Voiko grahamjauhoista pelkästään tehdä sämpylöitä?
Vai tuleeko liian kovia ilman perus vehnäjauhoja?
Kommentit (8)
Itse laittaisin max. 10% grahamia. Struktuuri on muuten vithullaan. Lopun edestä manitoba-jauhoa ja puolikarkeaa vehnäjauhoa.
Tein sämpylöitä ja mokasin ihan joka kohdan minkä vain voi :(
Voisiko joku antaa kunnollisen sämpyläreseptin, ettei tulisi kivikovia klönttejä.
Riittävästi hiivaa, vaivaamista ja aikaa nostatukseen. Vielä viimeisessä vaiheessa vimmattu vaivaus, jotta ei jää isoja ilmakuplia valmiisiin sämpylöihin.
Vierailija kirjoitti:
Voisiko joku antaa kunnollisen sämpyläreseptin, ettei tulisi kivikovia klönttejä.
Sulla menee liikaa jauhoa koska tulee kivikovia. Sekoita ensin noin puolet vaaditusta määrästä ja sitte vähitellen lisäät lisää. Kun taikina irtoaa sillai itekseen kulhon reunoista, on se hyvää, Sen näkee sillai kauniina,niinkuin lapsen massu kun se on hyvää.
https://www.myllynparas.fi/reseptit/nain-leivot-myllyn-parhaita-sampylo…
LAita ensin 8desiä ja vaivaa,sitten lisäät vähitellen enemmän...
ai niin ja leeipurin vanha kikka,laita uuniin astiaan vettä,ei tartte paljoa,saat höyryä uuniin
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voisiko joku antaa kunnollisen sämpyläreseptin, ettei tulisi kivikovia klönttejä.
Sulla menee liikaa jauhoa koska tulee kivikovia. Sekoita ensin noin puolet vaaditusta määrästä ja sitte vähitellen lisäät lisää. Kun taikina irtoaa sillai itekseen kulhon reunoista, on se hyvää, Sen näkee sillai kauniina,niinkuin lapsen massu kun se on hyvää.
https://www.myllynparas.fi/reseptit/nain-leivot-myllyn-parhaita-sampylo…
LAita ensin 8desiä ja vaivaa,sitten lisäät vähitellen enemmän...
ai niin ja leeipurin vanha kikka,laita uuniin astiaan vettä,ei tartte paljoa,saat höyryä uuniin
Kiitos tästä ohjeesta.
Edelleen kuitenkin ihmettelen. Marttojen ohjeen mukaan tein.
5dl maitoa, 5dl graahamjauhoja, 5dl vehnäjauhoja (pikkusen jäi mitan pohjalle)
Voisulaa tilkka, tuorehiivaa 50g (pakastimesta).
Yritin kohottaa, kohosi huonosti, leivoin sämpylät ja kohotin, kohosi edelleen huonosti
Olikohan hiiva jotenkin mennyt pilalle tai kuolikohan se jos sekoitin liian lämpöiseen maitoon.
Niihin kivimöykkyihin kyllä uppoo hampaat, mutta maistuvat hiivalle :D
Käytän mustikka- ja puolukkapiirakoihin n. puolet graham-jauhoa. Pullataikinaan n. 1/3 grahamia tai joskus 1 dl lesettä. Terveellisempiä, kuituja sisältäviä, kuin valkoiset jauhot.
Tulee kovia ja sellasia murenevia. Yli puolet jauhoista on hyvä olla vehnäjauhoja. Vaihda valkoiset vehnäjauhot hiivaleipäjauhoon, toimii mihin vaan leipä, sämpylä, pulla, kakku, pikkuleipä ohjeeseen. Ymmärrän ettei tähän hätään auta jos nyt kotona on pelkkiä grahamjauhoja ja siksi kysyt.