Te joilla on Airfryer, sanokaa nyt, onko se oikeasti hyvä ja korvaako rasvakeittimen?
Itse olen miettinyt, puuttuuko tuo ”välttämättömyys” vielä kotitalouskoneistani?
Kommentit (25)
Mä en ole koskaan käyttänyt rasvakeitintä, mutta airfryer on ollut loistoveto kappaleruokiin, viimeksi luullisiin porsaankyljyksiin. On tehty kanaa, lohta, uunijuureksia, makkaroita, bataatti- ja tavallisia ranskiksia jne. Uuni ei ole kiertoilma, sillä kuulemma saa saman lopputuloksen.
Vierailija kirjoitti:
Me ei olla ikinä tehty rasvakeitinruokia, eikä tulla tekemään. Siksi emme ole ostanut Airfrayeriä.
Ja päätit siis osallistua aiheen käyttökokemuksia koskevaan keskusteluun, koska?
Onko airfryer sellainen k.litoris hieroja
Meidän koneen kapasiteetti (1.1 kg) on liian vähän lapsiperheelle. Kilo lihaa ja/tai kasviksia on tosi vähän.
Ymmärtääkseni ylipainoiset ostaa Airfeyreitä. Eikös niin?
Vierailija kirjoitti:
Ymmärtääkseni ylipainoiset ostaa Airfeyreitä. Eikös niin?
Mä ostin sen miehelleni syntymäpäivälahjaksi. Mies (40+) ei ole mikään kokki, hän tekee lähinnä ranskalaisia, joten olkoon ne hyviä ranskalaisia. Minä taas kokkaan oikein mielelläni, mutta aika on rajallista. Haudutuspadan lisäksi tuo on kyllä lempihärveleitäni, eikä vähiten siksi, että kippo menee tiskikoneeseen. 3,6 litraa riittää hyvin kahdelle, meillä on perhe-elämä jo vietetty.
Kiva kuulla kokemuksia. Oma mies puhuu tuosta jatkuvasti, että tuollainen pitää saada. Meillä on vain kahden hengen perhe, mutta mies syö paljon, joten mahtaako xxl-kokokaan riittää kahdelle?
Ihan turha vehje. Ei todellakaan mikään rasvakeittimen veroinen
Kyllä se rasvakeittimen korvaa ja on erinomainen laite pienessä yhden tai kahden hengen taloudessa. Mutta käsittämättömän hidas ja sillä voi valmistaa vain pieniä yhden hengen annoksia kerrallaan. Ei siis korvaa uunia yms. esimerkiksi 4-henkisessä perheessä, tai sitten pitää syödä eri aikoihin.
Suosittelen silti ja rasvankeittimen voit heittää SER-jätteeseen.
Vierailija kirjoitti:
Kiva kuulla kokemuksia. Oma mies puhuu tuosta jatkuvasti, että tuollainen pitää saada. Meillä on vain kahden hengen perhe, mutta mies syö paljon, joten mahtaako xxl-kokokaan riittää kahdelle?
Uskon sen riittävän. Tuohon 3,6 -litraiseen mahtuu juuri 600 gramman lohipala, jos haluat kokoa arvioida. Ja onhan sillä tehty siipiä, täytettyjä kesäkurpitsoja, kevätrullia ja tattaripaneroituja broilerileikkeitäkin (allergiakeittiössä kokeillaan :D). Nopeus on tuon ehdoton plussa verrattuna uuniin, esilämmitys on 3 min.
Täysi turhake, vähän kuin leipäkone. Ensin ollaan innoissaan ja sitten ei enää kiinnosta.
Vierailija kirjoitti:
Meidän koneen kapasiteetti (1.1 kg) on liian vähän lapsiperheelle. Kilo lihaa ja/tai kasviksia on tosi vähän.
Aika paljon syötte lihaa per ateria jos 1,1kg ei riitä. Pitäisikö teidän tarkistaa ruokailutottumuksianne?
