Mitä kakkua voisi näillä rajoitteilla tehdä
Miehen suvussa on todella oikeasti allergisia, yksi oksentaa, yksi on käynyt sairaalareissun oireiden takia jne.
- Itse rakastan juustokakkua, mutta juustokakku tulee toiseksi ja se sopii muna-allergiselle, joka voi syödä maitoa
Mutta sitten se toinen:
Maidoton, suklaaton eikä sokeri- tai mantelimassaa. Sokerimassa on omasta mielestäni karmeaa. Minä en uskalla ikipäivänä leivontaryhmässä kirjoittaa, että minua ei yhtään kiinnosta hienot viimeisen päälle tehdyt kakut, vaan haluan tavallisen. En kyllä osaisikaan, mutta mielestäni ihan tavallista kakkua on helpompi leikata ja en välitä kakkutaiteesta syötävänä, vaikka kuvissa ne ovatkin hienoja.
Itse tykkään vanhan ajan hedelmätäytekakusta, mutta sitä taas taitaa moni inhota? Mansikka ja kiivi on kiellettyjä, muut hedelmät käy, mutta ehkä sitrushedelmiä en laittaisi, koska vaikka suvussa ei niille reagoida, joku muu voi. Ajattelin, että mustikasta ja vadelmasta voisi tehdä täytteen, minulla on niitä isot määrät itse poimittuina, mutta mitä pinnalle? Pakasteesta sulatettuina nämä eivät oikein toimi.
Kommentit (15)
Toimii noi, jos teet kiilteen, joko liivattella tai hyytelösokerilla
Makkarasiili. Ota lauantaimakkarapötkö ja töki siihen nakkeja pystyyn.
Netistä löytyy ohjeita pilvin pimein,esim: https://fi.pinterest.com/kipanousiainen/allergiaherkkuja/
tai
https://www.anninuunissa.fi/helppo-munaton-ja-maidoton-kakkupohja-ve/
Voithan hakea metsästä, puutarhasta tai kaupasta tuoreita marjoja koristeeksi.
Maidottomana totean, etten ainakaan itse tykkää kermakorvikkeista, ehkä joku kaura/soijavaniljakastike vispattuna voisi mennä minulle, muuten mielummin kokonaan ilman.
Muffinsien päälle voi tehdä hyvää kreemiä, en tosin tiedä miten ne käytännössä tehdään. Mutta nyt taisi olla haussa kakku.
Vierailija kirjoitti:
Maidottomana totean, etten ainakaan itse tykkää kermakorvikkeista, ehkä joku kaura/soijavaniljakastike vispattuna voisi mennä minulle, muuten mielummin kokonaan ilman.
Muffinsien päälle voi tehdä hyvää kreemiä, en tosin tiedä miten ne käytännössä tehdään. Mutta nyt taisi olla haussa kakku.
Kreemi käy myös täytekakun kuorrutukseen. Jos laktoositon käy, niin voita on myös laktoosittomana. Kreemin ohjeita löytyy kyllä netistä. Ennen vanhaan, isoisomummot tekivät kreemitäytekakkuja, jos ei kermaa ollut saatavilla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Maidottomana totean, etten ainakaan itse tykkää kermakorvikkeista, ehkä joku kaura/soijavaniljakastike vispattuna voisi mennä minulle, muuten mielummin kokonaan ilman.
Muffinsien päälle voi tehdä hyvää kreemiä, en tosin tiedä miten ne käytännössä tehdään. Mutta nyt taisi olla haussa kakku.
Kreemi käy myös täytekakun kuorrutukseen. Jos laktoositon käy, niin voita on myös laktoosittomana. Kreemin ohjeita löytyy kyllä netistä. Ennen vanhaan, isoisomummot tekivät kreemitäytekakkuja, jos ei kermaa ollut saatavilla.
Maidoton
Minäkin tykkään eniten perinteisestä hedelmäkermakakusta! Minusta ne hyydytetyt juustokakut ovat pahan makuisia, usein liian makeita ja rasvaisia.
Voisitko tehdä erikseen tavallisen kakun ja allergikoille esim Budapest-rullan ja täyttää sen marjoilla ja soijavispillä? Budapestrullan pohjaan tulee perunajauhoja, sokeria ja munanvalkuaista.
Ai niin oli muna-allerginenkin.
Onko suklaalle allergisia? Tee munankorvikejauheella maidottomasta suklaasta ja gluteenittomasta jauhoista sacher-kakkua.
Kermakakkuun päälle esim säilykeaprikooseja, persikkaa, päärynää. Itse tykkään kiireistä ja säilykemandariineista, mutta allergisille ei sovi.
Osta noiden hedelmien lisäksi valmiita sokerikuviokoristeita kakun päälle, tulee hauska ja värikäs. Eikä niitä ole pakko syödä.
Yksi maidottoman kreemin ohje löytyy täältä:
https://www.anninuunissa.fi/ihana-vadelmakreemi-myos-vegaanisena/
Enkeltenkakku. Eli marenkipohja ja siihen vaikka jäätelöä ja marjoja. Ap reseptissä on jäätelön sijaan lemoncurdia mutta tuota voi muokata halunsa mukaan
Olen joskus saanut hyvää marenkimarjakakkua. Marenki voi tehdä kikpapujen nesteestä. Eli ei tarvita kananmunaa. Jäätelöitä on hyviä vegaanisinakin.
Kuningatarkakku kuulostaa hyvältä. Onhan noita kaura/soija tms. pohjaisia vispautuvia kermoja jota laittaa lisäksi. Päälle vaikka niitä vadelmia ja mustikoita tuoreena