En ole koskaan maistanut korianteria, bataattia
juuri maistoin avokadoa, limaista ja iljettävää, mautonta, vaikka piti maistua pähkinäiseltä.
Munakoisoakin maistoin vasta, nam olipa herkullista.
Kommentit (11)
Ripaus sitruunaa sopii avocadolle.
Voi ihmisparkaa! Olet siis elänyt tynnyrissä! Etkö edes ole käynyt ulkomailla kuten Etelä-Amerikassa tai Aasiassa, niin kuin normaalit ihmiset, ja maistanut siellä niitä paikallisissa ruoissa?
Avokadohan on just parasta sellaisenaan, limepippuria ripaus päälle! Ja katkarapuja kylkeen :)
:) En ole matkustellut Viroa tai Tukholmaa kauemmas. Nekin oli suuria elämyksiä!
Joo en mäkään, tosin tuosta korianterista en ole ihan varma, sitä on saattanut olla mausteena jossain. Avokadoa olen maistanut muistaakseni kaksi kertaa ja sama kuin sulla: tosi pahaa. Munakoisosta en muista, olenko maistanut sitä.
no mene ja maista :) joistain tykkää joistain ei. ja huonon tsägän kanssa saat maisteltavaksi raakaa avokadoa tai nahistunutta bataattia ja siihen jää maistelut :D korianteri on tiukempi paikka, siitä joko tykkää tai todellakaan ei. mun mielestä se ennen maistui saippualta, nyt sitä on pakko vielä aina lisätä mm intialaisiin sapuskoihin
[quote author="Vierailija" time="19.12.2013 klo 10:35"]
Voi ihmisparkaa! Olet siis elänyt tynnyrissä! Etkö edes ole käynyt ulkomailla kuten Etelä-Amerikassa tai Aasiassa, niin kuin normaalit ihmiset, ja maistanut siellä niitä paikallisissa ruoissa?
[/quote]
Mutta ajattelepa niitä seiväsmatkailijoita, jotka 1960-luvulla lennähtivät ensimmäisille etelän lomilleen Mallorcalle ja Rhodokselle. Heistä iso osa ei ollut koskaan maistanut yrttejä, valkosipulia, oliiviöljyä, kanaa, lammasta, äyriäisiä, viiniä ainakaan ruuan kanssa, muuta juustoa kuin edamia. On ollut makushokkia kerrakseen.
[quote author="Vierailija" time="19.12.2013 klo 10:46"]
[quote author="Vierailija" time="19.12.2013 klo 10:35"]
Voi ihmisparkaa! Olet siis elänyt tynnyrissä! Etkö edes ole käynyt ulkomailla kuten Etelä-Amerikassa tai Aasiassa, niin kuin normaalit ihmiset, ja maistanut siellä niitä paikallisissa ruoissa?
[/quote]
Mutta ajattelepa niitä seiväsmatkailijoita, jotka 1960-luvulla lennähtivät ensimmäisille etelän lomilleen Mallorcalle ja Rhodokselle. Heistä iso osa ei ollut koskaan maistanut yrttejä, valkosipulia, oliiviöljyä, kanaa, lammasta, äyriäisiä, viiniä ainakaan ruuan kanssa, muuta juustoa kuin edamia. On ollut makushokkia kerrakseen.
[/quote]
Huvittavaa ajtellakin! No nythän normaali ihminen on jo tietysti nähnyt Shanghain valot ja New Yorkin talot, kuullut sademetsän aamua, minareettihuutoja ja alppitorvia.
[quote author="Vierailija" time="19.12.2013 klo 10:36"]
Avokadohan on just parasta sellaisenaan, limepippuria ripaus päälle! Ja katkarapuja kylkeen :)
[/quote]
Katkarapujen suolaisuus antaa hyvän vastakohdan avokadolle. Samoin sitruuna tai lime. Mutta ainakin minulle ilman mitään suolaista tai hapanta pelkän avokadon rasvaisuus on jotenkin kuvottavaa.
Paitsi matkustelu niin myös allergiat voivat avata ovia uusille ruoka-aineille.
Bataattia meillä laitetaan muffinsseihin ja lihaperunoiden sekaan.
Nytkin jääkaapista löytyy mustajuurta, juuripersiljaa, kyssäkaalta jne. Tarttis kehittää näille käyttö jossa saisi uppoamaan lapselle.
Nääs jotain tarttee tilalle kun kokoperheen yhteisissä ruuissa ei saa olla maitoa, kanamunia, nautaa, kanaa, tomaattia, porkkanaa, kesäkurpitsaa, vehnää, ruista, tattaria, soijaa, sitruksia, pähkinöitä, kiiviä, selleriä, kanelia, inkivääriä, kardemummaa jne.
Oikeastaan helpompaa sanoa noin 20 ruoka-ainetta jotka käyvät kaikille perheenjäsenille...
Söitkö pelkkää avokadoa? Suosittelen kyllä kokeilemaan sitä vaikka guacamoleksi soseutettuna, katkarapusalaatin kera jne. Ei se paljaaltaan kummoista ole