Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Olen kuvitellut että kiinalainen ruoka on

Vierailija
05.02.2014 |

terveellistä, mutta siinäpä on kamalasti kaloreita.

 

Kommentit (36)

Vierailija
1/36 |
06.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.02.2014 klo 16:02"]

Juoksevat kasvisöljyt ovat terveellsiä (paitsi kova kookosöljy)[/quote]

 

Ja kookosöljy ei ole terveellistä miksi?

 

Vierailija
2/36 |
06.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.02.2014 klo 16:05"]

Kiinalaisen ruuan suurin ongelma terveysmielessä on vähäinen b-vitamiinin määrä. Kun leipää ei syödä, ja riisi kuoritaan valkoiseksi, niin b:n kanssa on heikkoa.[/quote]

Ei ole olemassa B-vitamiinia koska B-ryhmän vitamiinit käsittää 8 eri vitamiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/36 |
06.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakkohan ravintolan on muokata ruokalista suomalaiseen makuun. Ei se muuten saa laajaa asiakaskuntaa. 

Vierailija
4/36 |
06.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täältä saa taas sen käsityksen, että vähintään joka toinen mamma on käynyt kiinassa syömässä sitä AITOA kiinalaista :D

Vierailija
5/36 |
06.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eräässä kiinalaisessa ravintolassa saa suomalaiseen makuun tehtyä kiinalaista ja erikseen pyydettävältä listalta kiinalaista kiinalaista. Kyllä se kiinalaisempi versio on mm. rasvaisempi kuin suomalainen, juuri siksi kun täällä ei maistu mm. liian rasvainen, paitsi friteeratuissa. 

Vierailija
6/36 |
06.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

35 jatkaa. Samoin kiinalaiset kaverimme paistaa lähes kaiken vihanneksista lähtien, paistamiseen käytetään rasvaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/36 |
05.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen kuvitellut että jokainen aikuinen ihminen tajuaisi että Euroopan kokoisessa ja yli miljardin ihmisen maassa on monia erilaisia ruokakultuureja ja monia erilaisia ruokalajeja. Ap.n mielestä varmaan lappilainen poronkäristys ja ottomaanien (kreikka, turkki, balkan) baklava ovat ihan samanlaisia, ovathan molemmat eurooppalaisia ruokia.

Vierailija
8/36 |
05.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Varsinkin pienemmissä länsimaisissa kaupungeissa tarjottu kiinalainen ruoka on tasoltaan heikkoa. Ja siihen on syynsä, sillä ravintoloiden kokeilla ei usein ole minkäänlaista koulutusta ja kokemusta alalle. Sitä valmistavat kokit ovat usein maahanmuuttajia, joille ravintola-ala on kenties helpoin tapa hankkia elanto.

Mielikuvissa kiinalaista ruokaa pidetään usein rasvaisena ja epäterveellisenä, koska se valmistetaan uppopaistamalla. Näin on kuitenkin lähinnä länsimaisissa kiinalaisissa ravintoloissa.

Jos katsoo kiinalaisten ruokavaliota, niin se koostuu suurelta osin kasviksista ja hedelmistä. Kiinalaisissa kodeissa kasvikset ovat usein pääruoka. Lihaa käytetään säästeliäästi sekä tuomaan ruokaan haluttuja makuja. Toki kun kiinalaiset vaurastuvat, on liha yhä useammin pääruokana, mutta perinteisesti kiinalaisten ruokavalio on hyvin terveellinen.

 

http://fi.gbtimes.com/elama/aidon-kiinalaisen-ruoan-jaljilla-0

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/36 |
05.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paljon riisiä, paljon kasviksia, vähän lihaa ja kalaa. Ei kovin kaloripitoista. Toisaalta öljyssä keitetään paljon, ja sianlihasta syödään suurella halulla myös läski, eli se osa mikä Suomessa syödään makkarassa.

Kiinalaisen ruuan suurin ongelma terveysmielessä on vähäinen b-vitamiinin määrä. Kun leipää ei syödä, ja riisi kuoritaan valkoiseksi, niin b:n kanssa on heikkoa.

Vierailija
10/36 |
05.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

On kiinalaista ja "kiinalaista" ruokaa. Ensimmäinen on se, mitä ne tavan kiinalaiset Kiinassa syövät ja se poikkeaa kyllä reippaasti tuosta jälkimmäisestä "kiinalaisesta" jota esim. Euroopassa ravintoloissa myydään. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/36 |
05.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Höyryttäminen on kiinalaisessa kotikeittiössä paljon yleisempi kypsennystapa kuin öljyssä keittäminen. Älkää nyt ihmeessä luulko, että Kiinassa syödään samanlaista ruokaa kuin mitä joku Peräjärven "Lotus Dragon Wok & Pizza" tarjoaa.

