Ostaako joku oikeasti kevyttuotteita ja mikä kevytversio on mielestäsi paremman makuista kuin täysrasvainen/sokerinen tuote?
Ostin vahingossa kevytjuustoa (17%) ja hyi hele... maistuu aivan kumille!
Täytyy olla tarkkana näköjään jatkossa juustohyllylläkin.
Mistä kevyttuotteesta sinä pidät?vai pidätkö mistään?
Kommentit (32)
No hyi, aina valitsen mielummin voita kun jotain flooraa.
Minä jouduin kerran maistamaan Oltermanni 17%:a ja sehän oli muovia. Miten sellaista voi kukaan syödä?
En muutenkaan tajua kevyttuotteita.
Ei ole olemassa mitään kevyttuotetta, mikä olisi aidosti paremman makuista. Meijerissä 10v. töissä olleena opin arvostamaan maidon omaa rasvaa. Sitä, mistä tehdään parhaimmat tuotteet. Kaikki kevytversiot ovat käytännössä meijerijätettä, mitä on värjätty ja maustettu saamaan tuote näyttämään ja maistumaan hyvältä. Esim. rasvaton maito värjättiin valkoiseksi, sillä se oli välillä melko harmaata prosessoitua litkua. JOs kaupassa myydään rasvattomia maitotuotteita, niin voit olla samalla varma, ettei siinä ole tarpeeksi ravintoaineita. Ne tapetaan pastöroinnisssa ensimmäisenä ja se kalkkikin tapetaan, mitä pidemmälle sitä jalostetaan. Samoin valmisruoista on hävinnyt lopputuotteessa n. 80% ravintoarvoista versus, että se sama annos olisi tehty kotioloissa tuoreista raaka-aineista. Itse teen nykyään kaikki ruoat ihan itse alusta asti ja harkitsen tarkkaan mitä kaupasta ostan.
Rasvaton maito on parasta. Kevytmaito maistuu aivan järkyttävälle!
Lidlin kreikkalaisen jogurtin vähempirasvainen versio on todella hyvää ja täyteläistä. Syy tietenkin se, että siinä on kuitenkin vielä riittävästi rasvaa.
Jauheliha 10% on parasta, jo 17% on liian rasvasen makusta. Samoin rasvaton maito on parasta.
Jäätelö kevyenä, ilman että siinä on kermaa. Sokerin määrästä voi olla montaa mieltä.
Limut. Sokerilimu tuntuu usein liian makealta.
Cokis Zero. Se normiversion sokeriliemi on ihan kaameaa kuravettä.
En käytä mitään kevyttuotteita. Niissä rasvan täyteläinen maku on usein korvattu sokerilla tai jollain keinomaulla. Vain aitoa ruokaa, kiitos!
Alpron Go on/Greek style tuotteet verrattuna maidollisiin. En nyt tiedä onko varsinaisesti kevyttuotteita, mutta rasvaa ei ainakaan paljoa ole, koska on kasvipohjaista ja sokeriakin on aika vähän kun on ns. "protskutuote".
Pepsi Max ja Cocis Zero on parempia kuin sokerilliset. Muuta hyvää rasvatonta/sokeritonta versiota en kyl osaa sanoa.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole olemassa mitään kevyttuotetta, mikä olisi aidosti paremman makuista. Meijerissä 10v. töissä olleena opin arvostamaan maidon omaa rasvaa. Sitä, mistä tehdään parhaimmat tuotteet. Kaikki kevytversiot ovat käytännössä meijerijätettä, mitä on värjätty ja maustettu saamaan tuote näyttämään ja maistumaan hyvältä. Esim. rasvaton maito värjättiin valkoiseksi, sillä se oli välillä melko harmaata prosessoitua litkua. JOs kaupassa myydään rasvattomia maitotuotteita, niin voit olla samalla varma, ettei siinä ole tarpeeksi ravintoaineita. Ne tapetaan pastöroinnisssa ensimmäisenä ja se kalkkikin tapetaan, mitä pidemmälle sitä jalostetaan. Samoin valmisruoista on hävinnyt lopputuotteessa n. 80% ravintoarvoista versus, että se sama annos olisi tehty kotioloissa tuoreista raaka-aineista. Itse teen nykyään kaikki ruoat ihan itse alusta asti ja harkitsen tarkkaan mitä kaupasta ostan.
https://www.ecowatch.com/why-grass-fed-butter-is-one-of-the-healthiest-…
---tuon varmaan tiesitkin, mutta kun kaikki ei paremmasta mitään ymmärrä:-X
Ehkä kaksi on ihan ok.
Valion Kevyt maito ja Jaffan Ananas Light.
Vierailija kirjoitti:
Pepsi Max ja Cocis Zero on parempia kuin sokerilliset. Muuta hyvää rasvatonta/sokeritonta versiota en kyl osaa sanoa.
En ole maistanut kumpaakaan, mut migreeni tulis, jos niissä on yhtään makua vahvistavaa ainetta. Onko?
Syön ehtaa voita ja normaalirasvaista juustoa. Jugurteissa normaalit rasvat myös. Maitoa en sitten taas juo ollenkaan ja puuron keitän rasvaisempaan maitoon.
Mutta niitä sokerittomia tuotteita kyllä käytän. Nykyään laitetaan niin paljon sokeria kaikkeen, että maistuu imelältä. Valitset siis aina rahkat, jugurtit, mehut ja muut niin, että niissä on vain luontaiset sokerit eli hedelmien omat sokerit. En osta semmosia, joissa on lisättyä sokeria. Jos taas itse teen esim mehua tai hilloa, niin käytän vanhan ajan ohjeita, en mitään nykyaikaisia, joissa puolet mehusta on melkeen sokeria. Mutta makuasiahan tämäkin on. Asia erikseen on tietysti keksit ja pullat ja karkit, koska niitten nyt pitää olla makeita... Lisäksi sokeria korvaavat makeutusaineet voi aiheuttaa yllättävää mahan tyhjenemistä.
Vierailija kirjoitti:
Jauheliha 10% on parasta, jo 17% on liian rasvasen makusta. Samoin rasvaton maito on parasta.
Nautajauheliha 17% on hyvää, mutta sika pahaa.
Rasvaton gefiluspiimä on hyvää, sitä kuluu. Rasva antaa kylläisyyden tunteen nopeammin kuin kevyttuotteet =>syöt vähemmän ja hoikistut, mahdollisesti. Turhaa sokeria kannattaa välttää.
Rasvattomat pahoja mutta sokerittomat ihan ok.
Pepsi max!