Haluaisin monipuolistaa vihannesten ja juuresten käyttöäni mutta miten?
Koetan kuitenkin suosia kotimaisia, mutta en osaa käyttää muuta kuin näitä tavallisia: Kurkku, tomaatti, paprika, salaatti, kaali, sipuli, porkkana. Sesonkiaikana lanttua ja retiisiä. Mitä kotimaisia vihanneksia voisin lisätä ruokavaliooni? Ruusukaalia olen pari kertaa kokeillut ja se on kyllä hyvää. Sienet ei kai varsinaisesti ole vihanneksia, mutta herkkusieniä tulee joskus ostettua.
Kommentit (12)
Kukkakaali, parsakaali, juuriselleri, varsiselleri, palsternakka
No kukkakaalia ja parsakaalia tulee käytettyä, mutta niiden kotimainen sesonki on aika lyhyt.
Juuriselleri ja palsternakka on vähemmällä käytöllä, mitä muuta kuin keittoon?
Suosittelen myskikurpitsaa, jota syksyisin saa myös kotimaisena. Se on hyvä lisuke sellaisenaan paahdettuna tai soseena. Siitä tulee erinomainen sosekeitto. Itse käytän kuutioituna myös linssi- ja kikhernekeittoihin. Myskikurpitsa on yksi parhaimman makuisista vihanneksista.
Erilaiset kurpitsat uunissa paahdettuna, raitajuuri ja keltajuuri punajuuren lisäksi.
Vierailija kirjoitti:
No kukkakaalia ja parsakaalia tulee käytettyä, mutta niiden kotimainen sesonki on aika lyhyt.
Juuriselleri ja palsternakka on vähemmällä käytöllä, mitä muuta kuin keittoon?
Palsternakka käy uunijuureksiin, pyreisiin jne ..
Zinc
Välillä myös kun höyrytän riisiä, niin höyrytän mukana erilaisia kasviksia.
Zinc
Kukkakaali on monipuolinen vihannes. Pikkelöitynä se tuo makua salaattiin. Kukkakaaliriisi sopii monen ruuan lisukkeeksi. Toki toimii myös soseena tai keittona. Kannattaa kokeilla myös uunissa kokonaisena paahtamista.
Vierailija kirjoitti:
Kukkakaali on monipuolinen vihannes. Pikkelöitynä se tuo makua salaattiin. Kukkakaaliriisi sopii monen ruuan lisukkeeksi. Toki toimii myös soseena tai keittona. Kannattaa kokeilla myös uunissa kokonaisena paahtamista.
Mitä on pikkelöinti. Mahdat olla asiantuntija, kun en ole koskaan kuullutkaan tuommoista pikkelöintiä.
Zinc
Vierailija kirjoitti:
Miten te noita -juuria käytätte?
?
Kyssäkaali, parsakaali, punajuuri,