Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Täytyykö ruokaan laittaa suolaa?

Vierailija
04.09.2013 |

En ole koskaan laittanut. Tuli vaan mieleen, kun neuvolassa tuli puheeksi taaperon syömiset ja terkkari sanoi, että vähän voi ruokaan laittaa suolaa. Niin että pitääkö laittaa, kun ei me muutkaan laiteta?

Kommentit (32)

Vierailija
1/32 |
04.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei tietenkään tarvitse, huoh

Vierailija
2/32 |
04.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

No on kuule ihan pakko. Ei tietenkään tarvitse jos et halua, ei mekään käytetä juuri yhtään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/32 |
04.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten kukaan voi syödä tekemiäsi ruokia, jos niissä ei ole suolaa? Yhtä hyvin voi syödä sahanpuruja. Tulevat halvemmaksikin.

Vierailija
4/32 |
04.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole mitenkään välttämätöntä, jos tarkoitat jotenkin ravitsemusmielessä. Aika monen mielestä vaan suolaton ruoka on pahaa ja siksi sitä suolaa laitetaan. Lapsellehan on parempi, jos suolaa ei syötä eikä siihen totuta.

Vierailija
5/32 |
04.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei varmastikaan pidä, mutta neuvolassa nyt antavat samat neuvot kaikille. Kuten että alle 1-vuotiaan ruokaan ei suolaa (vaikka perhe muuten sitä käyttäisikin) ja että yli 1-vuotiaan ruokaan saa laittaa jo vähän suolaa (mutta ei paljon sittenkään).

Vierailija
6/32 |
04.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tietenkään. En tosin ymmärrä miten voitte syödä suolatonta ruokaa. Tai no, taitaa olla tottumiskysymys, mutta ruokavieraat voivat karsastaa teidän ruokia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/32 |
04.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä meillä koko perhe syö oikein hyvällä ruokahalulla suolatonta ruokaa. Olisko tottumiskysymys - jos ei ole tottunut suolan makuun, ei sitä kaipaakaan? Ravintolan ruoat jäävät kyllä joskus syömättä, kun ovat niin kovin suolaisia.

 

ap

Vierailija
8/32 |
04.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihmisen elimistö tarvitsee toimiakseen suoloja. Jos teet kaiken ruoan itse suolattomista raaka-aineista, etkä laita suolaa yhtään mihinkään, tulet sairastumaan. Täysin suolatta ei pysy hengissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/32 |
04.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole pakko laittaa. Minusta kyllä suolaton ruoka on jumalattoman pahaa enkä sitä itse söisi, mutta makunsa kullakin... Eipä se suola kohtuumäärinä ole haitallistakaan mitenkään, ellei ole verenpainetautia. 

Vierailija
10/32 |
04.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mites sitten, kun lapset menevät kouluun tai päiväkotiin. Niissä ei tehdä suolattomia ruokia. Sun lapistas kasvaa helposti tikku-ukkoja, kun eivät voi syödä kunnolla muualla kuin kotona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/32 |
04.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.09.2013 klo 14:30"]

Ihmisen elimistö tarvitsee toimiakseen suoloja. Jos teet kaiken ruoan itse suolattomista raaka-aineista, etkä laita suolaa yhtään mihinkään, tulet sairastumaan. Täysin suolatta ei pysy hengissä.

[/quote]

Suolaa saa aika paljon esim. leivästä tai leikkeleistä. Tai vaikka muroista (mutta niitähän ei kukaan syö tietenkään). Vaikka ei lisäisikään ruokaan suolaa, muissa elintarvikkeissa varmasti on ihan riittävästi suolaa.

Vierailija
12/32 |
04.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse asiassa meillä käy usein ruokavieraita ja tykkäävät kovin meidän ruoista. Silloin tosin ruoat vähän erilaisia kuin arkena ja niihin on käytetty ehkä jotain juustoja, soijaa tms. ja ovatkin sen takia suolaisia mutta suolapurkkia ei meiltä kyllä löydy :-)

 

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/32 |
04.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yksi lapsista on jo koulussa eikä tuolla mitään ongelmia näytä olevan kouluruoan suhteen. Ja suolaahan kyllä saa, niin kuin joku mainitsikin, leikkeleistä, juustosta, leivästä yms. Luulen, että ihan tarpeeksi saamme sitä.

