Koko Suomi leipoo eka jakso: tiikerikakkua!
Onko toi nyt teidän mielestä ihan järkevää, että ensimmäinen "haaste" on leipoa tiikerikakku ohjeen mukaan? Sehän on helpointa mitä voi keksiä, 8-vuotiaiden kokkikerhon ekoja juttuja ja lapsetkin sen osaa tehdä keskenään. Jos on yhtään leiponut ikinä mitään, ei siinä pitäisi olla mitään vaikeaa. Eikä tuossa edes annettu mahdollisuutta tehdä mitään omia muunnoksia, vaan kaikki tekivät saman peruskakun. Osa kyllä onnistui senkin kämmimään.
tämmönenkö tämä ohjelma nyt sitten on? Aika tylsältä vaikuttaa.
Kommentit (58)
*kyynel*
ap, varmaan tajuat, että jopa tiikerikakun tekemisessä voi epäonnistua, ja toisekseen, mistä aloittaa, jos tavoite on huippua?
Minusta ohjelman nimi viittaa enemmän sellaiseen road trip-tyyliseen ohjelmaan, jossa käydään läpi eri maanosien leivontakulttuuria ja perinneherkkuja. Sitä katsoisinkin mielelläni! :)
Joo, kyllähän siinäkin voi epäonnistua. Se ei mielestäni ole kuitenkaan kummoista tv-viihdettä jännittää ruudun edessä, osaavatko kilpailijat pitää kuivakakkua uunissa käsketyn ajan ja kokeilla hammastikulla, onko se kypsä. Tai vertailla, kellä on paksumpi tumma raita.
Kuinka haastavaa tuo mahtoi olla kilpailijoillekaan, kun heitä esiteltiin tyyliin "on leiponut 30 vuotta" tai "intohimoinen kotileipuri".
Ehkä tämä vielä muuttuu parempaan suuntaan, nyt kilpailijat sentään saavat käyttää luovuuttaan oman kakun luomisessa.
[quote author="Vierailija" time="24.09.2013 klo 20:44"]
Minusta ohjelman nimi viittaa enemmän sellaiseen road trip-tyyliseen ohjelmaan, jossa käydään läpi eri maanosien leivontakulttuuria ja perinneherkkuja. Sitä katsoisinkin mielelläni! :)
[/quote]
Suomesta ei kovin montaa maanosaa löydy, maakuntia sittenkin enemmän...
Tiikerikakku on mielestäni haastavin kahvikakuista. Kaikki ei saa raitoja onnistumaan, siihen on omat niksinsä. Näimmehän lopputuloksista että sama ohje ja kaikilla erinäköinen kakku.
Kilpailu on kaksiosainen ja tiikerikakussa testattiin teknisiä taitoja.
Huomasin muutamilla olevan liian kovan rasvan ja massa ei vaahdottonut kunnolla.
Olen suorittanut kondiittorin ammattitutkinnon ja minusta oli mielekästä katsoa ohjelmaa.
Ulkonäköä ja kädentaitoja sekkä teknistä osaamista voi arvioida ruudun kautta, harmi kun ei pääse maistamaan.
leipuri-kondiittori
Kamalan näköisiä kaikki. Eihän siellä ollut oikeita raitoja kellään ja osalla jäi jopa raa'aksi. Minä oikeasti osasin jo ekaluokkalaisena leipoa parempia!
No mutta satuitteko katsomaan ohjelmaan loppuun. Ihan jokainen av mamma tietty osaa tehdä vastaavia kakkuja kuin kilpailijat lopussa.
Tottahan sillä tiikerikakulla testattiin sitä että kaikki ovat perustaidoissa edes tasavertaisia.. Ja tiikerikakun reseptissä ei ollut annettu paistoaikaa.
Mutta minusta on hullua että leivotaan ulkona teltassa kesähelteellä...
Täällä toinen ammattitutkinnon suorittanut kondiittori ja meillä motto on ei se määrä vaan laatu. Kahvikakuissa on tosi helppo epäonnistua.
Kerran marko teki tiikerikakkua. Muuten kiva, mutta se idiootti meni sekoittamaan ne molemmat taikinat keskenään. Ei ollut tiikerikakkua nähnytkään se Markon tekele. :) Mutta hyvältä maistui.
Minusta on oikein hyvä, en ikinä tee itse mitään kuivakakkuja (joten pidän niitä.. 'mummujen' juttuna) mutta nyt tuli into tehdä ja teenkin viikonloppuna!
ja muuten, en ole ikinä tehny tiikerikakkua! tai muutakaan kuivakakkua, kakkupohjia lukuunottamatta. Tämmöselle poropeukalolle tuommonen 'helppo' alku on loistava! :)
Aika moni kilpailija näytti bloggaavan, mielenkiintoista. Toisaalta, ehkä ne taitavimmat ja ekstroverteimmät leipurit pitävät blogeja, joten sinällään ymmärrettävää. Eiköhän av-mammat saa kohta syyn dissata näitäkin blogeja ja niiden pitäjiä.. Jos vaikka kilpailijat saavat jauhopussin silloin tällöin ilmaiseksi?? Le gasp!!
Minä en kyllä näe mitään arvoa sillä, että näytetään puoli tuntia tunarointia.
[quote author="Vierailija" time="24.09.2013 klo 21:42"]
Kamalan näköisiä kaikki. Eihän siellä ollut oikeita raitoja kellään ja osalla jäi jopa raa'aksi. Minä oikeasti osasin jo ekaluokkalaisena leipoa parempia!
[/quote]
No niin, tästä se paremmuuden tunteminen lähtee! Mene ihmeessä leipomaan kameroiden eteen, tiukassa aikarajassa ja varmasti jännittävässä tilanteessa, ja kerro sitten että miten sujui. Väitänpä, että niin tuossakin ohjelmassa kuin masterchefeissä ym. tuolla ympäristöllä on etenkin alkuun paljon vaikutusta.
No olen telkkarissa töissä, joten ei olisi ongelma. Ne oli kamalia tekeleitä!
^Voi, olisipa ollut ihana nähdä sinua tuolla leipomassa, kun vaikutat niin herttaiselta ja taitavalta tyypiltä!
Ei se ole niin helppoa. Muita kilpailijoita, kamerat, tuomarit ja juontaja. LIsäksi kuumuus aikaraja yms.
Vaikuttaa toki sellaiselta ton osaa kuka vaan. Tiikerikakku on yksi sellainen "helppo" peruskakku, jonka lähes jokainen osaa. Aina se ei vain mene niin.
Itsekin olen onnistunut sen kanssa sössimään ihan kotioloissa.
Ja minä tykkään leipoa. Ja teen sitä aika usein.
Eipä ollut kaikki kilpailijat koskaan edes tehneet tiikerikakkua, ehkä pari vanhempaa rouvaa.
Kyllä se vaan niin menee, että kuivakakut on muinaishistoriaa ja harva nykyleipuri niitä ihan oikeasti osaa.
No ei helpolta näyttänyt kilpailijoille. Vain muutama sai kakusta oikean tyylisen. Tuomarithan näyttivät katsojille, millainen tiikerikakun tulee olla.
Ehkä koko ohjelma on tarkoitettu lohduksi tumpeloleipureille.