Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kumpi on terveellisempää: kanakastike

Vierailija
16.02.2014 |

ruokakermaan vai tuorejuustoon tehtynä?

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
16.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei mitään eroa.

Vierailija
2/18 |
16.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän molempia, mutta 5-15% rasvalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
16.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täys rasvaisen!

Vierailija
4/18 |
16.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruokakerma on terveellisempää, se on kasvisrasvapohjainen. Juustoissa on kovaa rasvaa.

 

http://www.flora.fi/tuotteet/flora-kevyt-ruoka-7/

Vierailija
5/18 |
16.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei mitään kasvirasvoja, ihmiset oikeasti.

Vierailija
6/18 |
16.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä terveellisyydestä, mutta täysrasvainen MAISTUU pahemmalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
16.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse tykkään kaurakermaan (Oatly) tehtyä parhaimpana. Ei tuu ällöähkyä.

Vierailija
8/18 |
16.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mistä lähtien rypsiöljy= kasviöljy ei ole ollut terveellistä? Miksi kasvirasvat olisivat pannassa? Kokosöljy on kovaa rasvaa, mutta muuten kasviöljyt ovat pehmeitä ja niitä suositellaan ruokavalioon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
16.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mukakermaa suomalaiset on aivopesty käyttämään. Hyi helvetti. Onneksi moni jo tajuaa jättää noi lisäainelitkut väliin. Liuotinkasvirasvoissa ei ole mitään mitä elimistö tarvitsee.

Vierailija
10/18 |
16.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä tarkoittaa tehtynä? Eli onko se kerma ainoa neste siinä? Ei kai silloin ole väliä kumpaa käyttää, kun kumpikin on aika epäterveellistä.

 

Itse laitan mieluummin lorauksen kuohukermaa kuin purkillisen jotain Kevyt&Paksu -mönjää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
16.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="16.02.2014 klo 09:51"]Mistä lähtien rypsiöljy= kasviöljy ei ole ollut terveellistä? Miksi kasvirasvat olisivat pannassa? Kokosöljy on kovaa rasvaa, mutta muuten kasviöljyt ovat pehmeitä ja niitä suositellaan ruokavalioon.

[/quote]

googleta margariinin (kasviöljyn) valmistusprosessi ja tee itse johtopäätökset, onko kasvirasvoissa enää mitään hyvää ja hyödyllistä jäljellä.

googleta myös mitä on heksaani. Se on yksi liuotin jota tarvitaan kasviöljyjen valmistamiseen. Siis niiden joita ei kylmäpuristeta.

Vierailija
12/18 |
16.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Millaisella reseptillä teette kanakastikkeita?

kysyy utelias, joka haluaisi kokeilla jotain uutta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
16.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="16.02.2014 klo 09:51"]

Mistä lähtien rypsiöljy= kasviöljy ei ole ollut terveellistä? Miksi kasvirasvat olisivat pannassa? Kokosöljy on kovaa rasvaa, mutta muuten kasviöljyt ovat pehmeitä ja niitä suositellaan ruokavalioon.

[/quote]

Kookosöljy on terveellistä! Tule jo tälle vuosituhannelle.

Vierailija
14/18 |
16.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minun reseptini:

Paista suikaleisiin rusehtava pinta oliiviöljyssä -> lämpöä miedommalle-> oliiviöljyä lisää, suikaleet sivuun pannulla ja mausteita pannulle kuullottumaan (paprikaa paljon, inkivääriä, kurkumaa, mustapippuria, suolaa, hunajaa hitusen, joskus myös kanelia), sekaan sipulia ja joskus valkosipulia. Pilkottua paprikaa laitan usein myös tässä vaiheessa. Pieni töräys tomaattipyrettä ja purkki kaurakermaa sekaan. Voi laittaa myös kookoskermaa kaurakerman sijaan/lisäksi. (tämä resepti on myös maidoton)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
16.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="16.02.2014 klo 09:55"]

Millaisella reseptillä teette kanakastikkeita?

kysyy utelias, joka haluaisi kokeilla jotain uutta

[/quote]

 

No aika perinteisesti

 

Kuullotan pienessä tilkassa valkosipulia ja currya. Lisään silputtua sipulia ja kuullotan vähän aikaa. Sitten broilerinpalaset joukkoon ja kypsennän ne. Lisään hiukan soijaa.  Lisään vettä hiljalleen ja kanafondia (tai joskus itse keitettyä kanalientä) ja keitän pitkään. Lisään mausteita maistelun perusteella: mustapippuria, suolaa, joskus vähän chiliä. Aina ripauksen sokeria kastikkeeseen kuin kastikkeeseen.

 

Joskus ihan hiukan kermaa tai creme fraischea joukkoon, useimmiten ei.

 

Aika usein laitan joukkoon paprikaa, porkkanaa ja joskus ananasta.

 

Onneksi asun maassa jossa ei ole olemassakaan ruokakermoja.

 

Vierailija
16/18 |
16.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuka täällä margariinista on puhunut? Ihan oli kyse kasvirasvoista ja rypsiöljystä. Syökää mitä lystäätte, niin teen minäkin.

Vierailija
17/18 |
16.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="16.02.2014 klo 10:11"]

Kuka täällä margariinista on puhunut? Ihan oli kyse kasvirasvoista ja rypsiöljystä. Syökää mitä lystäätte, niin teen minäkin.

[/quote]

 

Valmistusprosessi on hyvin pitkälle ihan sama kasviöljyissä ja margariineissa. Googlettamalla margariinin valmistusprosessi näet siis myös, miten kasviöljyt noin ylipäätään valmistetaan. Käytetään liuottimia jne.

 

Vierailija
18/18 |
16.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="16.02.2014 klo 10:17"]

[quote author="Vierailija" time="16.02.2014 klo 10:11"]

Kuka täällä margariinista on puhunut? Ihan oli kyse kasvirasvoista ja rypsiöljystä. Syökää mitä lystäätte, niin teen minäkin.

[/quote]

 

Valmistusprosessi on hyvin pitkälle ihan sama kasviöljyissä ja margariineissa. Googlettamalla margariinin valmistusprosessi näet siis myös, miten kasviöljyt noin ylipäätään valmistetaan. Käytetään liuottimia jne.

 

[/quote]

 

Miksi alapeukutus? Oliko huono juttu tuoda esiin faktoja siitä, miten (muut kuin kylmäpuristetut) kasviöljyt valmistetaan? Onko valmistusprosessi sinusta siis hieno ja sen oloinen, että lopputulos on terveellisestä?

 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä seitsemän kuusi