Munien keittäminen
Kertokahan naiset kuinka keitetään kananmunat oikein. Niin, että kuoret irtoaa hyvin. Olen niin kyllästynyt siihen, että valkuaisesta irtoaa lähes kaikki kuorien mukana. Jos saisin vastauksen munien käsittelyn ammattilaisilta, niin olen kiitollinen.
Kommentit (4)
Itse en pidä kantta päällä munien kiehuessa.
Ja hetken vain annan kuivua kuuman veden kaatamisesta, sitten äkkiä kylmä vesi.
Muista myös, että jääkaappikylmät kananmunat kaipaavat minuutin enemmän kiehumisaikaa, kuin huoneenlämpöiset!
Joo se kylmällä vedellä säikäyttäminen on se juttu.
Sit ei irtoa kuoret hyvin jos se menee pieleen.
Kiitos kuivatusvinkistä! Kokeilin sitä tänä aamuna ja ainakin nyt se toimi.
Itse laitan kyllä kananmunat kattilaan, jossa on kylmää vettä, jotta kananmunat eivät rikkoutuisi niin helpolla.
Keitto-ohje tavallisella liedellä: Laita munat kattilaan, laske vettä päälle. Kun vesi kiehuu, pidä kansi päällä, sulje liesi ja jätä kattila levylle. Tästämitataan haluttu minuuttimäärä. Kun se on kulunut, kaada vesi pois ja anna munien kuivua minuutti ja laske kylmää vettä päälle kunnes jäähtyvät.