Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kokkaajat

Vierailija
15.10.2013 |

Miten se nyt on eli kun kattilassa haudutan lihapataa ja haluan että vesi lähtisi nopeammin pois niin haihtuuko se nopeammin pitämällä kantta päällä vai kansi pois?

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
15.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pois tietty. Mut nosta vähän lämpöä. Ja sekoittele välillä.

Vierailija
2/9 |
15.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kantta päällä tietenkin. Idiootti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
15.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kansi raollaan tietty, ei se muuten haihdu. Suosittelen kattilan sijaan pataa haudutukseen.

Vierailija
4/9 |
15.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kivat neuvot, vähän hajontaa näyttää olevan...

Vierailija
5/9 |
15.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kansi pois. Mutta jos haudutat niin älä liian kuumalla, tulee kuivaa helposti. 

Vierailija
6/9 |
15.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Päällä. Lämpee paremmin = kiehuu nopeemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
15.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

kaatamalla lähtee nopeiten

Vierailija
8/9 |
15.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kansi pois ja neste haihtuu nopeammin, parempi tietysti ruoasta riippuen hauduttaa hitaasti kannen alla 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
15.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="15.10.2013 klo 19:59"]

Päällä. Lämpee paremmin = kiehuu nopeemmin.

[/quote]

 

Mutta kun kansi on päällä, suuri osa höyrystyneestä vedestä tiivistyy kanteen ja pisaroi takaisin ruokaan, eli nesteen määrä ruoassa vähenee hitaammin jos kansi on päällä. Eihän se haihtunut vesi sieltä mihinkään taikaiskusta häviä. Osa toki pääsee kannen kanssa pois esim koska reunat eivät ole täysin tiiviit ja osassa kansia on höyrylle aukot, joista myös pääsee vähän pois.

 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi seitsemän kuusi