Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Itsenäisyyspäivän menu, vieraita tulossa ehkä 8 kpl

Vierailija
24.11.2013 |

Mitä tarjolle? Juomana olisi kuohuviini. Ajattelin yakitori-vartaita, mutta mitä muuta?

Kommentit (28)

Vierailija
1/28 |
25.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

12 taitaa olla perin yksinkertainen. Jos olisit edes vilkaissut ketjua huomaisit, että ehdotin esim. kuhaa.

 

Mutta syö sä vaan mielelläsi noita kasari- ja ysäri buffet"herkkuja". Maailma menee eteenpäin. Kyllä väki syö nykyään mielellään jo aika lailla muutakin.

Vierailija
2/28 |
25.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitähän tarjoaisi itsenäisyyspäivänä perheelle? Rahat liki loppu ja tilipäivään vielä kaksi viikkoa... Ei ainakaan hanhenmaksapalleroita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/28 |
25.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

isolle porukalle on helpoi esim paistaa uunissa kokonaisena sisäfile, jika sitten leikataan paksuhkoiksi siivuiksi/pihveiksi. Joku hyvä iso salaatti, yrttiuunijuureksia, pensaspapuja pinjansiementen, parmesaanilastujen ja oliiviöljyn kanssa.

Vierailija
4/28 |
25.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="25.11.2013 klo 10:21"]

12 taitaa olla perin yksinkertainen. Jos olisit edes vilkaissut ketjua huomaisit, että ehdotin esim. kuhaa.

 

Mutta syö sä vaan mielelläsi noita kasari- ja ysäri buffet"herkkuja". Maailma menee eteenpäin. Kyllä väki syö nykyään mielellään jo aika lailla muutakin.

[/quote]

Miten olisin voinut tietää että jossain vaiheessa ketjua ehdotettu kuha oli just sun ehdottama? Eiköhän tähän ole useampikin ihminen kirjoittanut. Ja by the way: Kuha?? Tosi erikoista.

Vierailija
5/28 |
25.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

No okei, en lukenut koko ketjua:D Sori.

Mut silti se kuha kuulostaa musta tylsältä.

Vierailija
6/28 |
25.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="25.11.2013 klo 09:45"]

Kuka oikeasti tarjoaa jotain karjalanpaistia juhlissa. 

[/quote]

 

Se, joka osaa ja uskaltaa rikkoa rajoja  ja tabuja kivalla tavalla. Ettei mikään sosiaalinen paine saa tarjoamaan ainakaan suomalaisista juhlamenuista kliseisintä: aluksi graavikalaa, sitten poronselyksiä, lopuksi karpalosorbettia ja ihan lopuksi vielä kehnoa kahvia ja After Eight.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/28 |
25.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos alkuruoaksi vaikka miedosti savustettua nieriää ja graavattua siikaa vaikkapa sen saaristolaisleivän kanssa. Pääruoaksi poronpaistia(tai poronmaksaa) ja uunijuureksia ja jälkiruoaksi karpalo-crem brulee. (poron kanssa voi tosin ottaa jotain punkkua eikä kuoharia)

Vierailija
8/28 |
25.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ajattelit siis tarjota japanilaista pikaruokaa Suomen itsenäisyyspäivänä, ihme ettet hampulaisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/28 |
25.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="25.11.2013 klo 10:39"]

Ajattelit siis tarjota japanilaista pikaruokaa Suomen itsenäisyyspäivänä, ihme ettet hampulaisia.

[/quote]

Ne vartaathan oli alkupalat. Luonteva jatko toki olisi hampparit. Jälkkäriksi paahdettuja kastanjoita tms.

 

Vierailija
10/28 |
25.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="25.11.2013 klo 10:35"]

[quote author="Vierailija" time="25.11.2013 klo 09:45"]

Kuka oikeasti tarjoaa jotain karjalanpaistia juhlissa. 

[/quote]

 

Se, joka osaa ja uskaltaa rikkoa rajoja  ja tabuja kivalla tavalla. Ettei mikään sosiaalinen paine saa tarjoamaan ainakaan suomalaisista juhlamenuista kliseisintä: aluksi graavikalaa, sitten poronselyksiä, lopuksi karpalosorbettia ja ihan lopuksi vielä kehnoa kahvia ja After Eight.

[/quote]

Mä en oo missään syönyt tollasta menua. Ei haittais syödä.

Minkä takia muuten täällä palstalla aina kaikki uhoo tekevänsä jotain 3 ruokalajin tositosi erikoisia illallisia mut aina kun menee jonnekin syömään, niin A) ei tarjoilla mitään alkupaloja ja B) se ruoka on just sitä perinteistä ja C) jälkkärikin on joku perusjuustokakku ja kahvi.

