Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

mitä omenasoseesta?

Vierailija
22.07.2006 |

vielä edellisvuotista omenasosetta pakkasessa, mitäköhän siitä voisi tehdä, ehdotuksia?

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
22.07.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tai tee omenapullia: pyöreä pulla tavallisesta pullataikinasta, paina lasilla tai sopivan kokoisella ympyrällä piirakkapohjaksi: Koloon omenasosetta.



Vierailija
2/4 |
22.07.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Omenadyyni -



Taikina: 2 dl maitoa, ½ palaa tuorehiivaa tai 1 pussi kotileipojan kuivahiivaa, 1 kananmuna, 3/4 tl suolaa, 3/4 dl sokeria, 1 tl kardemummaa, 5-6 dl vehnäjauhoja, 75 g margariinia, ripaus sahramia, 2 rkl mantelirouhetta, kourallinen rusinoita

Täyte: 8 pientä omenaa tai valmista 200 g omenasosetta ja säilykekirsikoita.



Voiteluun: kananmunaa

Koristeluun: säilykekirsikoita, sokerivesikuorrutus



Tee näin:

¿ Sekoita kädenlämpöiseen maitoon tuorehiiva, mausteet ja vatkattu kananmuna. Jos käytät kotileipojan kuivahiivaa lämmitä taikinaneste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Lisää 3 dl vehnäjauhoja ja vatkaa seosta vatkaimella. Lisää loput jauhoista ja alusta taikinaa käsin. Lisää lopuksi pehmeä margariini. Nostata taikina leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.



¿ Keitä odottaessa omenapuolikkaat sokeriliemessä ja soseuta omenat.



¿ Jaa noussut taikina kahteen osaan. Kauli pohjalevy ja nosta vuokaan. Levitä omenasose pohjalle. Kauli kansi ja nosta se pohjan päälle. Koristele kirsikoilla. Nostata leivonnainen. Voitele kananmunalla. Paista omenadyyniä uunin alaosassa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Koristele jäähtynyt omenadyyni sokerivesikuorrutuksella.



Resepti: Parikkala-Saaren Yläaste 1994





Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
22.07.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

2 dl maitoa tai vettä

25 g hiivaa

2 dl omenasosetta (makeaa)

0,75 tl suolaa

1 rkl rouhittua anista

7-8 dl sämpyläjauhoja

0,5 dl öljyä



tee kuin tavalliset sämpsät ja paista 225 asteessa.

Vierailija
4/4 |
22.07.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

syömme sitä raastetta puuron kanssa, lettujen kanssa tms...



Siitä voi tehdä myös omena-kaurapaistosta tai piirakkaa.



Voitaikinapohja, esipaistettuna



Omenapiirakan täyte

puoli litraa omppuraastetta, muna, 1 dl sokeria, 2 rkl vehnäjauhoja ja 100 g sulaa voita sekoitetaan ja lisätään piirakantäytteeksi. Namia!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi viisi kuusi