Apua kanttarellirisoton valmistamiseen!
Löysin eilen muutaman tuoreen kanttarellin ja ajattelin vamistaa niistä risottoa. Mutta kestävätkö ne keittämistä, jos aloitan valmistuksen kuullottamalla sipulin ja kanttarellit pannulla? Vai pitäisikö kanttarellit kuullottaa pannulla erikseen ja lisätä jo hieman keitettyyn riisiin?
Kommentit (8)
No niin mäkin ajattelin! Oon tehnyt risottoa tähän mennessä vain kuivatuista sienistä, ne voi laittaa jo alussa. Kiitos!
Ap
Ehdottomasti kannattaa laittaa heti alkuun kantarellit sipulin jälkeen! Ideahan on, että riisi imee vahvasti makua siitä kantarellista. Minä laitan samalla yleensä timjamia, kantarellin ja timjamin makuyhdistelmä on ihana :)
Minä teen kantarellirisoton näin. Ensin salottisipulia kuullotetaan öljyn ja voin seoksessa. Sitten sekaan silputtua timjamia ja kantarellit. Paistellaan kunnes liika sienistä irronnut kosteus haihtunut. Lisätään risottoriisi, paistetaan koko ajan sekoitellen jokunen minuutti, jolloin riisi imee vahvaa sienen makua itseensä. Seuraavaksi reilu desi viiniä, sekoitellaan ja haihdutetaan. Tämän jälkeen aletaan lisäillä kasvislientä vähän kerrallan kunnes riisi kypsää. Lopuksi vielä maustaminen suolalla (jos tarvii, riippuu kuinka suolaista käytetty kasvisliemi on) ja mustapippurilla, reilu kourallinen hyvää parmesaania ja kunnon köntti voita sekoitetaan risottoon.
Nam, tuli muuten nälkä :-p
[quote author="Vierailija" time="06.09.2013 klo 09:37"]
Ehdottomasti kannattaa laittaa heti alkuun kantarellit sipulin jälkeen! Ideahan on, että riisi imee vahvasti makua siitä kantarellista. Minä laitan samalla yleensä timjamia, kantarellin ja timjamin makuyhdistelmä on ihana :)
Minä teen kantarellirisoton näin. Ensin salottisipulia kuullotetaan öljyn ja voin seoksessa. Sitten sekaan silputtua timjamia ja kantarellit. Paistellaan kunnes liika sienistä irronnut kosteus haihtunut. Lisätään risottoriisi, paistetaan koko ajan sekoitellen jokunen minuutti, jolloin riisi imee vahvaa sienen makua itseensä. Seuraavaksi reilu desi viiniä, sekoitellaan ja haihdutetaan. Tämän jälkeen aletaan lisäillä kasvislientä vähän kerrallan kunnes riisi kypsää. Lopuksi vielä maustaminen suolalla (jos tarvii, riippuu kuinka suolaista käytetty kasvisliemi on) ja mustapippurilla, reilu kourallinen hyvää parmesaania ja kunnon köntti voita sekoitetaan risottoon.
Nam, tuli muuten nälkä :-p
[/quote]
Mutta kestääkö se kanttarelli niin pitkää keittämistä murenematta ihan puuroksi? (Muuten mulle on kyllä risoton valmistaminen tuttua, se on varmaan yleisin ruokalaji meillä tällä hetkellä.)
Ap
[quote author="Vierailija" time="06.09.2013 klo 09:37"]
Ehdottomasti kannattaa laittaa heti alkuun kantarellit sipulin jälkeen! Ideahan on, että riisi imee vahvasti makua siitä kantarellista. Minä laitan samalla yleensä timjamia, kantarellin ja timjamin makuyhdistelmä on ihana :)
Minä teen kantarellirisoton näin. Ensin salottisipulia kuullotetaan öljyn ja voin seoksessa. Sitten sekaan silputtua timjamia ja kantarellit. Paistellaan kunnes liika sienistä irronnut kosteus haihtunut. Lisätään risottoriisi, paistetaan koko ajan sekoitellen jokunen minuutti, jolloin riisi imee vahvaa sienen makua itseensä. Seuraavaksi reilu desi viiniä, sekoitellaan ja haihdutetaan. Tämän jälkeen aletaan lisäillä kasvislientä vähän kerrallan kunnes riisi kypsää. Lopuksi vielä maustaminen suolalla (jos tarvii, riippuu kuinka suolaista käytetty kasvisliemi on) ja mustapippurilla, reilu kourallinen hyvää parmesaania ja kunnon köntti voita sekoitetaan risottoon.
Nam, tuli muuten nälkä :-p
[/quote]
Tuo on ihan hyvä, jos sienet on suht pieninä palasina. Isommat sienen palaset, mistä itse tykkään, menevät sitkeiksi jos niitä keittelee liian kauan.
[quote author="Vierailija" time="06.09.2013 klo 09:41"]
[quote author="Vierailija" time="06.09.2013 klo 09:37"]
Ehdottomasti kannattaa laittaa heti alkuun kantarellit sipulin jälkeen! Ideahan on, että riisi imee vahvasti makua siitä kantarellista. Minä laitan samalla yleensä timjamia, kantarellin ja timjamin makuyhdistelmä on ihana :)
Minä teen kantarellirisoton näin. Ensin salottisipulia kuullotetaan öljyn ja voin seoksessa. Sitten sekaan silputtua timjamia ja kantarellit. Paistellaan kunnes liika sienistä irronnut kosteus haihtunut. Lisätään risottoriisi, paistetaan koko ajan sekoitellen jokunen minuutti, jolloin riisi imee vahvaa sienen makua itseensä. Seuraavaksi reilu desi viiniä, sekoitellaan ja haihdutetaan. Tämän jälkeen aletaan lisäillä kasvislientä vähän kerrallan kunnes riisi kypsää. Lopuksi vielä maustaminen suolalla (jos tarvii, riippuu kuinka suolaista käytetty kasvisliemi on) ja mustapippurilla, reilu kourallinen hyvää parmesaania ja kunnon köntti voita sekoitetaan risottoon.
Nam, tuli muuten nälkä :-p
[/quote]
Mutta kestääkö se kanttarelli niin pitkää keittämistä murenematta ihan puuroksi? (Muuten mulle on kyllä risoton valmistaminen tuttua, se on varmaan yleisin ruokalaji meillä tällä hetkellä.)
Ap
[/quote]
Kestää erittäin hyvin. Tässä kuva tällä menetelmällä itse tekemästäni risotosta, sienet näkyvät ihan kunnon paloina, ei muhjuna: http://aijaa.com/5vTz2O
Ok, mä laitan sitten sienet jo alkuvaiheessa, kiitos!
Ap
[quote author="Vierailija" time="06.09.2013 klo 09:44"]
Kestää erittäin hyvin. Tässä kuva tällä menetelmällä itse tekemästäni risotosta, sienet näkyvät ihan kunnon paloina, ei muhjuna: http://aijaa.com/5vTz2O
[/quote]
No höh, kuva ei näköjään toimi suoraan linkkiä klikkaamalla, mutta jos sitten uudestaan painaa enteriä osoitekentässä kun on aijaa-sivulla niin toimii. Hämärää...
Paista kantarellit ja ota erikseen. Sitten tee normaali risotto ja lisää sienet vasta viime hetkellä lämpenemään.