteet.
[quote author="Vierailija" time="17.02.2014 klo 20:05"]
Mulla loppu pihvien hajoilut kun jätin taikinasta munan, korppujauhon ja nesteen pois. Vain liha ja mausteet.
[/quote] Jep, eihan niihin pikaruokaloitten hampurilaisiinkaan mitaan muuta laiteta.
minä laitan normaalitaikinan joukkoon ruokalusikallisen perunajauhoja, ei vaikuta makuun mutta pihvi pysyy koossa, tietenkin tuo neuvo ettet käännä liian aikaisin on hyvä.
[quote author="Vierailija" time="17.02.2014 klo 20:05"]Mulla loppu pihvien hajoilut kun jätin taikinasta munan, korppujauhon ja nesteen pois. Vain liha ja mausteet.
[/quote]
Joo ja tilkka vettä.
[quote author="Vierailija" time="17.02.2014 klo 20:11"]
[quote author="Vierailija" time="17.02.2014 klo 20:05"]
Mulla loppu pihvien hajoilut kun jätin taikinasta munan, korppujauhon ja nesteen pois. Vain liha ja mausteet.
[/quote] Jep, eihan niihin pikaruokaloitten hampurilaisiinkaan mitaan muuta laiteta.
[/quote]
Juu ei... pakasteita ne ovat, siksi pysyvät niin hyvin kasassa. :)
- nro 11, aikoinaan Mäkkärissä kesätyörahoja tienannut
[quote author="Vierailija" time="17.02.2014 klo 20:15"]
[quote author="Vierailija" time="17.02.2014 klo 20:11"]
[quote author="Vierailija" time="17.02.2014 klo 20:05"]
Mulla loppu pihvien hajoilut kun jätin taikinasta munan, korppujauhon ja nesteen pois. Vain liha ja mausteet.
[/quote] Jep, eihan niihin pikaruokaloitten hampurilaisiinkaan mitaan muuta laiteta.
[/quote]
Juu ei... pakasteita ne ovat, siksi pysyvät niin hyvin kasassa. :)
- nro 11, aikoinaan Mäkkärissä kesätyörahoja tienannut
[/quote]
No mitä niihin laitetaan lihan ja mausteiden lisäksi?
Tee sitkeämpi taikina. Vähennä korppujauhoja ja vatkaa enemmän.
Dijon sinappia ja vain munankeltuaisia.
Hyvää tulee kun muotoilee jauhelista pihvit ja lisää suolaa ja pippuria vasta pannulla.
Jos tekee 'mureketaikinasta' niin koita niin että teet reilun kokoisen lihapullan ja laitat sen pannulle, välittömästi siinä pannulla sitten painat lastalla sen lituskaksi pihviksi, sitten odotat että kypsuu ennenkö käännät.
[quote author="Vierailija" time="17.02.2014 klo 20:18"]
[quote author="Vierailija" time="17.02.2014 klo 20:15"]
Juu ei... pakasteita ne ovat, siksi pysyvät niin hyvin kasassa. :)
- nro 11, aikoinaan Mäkkärissä kesätyörahoja tienannut
[/quote]
No mitä niihin laitetaan lihan ja mausteiden lisäksi?
[/quote]
Juu ei = juu, niissä ei ole muuta kuin lihaa ja mausteita. Sori, huonosti kirjoitettu. :)
Pakasta ensin ja paista jäisenä :)