Sama juttu, kun täällä ei koskaan kukaan ikinä tee mitään ruokaa jauhelihasta tai makkarasta, niin kuitenkin marketteihin on varattu monen metrin hyllytila just makkaralle ja jauhelihalle, koska niitä menee niin älyttömästi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/28 |
25.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

tärkeintä on laittaa kaiken kylkeen jotakin. Unohtamatta viinirypäleitä,katkarapukimaraa ja karjalanpiirakoita munavoilla!

Vierailija
12/28 |
25.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="25.11.2013 klo 10:48"]

[quote author="Vierailija" time="25.11.2013 klo 10:35"]

[quote author="Vierailija" time="25.11.2013 klo 09:45"]

Kuka oikeasti tarjoaa jotain karjalanpaistia juhlissa. 

[/quote]

 

Se, joka osaa ja uskaltaa rikkoa rajoja  ja tabuja kivalla tavalla. Ettei mikään sosiaalinen paine saa tarjoamaan ainakaan suomalaisista juhlamenuista kliseisintä: aluksi graavikalaa, sitten poronselyksiä, lopuksi karpalosorbettia ja ihan lopuksi vielä kehnoa kahvia ja After Eight.

[/quote]

Mä en oo missään syönyt tollasta menua. Ei haittais syödä.

Minkä takia muuten täällä palstalla aina kaikki uhoo tekevänsä jotain 3 ruokalajin tositosi erikoisia illallisia mut aina kun menee jonnekin syömään, niin A) ei tarjoilla mitään alkupaloja ja B) se ruoka on just sitä perinteistä ja C) jälkkärikin on joku perusjuustokakku ja kahvi.

Sama juttu, kun täällä ei koskaan kukaan ikinä tee mitään ruokaa jauhelihasta tai makkarasta, niin kuitenkin marketteihin on varattu monen metrin hyllytila just makkaralle ja jauhelihalle, koska niitä menee niin älyttömästi.

[/quote]

 

Tästä olen toista mieltä. Kun palstalla taas kerran kysytään, mitä teillä syödään tänään tai mitä valmistaisin tänään, niin jauhelihaa on vähintään 60 prosentissa kommenteista. Lopuissa on broileria ja lohta, valmiina suikaleina tietenkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/28 |
25.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perusarki mättöä meillä, ei juhlita itsenäisyyspäivää, suomihan ei itsenäinen ole. Veteraaneille kyllä hattua nostetaan! Ja kynttilät käydään muistoksi kuolleille viemässä.

Vierailija
14/28 |
25.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karjalanpiirakat

Karjalanpaisti

Suolakurkku

Punajuuret

Maito

Ruisleipä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/28 |
25.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Katkarapukimara ja kinkkukiusaus etikkapunajuurilla.

Vierailija
16/28 |
25.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tilanne vaatii kampasimpukoita alkupalaksi ja suklaamoussea jälkiruoaksi. Jälkiruoan kanssa pitäisi olla kyllä ehkä joku jälkiruokaviini.

Vierailija
17/28 |
25.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yritä viritellä kokonaisuus, joka olisi ollut mahdollinen toteuttaa Suomessa syksyllä 1917. Tulee yllättävän hyvä ja monipuolinen menu.

Vierailija
18/28 |
25.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Blinejä, smetanaa, valkosipulikurkkuja, vatkulia, lappapuuroa, sianpääsylttyä, verimakkaraa, luumukiisseliä, lanttulaatikkoa, porkkanaraastetta ja ananaspaloja. Kotikaljaa ja sahtia.

Vierailija
19/28 |
25.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="25.11.2013 klo 07:41"]

Karjalanpiirakat

Karjalanpaisti

Suolakurkku

Punajuuret

Maito

Ruisleipä

[/quote]

 

Mikähän juuri Karjalassa on niin valtavan itsenäistä? Ihan yhtä lailla löytyy perinneruokia läntisistäkin maakunnista, mutta itsenäisyyspäivään liittyy monella nimenomaan vahvasti venäläisvaikutteisen ruuan syöminen. Ja tosi hyviähän ne piirakat ja  sieniherkut ainakin ovat.

Vierailija
20/28 |
25.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö itsenäisyyspäivänä voisi tarjota teeman mukaista eli suomalaista perinneruokaa, ja sitä jotkut yakitori-vartaat eivät varmaan ole.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä yhdeksän kahdeksan