Meinaan tehdä tänään hampurilaisia,
antakaahan hyviä vinkkejä, miten parhaiten onnistuu?
Kommentit (21)
[quote author="Vierailija" time="26.08.2013 klo 11:40"]
Älä paista pihvejä kuiviksi. Tee niistä pulleita äläkä tee taikinasta liian tiivistä. Jätä punertaviksi sisältä.
[/quote]Jos naudanjauhelihaa, voi jättää punertavaksi, jos sikaa mukana, pitää paistaa kypsäksi asti.
Mitäs hamppiksia (liha/kala/kana/kasvis) aiot tehdä? Kotitekoiset on parhaita! Sisält ratkaisee, mutta mys säpy tärkeä:). Teetko itse sämpylät? Väliin laittaisin reilusti salaattia, tomskua ja kurkkua ja paprikaa, oliivia. Kunnon majoneesi, jota ei liikaa! Tässä mun "ohjeet". Apua, tuli nälkä.
Aloita sämpylöiden paistosta, itse tehden tulee parhaat. Tee sellaisia megasuuria joita mahtuu neljä pellille.
Tee hyvä murekemassa ja paista siitä jättipihvit. Jauhelihaa, korppujauho+kerma, freesattua sipulia, kananmunaa, jauhettua maustepippuria, parikaa, mustapippuria
Täytteiksi
- salaattia
- maustekurkkua
- paistettu kananmuna
- tomaatti
- tuorekurkku
- ketsuppi
- majoneesi
On kunnon ateria eikä mikään välipala. Ei kaipaa ranskalaisia kylkeen.
Nämä hampurilaissämpylät olivat täydellisiä: http://suklaapossu.blogspot.fi/2013/05/hampurilaissampylat.html
Monissa ohjeissa pihveihin ei laiteta olloenkaan korppujauhoja, miksi?
Leikkaan pussin terävillä saksilla auki ja lämmität mikrossa korkeintaan 1min. Pidempi aika tekee sämpylästä vain sitkeän, joten en suosittele.
Väliin ketsuppia ja sinappia.
Takuulla onnistut, kun muistat tuon minuutin!
Hampparipihvit pitää olla 100% naudanlihaa.. ei mitään jauhoja ja munia sinne sekaan. liha pyryy paistettaessa kasassa jos tekee tiiviit pihvit.
Paistaessa kun lihasnesteet nousevat pintaan on aika kääntää pihvi ja kun toiselta puolelta käy samalla lailla on pihvi sopivan kypsä. Pinnalle vähän valkopippuria ja suolaa.
[quote author="Vierailija" time="26.08.2013 klo 11:47"]
Monissa ohjeissa pihveihin ei laiteta olloenkaan korppujauhoja, miksi?
[/quote]
Miksi pitäisi? Se on vain täyteainetta, jota köyhinä aikoina on käytetty lihan jatkeeksi. Mitään ravinto- tai makuarvoa sillä ei ole.
^Valkopippurin sijaan mustapippuria myllystä, niin on hyvä.
[quote author="Vierailija" time="26.08.2013 klo 11:47"]
Monissa ohjeissa pihveihin ei laiteta olloenkaan korppujauhoja, miksi?
[/quote]
Koska se on pihvi, ei mureke.
hyi, laitatteko kotitekoisten hamppareiden väliin tuorekurkkua ja paprikaa?? Hampparin väliin kuuluu vihannespuolelta ainoastaan maustekurkku, tomaatti, sipuli ja jäävuorisalaatti.
Laitat jauhelihapaketin kulhoon, lisäät suolaa ja mustapippuria ja jotain muuta maustetta jos haluat. Sekotat ne tasaiseksi, ja paistat pannulla pihvit. Kun olet jo kerran kääntänyt ympäri, laita siihen jo paistuneelle puolelle cheddar-juusto viipale, ai että tulee hyvää!
Itse laitan myös yhden paistetun kananmunan väliin, se sopii kans hyvin.
Lisäksi
-salaatinlehti
-tomaattiviipale
-punasipulia
-ketsuppia
-ehkä sinappikurkkusalaattia
-jotaki hyvää majoneesia vähän, vaikka itse tehtyä paprikamajoneesia!
