Joko testasit Suomen himotuimman kanaruoan?
Lyonin kana oli yksi vuoden 2019 googlatuimmista resepteistä ja nousi näin Suomen himotuimmaksi kanaruoaksi.
Lyonin kana nousi viime vuonna suureen suosioon Suomessa, kun ruokalehti Glorian ruoka & viini julkaisi oman versionsa klassisesta ranskalaisesta reseptistä.
– Etikkakanaa Lyonin tapaan, eli ranskaksi Poulet au vinaigre, on perinteinen lyonilainen ruokalaji, jota on tehty ja tarjottu vuosikymmeniä kodeissa ja bouchoneissa, eli rustiikkisissa bistroissa. Sitä ovat kokanneet niin maailman tunnetuin kokki Paul Bocuse kuin michelin-kokki April Bloomfieldkin, Me Naisten artikkelissa kerrotaan Lyonin kanan taustoista.
Lyonin kanan suosio selittyy sen yksinkertaisten raaka-aineiden yhdistelmällä. Etikkainen kastike tasapainottuu pehmeäksi ranskankermalla ja kanaliemen suolaisuus tekee mausta entistä koukuttavamman. Tähän todella jää heti koukkuun!
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/reseptit/resepti/lyonin-kana-etikkakan…
Olen testannut ja tehnyt uudestaankin. Tämän postauksen tarkoitusta en kyllä ymmärrä.