Vierailija
12/36 |
05.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä niihin suomalaistenkiinalaisten ravintoloiden ruokiin vaikuttaa valitettavasti se, että ravintola sijaitsee Suomessa, jolloin makujen pitää olla suomalaisille sopivia. Keittiöiden täytyy kohdata tietyllä tavalla. Tästä hyvänä esimerkkinä se, että käydessäni Pohjois-Amerikassa japanilaisessa ravintolassa, ruokalistalta löytyi muun muassa popcorn-kanaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/36 |
05.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos olet syönyt vain suomessa olevissa ravintoloissa, et todellakaan tiedä mitä kiinalainen ruoka on. Se ei ole aitoa kiinalaista. Sitäpaitsi ruoka-aineet vaihtelevat Kiinan sisällä erittäin laajasti.

Vierailija
14/36 |
05.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koira on hyvää ja täyttävää. Sopivan rasvaistakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/36 |
05.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.02.2014 klo 16:18"]

Kyllä niihin suomalaistenkiinalaisten ravintoloiden ruokiin vaikuttaa valitettavasti se, että ravintola sijaitsee Suomessa, jolloin makujen pitää olla suomalaisille sopivia. Keittiöiden täytyy kohdata tietyllä tavalla. Tästä hyvänä esimerkkinä se, että käydessäni Pohjois-Amerikassa japanilaisessa ravintolassa, ruokalistalta löytyi muun muassa popcorn-kanaa.

[/quote]

 

Kun kiinalaisia ravintoloita alkoi tulla Suomeen, ne kaikki tarjosivat jälkiruuaksi friteerattua banaania ja jäätelöä. Suomessa alettiin luulla sitä kiinalaiseksi jälkiruuaksi. Todellisuudessa kiinalaiseen ateriaan ei juuri jälkiruokia kuulu, eikä varsinkaan banaania ja jäätelöä.

Mutta maassa maan tavalla. Milllaista olisi kiinalainen makaronilaatikko?

Vierailija
16/36 |
05.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.02.2014 klo 16:24"]

Jos olet syönyt vain suomessa olevissa ravintoloissa, et todellakaan tiedä mitä kiinalainen ruoka on. Se ei ole aitoa kiinalaista. Sitäpaitsi ruoka-aineet vaihtelevat Kiinan sisällä erittäin laajasti.

[/quote]

 

Samaa mieltä suomalaisen kiinaruuan kiinalaisuudesta. Toinen samanlainen pari on Meksikossa syötävä ruoka ja suomalainen texmex, joka on suomalainen tulkinta USA:laisesta tulkinnasta.

Vierailija
17/36 |
05.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.02.2014 klo 16:28"]

[quote author="Vierailija" time="05.02.2014 klo 16:24"]

Jos olet syönyt vain suomessa olevissa ravintoloissa, et todellakaan tiedä mitä kiinalainen ruoka on. Se ei ole aitoa kiinalaista. Sitäpaitsi ruoka-aineet vaihtelevat Kiinan sisällä erittäin laajasti.

[/quote]

 

Samaa mieltä suomalaisen kiinaruuan kiinalaisuudesta. Toinen samanlainen pari on Meksikossa syötävä ruoka ja suomalainen texmex, joka on suomalainen tulkinta USA:laisesta tulkinnasta.

[/quote]

 

Harva kait erehtyy sekoittamanaan meksikolaista ruokaa tex-mexiin...

 

Vierailija
18/36 |
05.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

kiinalaiset syö jälkkäriksi lychejä

Vierailija
19/36 |
05.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jospa joku olisi niin kiva ja uskalias että perustaisi tännekin ihan oikeaa kiinalaista (kantonilaista, sichuanilaista, pekingiläistä, tms. ) ruokaa tarjoavan ravintolan.

Vierailija
20/36 |
05.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.02.2014 klo 16:48"]

Jospa joku olisi niin kiva ja uskalias että perustaisi tännekin ihan oikeaa kiinalaista (kantonilaista, sichuanilaista, pekingiläistä, tms. ) ruokaa tarjoavan ravintolan.

[/quote]

 

Sen ennuste olisi valitettavasti huono. Suomalaiset ovat jo tottuneet tähän meidän omaan "kiinalaiseen". Voisi tulla aidolle ravintolalle kritiikkiä, että eihän se ole ollenkaan kiinalaista ruokaa.