 

ap

Vierailija
14/32 |
04.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.09.2013 klo 14:30"]

Kyllä meillä koko perhe syö oikein hyvällä ruokahalulla suolatonta ruokaa. Olisko tottumiskysymys - jos ei ole tottunut suolan makuun, ei sitä kaipaakaan? Ravintolan ruoat jäävät kyllä joskus syömättä, kun ovat niin kovin suolaisia.

 

ap

[/quote]

 

No onhan se tietty tottumuskin, mutta tämä nyt on vähän sellainen asia, että ajaisitko mieluummin Ladalla vai Lexuksella, jos saisit valita?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/32 |
04.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Anoppi aina ihmettelee, miten osaan tehdä niin hyvää ruokaa. Oli sitten kyseessä makaronilaatikko, sämpylät tai pannari. Tekisi mieleni sanoa ihan suoraan, että siksi kun laitan niihin suolaa. Hän ei nimittäin laita itse suolaa juuri mihinkään (ellei ripauksen pansuolaa, jos on ihan pakko), eikä niitä pöperöitä kukaan innolla syökään.

Vierailija
16/32 |
04.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin no, mä en edes erota, onko ruoassa maltillisesti suolaa vai eikä sitä ole ollenkaan. Mun mielestä siis maistuu yhtä hyvälle. Sitten erotan kyllä, jos on suolaa laitettu runsaalla kädellä, niin kuin hyvin usein ravintolassa on tehty. Ja siitä en tykkää.

 

ap

Vierailija
17/32 |
04.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.09.2013 klo 14:38"]

Anoppi aina ihmettelee, miten osaan tehdä niin hyvää ruokaa. Oli sitten kyseessä makaronilaatikko, sämpylät tai pannari. Tekisi mieleni sanoa ihan suoraan, että siksi kun laitan niihin suolaa. Hän ei nimittäin laita itse suolaa juuri mihinkään (ellei ripauksen pansuolaa, jos on ihan pakko), eikä niitä pöperöitä kukaan innolla syökään.

[/quote]

 

Kaikki kehuvat myös mun tekemiä ruokia, leivonnaisia yms. Käytän kyllä paljon yrttejä ja mausteita (suolattomia). Johtuiskohan siitä?

 

ap

Vierailija
18/32 |
04.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.09.2013 klo 14:30"]

Ihmisen elimistö tarvitsee toimiakseen suoloja. Jos teet kaiken ruoan itse suolattomista raaka-aineista, etkä laita suolaa yhtään mihinkään, tulet sairastumaan. Täysin suolatta ei pysy hengissä.

[/quote]

 

Totta, mutta luonnonsuolaa saa myös ravinnosta esim. munista, kalasta, pähkinöistä, ananaksesta, kukkakaalista ja selleristä.

Vierailija
19/32 |
04.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Soijakastikkeessa on kamalasti suolaa, taitaa olla noin 10%. Ihan turha väittää että ei käytä suolaa, jos lisää mausteita joissa on suolaa, vaikka pelkkää suolaa ei lisäisikään.

 

Ainoa mihin olen kuullut suolan lisäämisestä olevan hyötyä, on perunoiden keitinvesi, se kuulema vaikuttaa siihen että perunan hievenaineet pysyy perunassa sisällä, eikä karkaa ympäröivään keitinveteen. Makuun sillä ei ole vaikutusta, en minä ainakaan huomaa.

 

Suolaa voi laittaa sieniin tai kalaan säilyvyyden parantamiseksi.

 

Muualle sitä laitetaan vain siksi että sen makuun on totuttu. Itse syön varsin vähäsuolaista ruokaa se aiheuttaa vähän ongelmia ulkona syödessä, sillä ravintoloiden ruuat on usein niin suolaisia että makunautinto häipyy suolaisuuteen.

 

Suvussa on sydän ja verisuonisairauksia, joten yritä elää hieman terveellisemmin ja ilmeisesti onnistunutkin kun ei ole verenpainetta ja muuta mihin vanhemmilla oli jo lääkkeet tässä iässä.

Vierailija
20/32 |
04.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.09.2013 klo 14:35"]

Yksi lapsista on jo koulussa eikä tuolla mitään ongelmia näytä olevan kouluruoan suhteen. Ja suolaahan kyllä saa, niin kuin joku mainitsikin, leikkeleistä, juustosta, leivästä yms. Luulen, että ihan tarpeeksi saamme sitä.

 

ap

[/quote]Suolaa tarvii saada todella vähän ja varmasti saa sitä tarpeeksi jos syö mitään valmista ruokaa... ja liikaakin.