Paras fetapiirakkaohje?
Kommentit (5)
Kiitos, täytyy koittaa jotain noista. Oli tarkoitus heti nyt, mutta puuttuu jäi sitten kanamunat ostamatta. Joten huomenna uusi yritys
Tässä valmista filotaikinaa käyttävä versio, josta olen saan paljon kehuja. Filoa saa pakastealtaista. Sulata paketin ohjeen mukaan ennen valmistusta. Ohjeesta tulee iso 6 hengen piirakka.
2 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli tai 2 pientä, pilkottuna
1 kg tuoreita pinaatinlehtiä pestinä tai 500 g pakastettuja sulatettuna
4 rkl tuoretta persiljasilppua (miel. sileälehtistä)
2 rkl tuoretta tillisilppua
3 kananmunaa, vatkattuna
200 g fetaa (miel. Lampaan / vuohen)
100 g voita
225 g valmista filotaikinaa
1. Tee täyte. Kuullota sipuli öljyssä. Lisää pinaatti ja kuullota 2-5 minuuttia, kunnes pinaatti vähän nuukahtaa. Anna jäähtyä.
2. Kun jäähtynyt, lisää persilja, tilli ja munat. Murenna sekaan feta, mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin.
3. Sulata voi ja voitele osalla siitä syvähkö paistovuoka (30*20 cm). Leikkaa filolevyt leveyssuunnassa kahtia. Vuoraa yhdellä levypuolikkaalla vuoan pohja ja reunat. Sivele pinta voilla. Jatka samoin käyttäen puolet taikinalevyistä.
4. Levitä täyte taikinan päälle ja pane sitten loput taikinalevyisyä täytteen päälle. Voitele levyt voilla yksitellen ja paina reunat kiinni. Leikkaa piiraan pintaan 6 neliötä.
5. Paista 190-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Tarjoa kuumana tai kylmänä.
https://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/22626-varikas-paprika-fetapiirakka-pellillinen
Olen tykännyt tuosta.
Tuoretta pinaattia ja fetaa.
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/147024/Feta-pinaattipiirakka/?ref=search
Teen tällä ohjeella. Tulee siis yksi piirakkavuoka.
Pohja:
100 g voita/margariinia
3 dl jauhoja
3-6 rkl vettä
Nypi rasva ja jauhot. Lisää vesi ja sekoita nopsaan takinaksi.
Levitä taikina vuokaan. Pistele takina haarukalla ja paista 225 asteessa hetken (ei saa ottaa väriä).
Täyte:
1-2 purkkia fetakuutioita
1-2 pussia pakastepinaattia
2 kananmunaa
2 dl maitoa/kermaa tai (1dl maitoa ja 1 dl kermaa)
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus paprikajauhetta
(tai muita mausteita oman maun mukaan)
(juustoraastetta)
Kaada pohjan päälle sulatettu ja valutettu pinaatti ja fetakuutiot. Vatkaa munat ja maito/kerma sekaisin. Mausta. Kaada munamaito täytteen päälle. Ripottele juustoraaste päälle. Paista 225 asteessa kunnes munamaito on hyytynyt ja piirakalla on kaunis väri.