Apua!!! Mitä alkuruoaksi tälle??
Kanttarellicannellonit kyseessä, pää hakkaa ihan tyhjää. Mulla on mielessä vain joku liemi mutta se ei käy. Mitä kummaa tekisin näitä edeltäväksi ruokalajiksi? Auttakaa ääliötä :D
Kommentit (25)
Tomaattikeitto tai gazpacho alkuun, on keveämpiä kuin kermainen kurpitsakeitto (muutenkin kurpitsa on väriltään turhan samanlainen kuin kanttarelli - meneekö liian pliisuksi?).
Kun pääruoka on kasvista voisi alkuruoka olla lihaa:
- bresaolaa vaikka 4 siivua lautaselle (= puolikas annos normaalista), siihen rouhittua mustapippuria ja sitruunamehua
- päälle kourallinen rucolaa ja oliiviöljyä
- runsaasti parmesanlastuja
Kevyttä ja maukasta
Mullekin tuli mieleen, että alkupalassa voisi olla lihaa, kun pääruoassa ei ole. Miten olisi carpaccio tähän tyyliin:
http://www.makuja.fi/reseptit/harka-carpaccio/
Kurpitsakeitto on kyllä munkin suosikki, joten ääni sillekin!
[quote author="Vierailija" time="16.10.2013 klo 10:24"]
Maa-artisokkakeitto ja siihen päälle kylmäsavuporoa :)
[/quote]
Outo yhdistelmä. Savuporon voimakas maku peittää maa-artisokan hienostuneen maun alleen.
[quote author="Vierailija" time="16.10.2013 klo 08:21"]
Kun pääruoka on kasvista voisi alkuruoka olla lihaa:
- bresaolaa vaikka 4 siivua lautaselle (= puolikas annos normaalista), siihen rouhittua mustapippuria ja sitruunamehua
- päälle kourallinen rucolaa ja oliiviöljyä
- runsaasti parmesanlastuja
[/quote]
Kannatan tätä. Tai sitten voisi olla vain valikoima leikkeleitä, oliiveja ja artisokkaa. Tai kylmänä tarjottuja grillattuja kasviksia oliviiöljyn, mustapippurin ja tuoreen yrttisilpun (persilja) kanssa.
Kurpitsakeittoa (hienosti peräti triplana) ehdottanut tässä täydentää; Kurpitsakeitto voi olla vahvan keltainen, ei kovinkaan kermainen, vaikkapa makeahko ja hieman lämpöä mukaan. Sen voi tarjoilla pienenpienenä cappucinona kera vaahdon ja lisätä pintaan vaikkapa jotain pientä rapeaa rakenteen vuoksi.
Sienicannelonien ei tarvitse olla "perinteiseen suomalaiseen tapaan" veteliä ja ylituhteja kermapommeja. Annokseen voi hyvin yhdistää vaikkapa terhakkaa rucolaa, ehkä pistaasipähkinöillä ja appelsiinivinegretillä höystettynä happojen ja kontrastien vuoksi.
Itse en oikeastaan koskaan tarjoa alkuruokana salaattia ellei se ole joku ihan poikkeuksellisen ajatuksella väännetty juttu. Helposti vähän tylsää. Mutta makuasioita, makuasioita...
[quote author="Vierailija" time="16.10.2013 klo 11:04"]
Kurpitsakeittoa (hienosti peräti triplana) ehdottanut tässä täydentää; Kurpitsakeitto voi olla vahvan keltainen, ei kovinkaan kermainen, vaikkapa makeahko ja hieman lämpöä mukaan. Sen voi tarjoilla pienenpienenä cappucinona kera vaahdon ja lisätä pintaan vaikkapa jotain pientä rapeaa rakenteen vuoksi.
Sienicannelonien ei tarvitse olla "perinteiseen suomalaiseen tapaan" veteliä ja ylituhteja kermapommeja. Annokseen voi hyvin yhdistää vaikkapa terhakkaa rucolaa, ehkä pistaasipähkinöillä ja appelsiinivinegretillä höystettynä happojen ja kontrastien vuoksi.
Itse en oikeastaan koskaan tarjoa alkuruokana salaattia ellei se ole joku ihan poikkeuksellisen ajatuksella väännetty juttu. Helposti vähän tylsää. Mutta makuasioita, makuasioita...
[/quote]
Tää bresaola ei ole ihan perinteinen "salaatti"
[quote author="Vierailija" time="16.10.2013 klo 11:39"]
Mikä on "raikas" salaatti :D?
[/quote]
Siinäpä sulla mietittävää:) Vinkki - pasta majoneesisalaatti EI ole raikas.
[quote author="Vierailija" time="16.10.2013 klo 10:44"]
[quote author="Vierailija" time="16.10.2013 klo 10:24"]
Maa-artisokkakeitto ja siihen päälle kylmäsavuporoa :)
[/quote]
Outo yhdistelmä. Savuporon voimakas maku peittää maa-artisokan hienostuneen maun alleen.
[/quote]
Sen verran monta kertaa tätä tehneenä voin sanoa että ei todellakaan peitä. Sitä poroa ei tarvitse laittaa kuin ihan vähän.
Öh... En tietty tarkoittanut, että bresaola olisi salaatti. Tuolla aiemmin joku mielestäni ehdotti, että alkuun riittäisi salaatti, jottei yhdistelmä olisi liian tuhti. Että siihen lähinnä viittasin.
[quote author="Vierailija" time="16.10.2013 klo 12:44"]
Öh... En tietty tarkoittanut, että bresaola olisi salaatti. Tuolla aiemmin joku mielestäni ehdotti, että alkuun riittäisi salaatti, jottei yhdistelmä olisi liian tuhti. Että siihen lähinnä viittasin.
[/quote]
Bresaola luokitellaan Italiassa salaatiksi. Lihaa on muutama gramma, rucolaa suurin osa ja parmesania tarpeeksi:)
No niin, meneekö nyt vähän tahallisen väärinymmärryksen osastolle. Eli: pointti a) en salaateista horissessani puhunut bresaolatyypille, jonka alkupalaehdotus olisi ollut omaankin mieleeni. Tulinpa vain ajatelleeksi ääneen, että omaan makuuni "perinteisessä suomalaisessa mielessä ajateltu keveä ja raikas alkusalaatti, esim. ns. vihreä salaatti" on tylsä. b) bresaola-annoksessa voi Italiassa olla vaikka joulukuusi, mutta harvoinpa salaateista puhuttaessa ensimmäisenä tulee tämä lihaherkku mieleen. Kuten aiempana ketjussa joku sen sanookin, "tämä bresaola ei ole ihan perinteinen "salaatti". Näin siinä käy, kun innostuu aiheesta ja unohtaa kirjoittaa kieli keskellä suuta, ettei mene hiusten halkomiseksi.
Mitä laitat pääruaan kanssa? Siis tuleeko joku raikas salaatti (tuleehan?) Onko paljon porukkaa..?
Jos ei ole isoa porukkaa ruokittavana niin menisin varmaan kausituotteilla(kuten nuo sienetkin ovat) ja laittaisin varmaankin paahdettuja juureksia joita voi sitten dippailla johonkin ihanaan dippiin.
Jälkiruokana omenahyve/piirakka kotimaisista omenoista.
T:kokki
Bruchetat käy hyvin, säilyy italialainen teema. Tai lautanen, jolla hunajamelonia ja ilmakuivattua kinkkua.
Kiitos. Tämä oli minullakin mielessä. Mutta jos haluaisin kurpitsakeitolle haastajaa, mikä se mahtaisi tällä palstalla olla...? Ikituttu bruschetta siis poislukien.
Ap