Vierailija

Monet epäkohdat ärsyttää ja ahdistaa, mutta miten oppia ottamaan ne suoraan ja reippaasti esille sen sijaan että sietää pitkin hampain ja kuitenkin koettaa pienillä marttyyrieleillä vihjata, että asioiden pitäisi muuttua?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Mieti miltä näytät ja tunnut muiden silmssä. Sano asiasi. Jos ei sanominen suju, ole sanomatta ja tyydy osaasi mullistelematta.

 

Jos nyt ihan oikeasti tahdon sinua neuova, niin mieti miksi et uskalla sanoa mitä ihan oikeasti ajattelet. MItä sinä pelkäät? Mitä tapahtuu, jos oletkin oikeasti ja rehellisesti vaikka pahalla päällä. Jos koko ajan pelkäät muiden reaktioita, suuttumista, ilmapiirin räjähtämistä, voisit hyötyä perhtymisestä mm. läheisriippuvuuteen ja kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan. Googlaa itse lisää, tuossa yksi linkki:  http://www.paihdelinkki.fi/tietoiskut/415-laheisriippuvuus

 

"Läheisriippuvuus on ilmiö, jossa ihminen on pakonomaisen riippuvainen toisesta ihmisestä – usein puolisosta, lähimmäisestä tai asiakkaasta. Läheisriippuvuus on tärkeää erottaa terveestä riippuvuudesta, jota ovat mm. yhteenkuuluvuuden tunne ja sitoutuminen.

 

Läheisriippuvuuteen liittyvät piirteet ovat yksilöllisiä ja vaihtelevat suuresti äärilaidasta toiseen. Läheisriippuvainen voi olla toisaalta hyvin epävarma, epäitsenäinen, pelokas ja takertuva. Tällainen ihminen miellyttää toisia ja häntä ohjaavat toisten ihmisten tarpeet. Hän myös vähättelee itseään. Usein hän kysyy, mitä mieltä muut ovat hänestä. Hän muuttaa mielipiteitään ja arvojaan toisten mukaan ja hakee näin hyväksyntää ja turvaa.

 

Toinen ääripää läheisriippuvuuden ilmenemismuodoissa on vahvuuteen sairastuminen, jolloin ihminen on kontrolloiva, vakava, hallitseva ja aina järkevä. Hän vaatii itseltään täydellisyyttä. Hän huolehtii ja auttaa pakonomaisesti, kantaa vastuuta toisista ihmisistä, mutta ei omasta hyvinvoinnistaan. Hän uhraa elämänsä toisille.

Läheisriippuvuuden taustalla ovat usein heikko käsitys omasta itsestä ja huono itsetunto..."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla