Söisitkö karjalanpaistia joka ollut 13 tuntia huoneenlämmössä?
Kommentit (18)
Söisin. Sinkkuna säilytin aina kaikkia ruokia noin 24 tuntia huoneenlämmössä. Tein yhtenä päivänä, söin samaa vielä toisena. Lämmitin vaan sen siinä samalla levyllä missä se oli koko vuorokauden ollut. Koskaan en sairastunut tai mitään.
Miksipä en. Se on sen verran kypsytetty ja haudutettu ja suolalla vielä kyllästetty. Säilyy kyllä.
Jos se olisi kunnolla lämmitetty niin joo. Nuorempana kävi kohtuu usein niin että esim. jauhelihakastike oli illalla jäähtymässä ennen jääkaappiin laittoa ja unohtui yöksi esille. Ei oikein ollut varaa heittää ruokaa pois joten söimme, koskaan ei kumpikaan sairastunut. Itse asiassa, kumpikaan meistä ei ole koskaan sairastunut ruuasta vaikka ollaan reissattu ympäri maailmaa ja syöty välillä hygienian suhteen aika kyseenalaisissa oloissa.
söisin uudelleen lämmitettynä, tottakai. italiassa muuten ihan normisettiä säilyttää ruokaa yön yli pöydällä
Tietenkin söisin, myös kylmänä jos haluaisin. Nyt jotain suhteellisuudentajua näihin "pilaantumis"pelkoihin.
Söisin, tosin se pitäisi ensin kuumentaa uudelleen todella huolellisesti!
Taasko unohdit? Mut söisin kyllä.
Rajatapaus.
Yleisesti ajatellaan että ruoka saisi olla lämpimässä maksimissaan neljä tuntia. Olin kyllä aika varautunut 13 tuntia lämpimässä olleeseen ruokaan. Jos se olisi edellisen päivän jämä, en söisi. Jos se on tulevan ruokailun koekematon pata, joka olisi jostain syystä unohtunut yöksi pöydälle, niin voisin ehkä syödä jos olisi ollu kannen alla ja vaikuttaisi asitinvaraisesti olevan ok.
Olen kerran saanut ruokamyrkytyksen ja toivon todella että en saa ikinä toista kertaa.
En. Yritän pitää kiinni tuosta neljän tunnin säännöstä.
Keittäminen toki tappaa bakteerit, mutta ei niiden mahdollisesti tuottamia toksiineja. En söisi.
Meillä saattaa olla pari päivääkin ruoka hellalla, eli niin kauan kun on kokonaan syöty, ei ikinä laiteta jääkaappiin. Ikinä ei ole ollut mitään ongelmia, vaikka vuosikaudet ollaan aina toimittu niin, että ei joka päivä kokata, vaan tehdään kerralla isompi satsi, jota sitten useampana päivänä syödään. Kerran oli kookosmaito-papukastike mennyt pilalle, kun oli perjantaina tehty ja maanantai-iltana sitä rupesin syömään, ja sen kyllä maistoi, ettei ollut enää syömäkelpoista. Muutaman lusikallisen otin, ja loput heitin pois. Mä luotan siihen, että nenä ja suu kyllä sanoo, koska ei kannata enää syödä. Ikinä ei olla kipeeksi tultu
jos asut suomessa niin ei pilaannu noin helposti.
en