Hittolainen, ei lihaliemikuutioita-> mitä keittoon tilalle?!
Kommentit (13)
Onko kana- tai kasvisliemikuutioita, ne toimii myös hyvin. Jos ei, niin tee makua esim. tavallista runsaammalla mausteiden käytöllä, lisää kermaa tai öljyä jne.
siis ei olekaan kaapissa mitään liemikuutioita, soijaa, kalakastiketta löytyisi kyllä. Meneekö maku ihan hassuksi jos noita luikautan?
Lipstikalla voi korvata, mutta sitä varmaan aika harvalta kaapista löytyy. Toinen mauste mistä saa makua ihan hyvin on laakerinlehti, siihen sitten lisäksi ne pippurit ja suolat mitkä varmaan normaalistikkin keittoon laitetaan. Laakerinlehti pitää sitten poimia pois ennen soseuttamista, se ei soseudu.
Ihan suolalla ja mausteilla. Ei kai kukaan enää käytä noita kuutioita?
Ei kyllä tuohon taida sopia soija- tai kalakastike. Suola, pippurit ja yrttimausteet menee. Valkosipuli- tai sipulijauhe varmasti myös. Meneehän ne tuoreenakin, mutta tuossa tapauksessa jauheesta saisi ehkä enemmän makua liemeen.
En laittaisi soijaa ja kalakastiketta, vaan yrttejä ja pippuria, ja sitten lopuksi juuri ennen tarjoilua vähän kermaa/voita/öljyä, mitä noista nyt sattuu olemaan.
En ole liemikuutioita käyttänyt. Suolaahan se on.
[quote author="Vierailija" time="15.10.2013 klo 22:58"]
Ihan suolalla ja mausteilla. Ei kai kukaan enää käytä noita kuutioita?
[/quote]
Ei tietenkään käytä. Sen takiahan niitä ei enää saa mistään kaupoista.
Hohhoijaa.
No nyht meni yrttisekoitusta, muskottia, pippuria, valkosipulihyytelöä ja pari tuoretta kynttä myös.. loppuun kermaa. Saas nähdä maistuuko mukuloille :D
[quote author="Vierailija" time="15.10.2013 klo 22:52"]
purjoperunasosekeitto tulossa
[/quote]
Jätä liha- ja kasvisliemet kokonaan pois. Käytä suolaa, mustapippuria, pari kolme valkosipulin kynttä ja vain jos on pakko, hyvin hennosti tuohon mitään yrttejä, koska monet yrtit peittävät äkkiä purjon aromia. Sitruunaa voi lisätä purjon kaveriksi, kun ei laita sitä liikaa. Porkkana, selleri tai monet juurekset lisäävät tuon keiton täyteläisyyttä paljon paremmin kuin yrtit, niitä voi vaikka raastaa sinne, laittaa paloina tai keittää niitä ensin keitossa ja laittaa omaan tarjoiluastiaan.
Jos löytyy pekonia, voit pilkkoa kaksi-kolme siivua tuonne. Ne pekonit voi paistaa ensin rapeaksi tai laittaa suoraan riippuen, minkälaista lopputulosta haluaa. Paistettukaan ei ole rapea sen jälkeen kun se on ollut keitossa. Sen lisäksi tai vaihtoehtoisena paista jokaiselle ruokailijalle rapeaksi pekoni tai pari. Kaikki leikkeleet voivat lisätä samalla tavalla sitä aromia keittoon, mutta ei välttämättä erikseen tarjottavaksi, ellei leivän päälle.
Voita tai oliiviöljyä sopivasti.
Laitoin kuivalihakeittoon muutama vuosi takaperin sinappia ja ketsuppia, kun kuivalihan maku ei miellytä minua. Maku muuttui huomattavasti ja ei jäänyt syömättä.
Mä korvaisin perunat porkkanalla ja maustaisin sen pippurilla, valkosipulilla ja suolalla.