[quote author="Vierailija" time="26.08.2013 klo 11:55"]
hyi, laitatteko kotitekoisten hamppareiden väliin tuorekurkkua ja paprikaa?? Hampparin väliin kuuluu vihannespuolelta ainoastaan maustekurkku, tomaatti, sipuli ja jäävuorisalaatti.
[/quote]
Miten niin kuuluu? Eiköhän jokainen saa laittaa sinne väliin mitä vain :D
Tämä eroaa kaikkien muiden ohjeista, mutta väitän tämän olevan ehdottomasti paras :)
- Pihveihin pelkkää naudan jauhelihaa, suolaa ja pippuria. Mausta jauheliha ja muotoile oikein ohuita ja isoja pihvejä leivinpaperin päälle. Nosta pihvit hetkeksi pakkaseen ennen paistamista.
- Leikkaa salaatti ohuiksi suikaleiksi, niin hampurilainen pysyy paremmin koossa
- Tee BigMac -hampurilaisista tuttu kastike, esim. tämän ohjeen mukaan:
(suomeksi myös: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/99179/hampurilaismajoneesi/
muistaakseni muokkasimme tuota lisäämällä hieman etikkaa ja muista mausteita maistamisen jälkeen)
Itse en enää tee noita paksumpia pihvejä, sillä hampurilaisesta tulee melkoinen jötkäle niillä ja ohuempikin pihvi maistuu yllättävän vahvasti. Kannattaa kokeilla, mikäli tykkäät pikaruokaloiden hampurilaisista!
[quote author="Vierailija" time="26.08.2013 klo 11:44"]
[quote author="Vierailija" time="26.08.2013 klo 11:40"]
Älä paista pihvejä kuiviksi. Tee niistä pulleita äläkä tee taikinasta liian tiivistä. Jätä punertaviksi sisältä.
[/quote]Jos naudanjauhelihaa, voi jättää punertavaksi, jos sikaa mukana, pitää paistaa kypsäksi asti.
[/quote]
Ei umpikypsiksi. Kotimaisen laadukkaan sianlihan saa myös jättää vaaleanpunaiseksi. Ja vaikka paistaisi kypsäksikin, ei saa tehdä liian tiivistä ja kovaa taikinaa eikä kuivattaa korpuksi. Se maistuu kamalalta.
[quote author="Vierailija" time="26.08.2013 klo 12:05"]
Tämä eroaa kaikkien muiden ohjeista, mutta väitän tämän olevan ehdottomasti paras :)
- Pihveihin pelkkää naudan jauhelihaa, suolaa ja pippuria. Mausta jauheliha ja muotoile oikein ohuita ja isoja pihvejä leivinpaperin päälle. Nosta pihvit hetkeksi pakkaseen ennen paistamista.
- Leikkaa salaatti ohuiksi suikaleiksi, niin hampurilainen pysyy paremmin koossa
- Tee BigMac -hampurilaisista tuttu kastike, esim. tämän ohjeen mukaan:
(suomeksi myös: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/99179/hampurilaismajoneesi/
muistaakseni muokkasimme tuota lisäämällä hieman etikkaa ja muista mausteita maistamisen jälkeen)
Itse en enää tee noita paksumpia pihvejä, sillä hampurilaisesta tulee melkoinen jötkäle niillä ja ohuempikin pihvi maistuu yllättävän vahvasti. Kannattaa kokeilla, mikäli tykkäät pikaruokaloiden hampurilaisista!
[/quote]
Öööö ei tuo nyt mitenkään erilainen ollu, muutoin kuin että pihvejä käytetään pakkasessa :D liian isot luulot omista hamppareista?
Sämpylän sijaan kannattaa kokeilla pitaleipää. Peittoaa mennen tullen ainakin kaupan mauttomat ja kuivat hampurilaissämpylät. Eikä ole niin paljon hiilareita.
Siinä vähän mallia hyviin. http://www.viipaleita.net/blog/media/viipaleita/hampparit08072013.jpg?mtime=1373297365
Älä paista pihvejä kuiviksi. Tee niistä pulleita äläkä tee taikinasta liian tiivistä. Jätä punertaviksi sisältä.