Mitä ruokaa osaisit tehdä maistamatta?
Onko sinulla reseptiä, jonka osaisit unissasikin ja joka onnistuu aina ilman sen kummempia maisteluita?
Kommentit (51)
Kokemuksesta sanoisin että on aika ankeaa jos ei voi maistella ruokaa tehdessään. Siis aina joskus tulee se olo että laitoinko riittävästi suolaa jne. tutuissakin ruuissa.
Kokemusta tuli kun olin imetysdietillä vauvan allergioiden takia ja laitoin kuitenkin muille usein ruokaa jota en voinut edes maistaa. Diettini oli todella kapea (elin välillä kuukausia alle 10 ruoka-aineella). En tietenkään voinut pitää isompia lapsia ja miestä yhtä kapealla ruokavaliolla turhan takia.
Nyt Oliverin Jamppa itkee, kun lukee miten ruokia valmistetaan.
En syö lihaa joten en maistele miehelle kokkaamia ruokia. Aina on syönyt vaikka aika nirso onkin.
En maistele kuin ihan poikkeustapauksissa. Teen sörsselit aina samojen kaavojen mukaan enkä paljoa muuttele ainesosien määrää, joten tulee aina samanlainen, hyvä lopputulos.
No jaa, esim lohkoperunoita, kinkkukiusausta yms mitkä maustetaan kun ainekset raakoja en maista.
Esim. Makaroonilaatikkoa maistan ennen munamaidon lisäämistä ja lisään tarvittaessa vielä mausteita.
Kaiken muun ruoan kyllä maistan, vaikka useinkaan perusruokaan ei tarvi mitään lisätä.
Tästä ketjusta nähdään, mikä on ruuanlaiton taso Suomessa.
Voi luoja että säälin perheitänne!
En tapaa maistaa, hyvää niistä on tullut. Ehkä jotain ihan outoja, uusia ruokia tai sellaisia, joissa on outoja ainesosia tai mausteita. Mutta kaikki vähänkin tuttu menee kyllä ihan näppituntumalla.
ei tarvitse maistella, tutut ruoat tulee lihasmuistista maustemäärineen ja niin rakkaudella että ei tarvitse
[quote author="Vierailija" time="23.01.2014 klo 19:28"]
Tästä ketjusta nähdään, mikä on ruuanlaiton taso Suomessa.
Voi luoja että säälin perheitänne!
[/quote]
Ei kannata sääliä, mutta ihmettelen kovasti, ettei vastanneista juuri kukaan maista tekeillään olevaa ruokaa :O
Mä maistelen, jopa niitä takuuvarmoja ruokia... Tietenkin.
Täällä ehkä käytetään paljon valmiskastikkeita, joissa maku aina sama? Jos maustaa itse, niin johan siinäkin on aina eroa...
Mut en sääli, ei kannata.
Miksi tehdä ruokaa maistamatta? Itse kokkina tottunut maistamaan aina kaikkea ja kotonakin maistamine tulee lihasmuistista, vaikka satoja ruokia osaisin tehdä maistamattakin.
[quote author="Vierailija" time="23.01.2014 klo 19:28"]
Tästä ketjusta nähdään, mikä on ruuanlaiton taso Suomessa.
Voi luoja että säälin perheitänne!
[/quote]
?? miten maistaminen korreloi ruuan laatuun ja tasoon? Meillä tehdään erinomaista ruokaa itse joka päivä enkä koe tarpeelliseksi maistaa kuin uusia reseptejä.
[quote author="Vierailija" time="23.01.2014 klo 19:28"]
Tästä ketjusta nähdään, mikä on ruuanlaiton taso Suomessa.
Voi luoja että säälin perheitänne!
[/quote]
?? miten maistaminen korreloi ruuan laatuun ja tasoon? Meillä tehdään erinomaista ruokaa itse joka päivä enkä koe tarpeelliseksi maistaa kuin uusia reseptejä.
Hernekeitto... Jos teen ihan perinteisesti.
Häh, en mä ikinä tee ruokaa maistelemalla... Teen 95% ruuasta ilman mitään ohjeita tai maisteluita, loput on jotain uusia ideoita joihin kertaalleen katson reseptin. Ja tekemäni ruoka on kuulemma hyvää.
[quote author="Vierailija" time="23.01.2014 klo 19:42"]
En tapaa maistaa, hyvää niistä on tullut. Ehkä jotain ihan outoja, uusia ruokia tai sellaisia, joissa on outoja ainesosia tai mausteita.
[/quote]
Jos on ihan outo ruoka, niin mitä se maistaminen auttaa? Ethän voi tietää miltä sen pitäisi maistua.
No esim. makaronilaatikkoa on vähän pakko tehdä maistamatta. Se on aina hyvää, jos on vaan muistanut laittaa tarpeeksi suolaa.
Oikeestaan kaikki ruuat mitä teen. Jos kokeilen uutta, niin sit saatan maistella.