Onko yhtä terveellistä tehdä ruoka tuolla kuin esim uunissa? Vai tekeekö tuo ruokaan haitallisia rasvahappoja?
Eikö sillä pystykään ruokkimaan isoa lapsijoukon kuten mainoksessa?
Mikä ero tällä keittimellä on tavalliseen sähköuuniin?
Jos oletetaan, että tekisin ranskalaisia. Levitän sen pussin sisällön uunipellille ja paistan sähköuunissa.
Niissä on se rasva, mikä on.
Jos laitan tähän koneeseen, niin eihän se rasva siitä vähene?
Tai esim. kanankoipia.
Vierailija kirjoitti:
Mikä ero tällä keittimellä on tavalliseen sähköuuniin?
Jos oletetaan, että tekisin ranskalaisia. Levitän sen pussin sisällön uunipellille ja paistan sähköuunissa.
Niissä on se rasva, mikä on.
Jos laitan tähän koneeseen, niin eihän se rasva siitä vähene?
Tai esim. kanankoipia.
Se puhaltaa. Tulee rapeat ranut. Tuo rasvan vähentyminen on ilmeisesti verrattuna perinteiseen rasvakeittimeen.
Meillä on ollut nyt pari vuotta ja ahkerassa käytössä on.
Se on kuin pieni uuni, lämpeää todella nopeasti ja on siksi kätevä arkikäytössä. Enimmäkseen sillä valmistetaan meillä lisukkeet ja muut pienet määrät, koska se on liian pieni koko aterian valmistamiseen. Teen sillä mm lämpimiä leipiä, ranskiksia, kananuggetteja, grillaan kasviksia ja lihaa. Ihan minkä vaan voi siinä lämmittää ja kypsentää nopeasti. Harmillista on tosiaan pieni koko, mutta samalla se vie vähemmän sähköä, kun ei tarvi koko uunia lämmittää. Sinkulle varmasti olisi sopivampi.
Toinen nega on se, että teflon on kulumassa uhkaavasti paistoritilässä ja uutta osaa ei saa, enkä sen vuoksi haluaisi ostaa kokonaan uutta laitetta.
Ja mitä perheen painoon tulee, me ollaan ihan hoikkia ja normaalipainoisia kaikki. Ei tuollainen yksittäinen ruuanvalmistuslaite lisää ihmisten painoa, nehän on ne raukailutottumukset ja ruokavalio mikä painoon vaikuttaa. Kyllä tuo on terveellisempi kuin upporasvassa paistaminen, mutta minusta tuo on enemmänkin vain pieni kiertoilmauuni, eikä suoraan rasvakeittimen korvaaja.
Kuuluu niihin laitteisiin mistä ensin ollaan innoissaan ja sitten menee varastoon, kun vie niin paljon tilaa pöydällä. Samat ruuat voi tehdä muutenkin eli ei tuo mitään uutta. Rasvakeitintä meillä ei ole ikinä ollut
Vierailija kirjoitti:
Mikä ero tällä keittimellä on tavalliseen sähköuuniin?
Jos oletetaan, että tekisin ranskalaisia. Levitän sen pussin sisällön uunipellille ja paistan sähköuunissa.
Niissä on se rasva, mikä on.
Jos laitan tähän koneeseen, niin eihän se rasva siitä vähene?
Tai esim. kanankoipia.
se rasvan määrä kasvaa, kun tuohon vehkeeseen laitettaessa pitäisi sitä rasvaa olla. Esim. rasvattomimmat kanan palat eivät tuu hyviksi, vaan pitää lorauttaa öljyä
Kiitos vastauksista kyselyyni mikä ero uuniin.
Enpä taida sitten tuollaista tarvta. Minua kyllä kiinnosti tuo laite, kun mainoksen näin, mutta ei se taida antaa mitään uutta ruuantekooni.
Me ei olla ikinä tehty rasvakeitinruokia, eikä tulla tekemään. Siksi emme ole ostanut Airfrayeriä.