Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Meinaan tehdä tänään hampurilaisia,

Vierailija
26.08.2013 |

antakaahan hyviä vinkkejä, miten parhaiten onnistuu?

Kommentit (21)

Vierailija
1/21 |
26.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä paista pihvejä kuiviksi. Tee niistä pulleita äläkä tee taikinasta liian tiivistä. Jätä punertaviksi sisältä.

Vierailija
2/21 |
26.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="26.08.2013 klo 11:40"]

Älä paista pihvejä kuiviksi. Tee niistä pulleita äläkä tee taikinasta liian tiivistä. Jätä punertaviksi sisältä.

[/quote]Jos naudanjauhelihaa, voi jättää punertavaksi, jos sikaa mukana, pitää paistaa kypsäksi asti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/21 |
26.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitäs hamppiksia (liha/kala/kana/kasvis) aiot tehdä? Kotitekoiset on parhaita! Sisält ratkaisee, mutta mys säpy tärkeä:). Teetko itse sämpylät? Väliin laittaisin reilusti salaattia, tomskua ja kurkkua ja paprikaa, oliivia. Kunnon majoneesi, jota ei liikaa! Tässä mun "ohjeet". Apua, tuli nälkä.

Vierailija
4/21 |
26.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aloita sämpylöiden paistosta, itse tehden tulee parhaat. Tee sellaisia megasuuria joita mahtuu neljä pellille.

 

Tee hyvä murekemassa ja paista siitä jättipihvit. Jauhelihaa, korppujauho+kerma,  freesattua sipulia, kananmunaa, jauhettua maustepippuria, parikaa, mustapippuria 

 

Täytteiksi

- salaattia

- maustekurkkua

- paistettu kananmuna

- tomaatti

- tuorekurkku

- ketsuppi

- majoneesi

 

On kunnon ateria eikä mikään välipala. Ei kaipaa ranskalaisia kylkeen.

Vierailija
5/21 |
26.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nämä hampurilaissämpylät olivat täydellisiä: http://suklaapossu.blogspot.fi/2013/05/hampurilaissampylat.html

Vierailija
6/21 |
26.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Monissa ohjeissa pihveihin ei laiteta olloenkaan korppujauhoja, miksi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/21 |
26.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leikkaan pussin terävillä saksilla auki ja lämmität mikrossa korkeintaan 1min. Pidempi aika tekee sämpylästä vain sitkeän, joten en suosittele.

Väliin ketsuppia ja sinappia.

Takuulla onnistut, kun muistat tuon minuutin!

Vierailija
8/21 |
26.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hampparipihvit pitää olla 100% naudanlihaa.. ei mitään jauhoja ja munia sinne sekaan. liha pyryy paistettaessa kasassa jos tekee tiiviit pihvit.

Paistaessa kun lihasnesteet nousevat pintaan on aika kääntää pihvi ja kun toiselta puolelta käy samalla lailla on pihvi sopivan kypsä. Pinnalle vähän valkopippuria ja suolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/21 |
26.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="26.08.2013 klo 11:47"]

Monissa ohjeissa pihveihin ei laiteta olloenkaan korppujauhoja, miksi?

[/quote]

 

Miksi pitäisi? Se on vain täyteainetta, jota köyhinä aikoina on käytetty lihan jatkeeksi. Mitään ravinto- tai makuarvoa sillä ei ole.

Vierailija
10/21 |
26.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

^Valkopippurin sijaan mustapippuria myllystä, niin on hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/21 |
26.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="26.08.2013 klo 11:47"]

Monissa ohjeissa pihveihin ei laiteta olloenkaan korppujauhoja, miksi?

[/quote]

 

Koska se on pihvi, ei mureke.

 

Vierailija
12/21 |
26.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

hyi, laitatteko kotitekoisten hamppareiden väliin tuorekurkkua ja paprikaa?? Hampparin väliin kuuluu vihannespuolelta ainoastaan maustekurkku, tomaatti, sipuli ja jäävuorisalaatti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/21 |
26.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitat jauhelihapaketin kulhoon, lisäät suolaa ja mustapippuria ja jotain muuta maustetta jos haluat. Sekotat ne tasaiseksi, ja paistat pannulla pihvit. Kun olet jo kerran kääntänyt ympäri, laita siihen jo paistuneelle puolelle cheddar-juusto viipale, ai että tulee hyvää!

 

Itse laitan myös yhden paistetun kananmunan väliin, se sopii kans hyvin.

 

Lisäksi

-salaatinlehti

-tomaattiviipale

-punasipulia

-ketsuppia

-ehkä sinappikurkkusalaattia

-jotaki hyvää majoneesia vähän, vaikka itse tehtyä paprikamajoneesia!

Vierailija
14/21 |
26.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Törkee nälkä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/21 |
26.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="26.08.2013 klo 11:55"]

hyi, laitatteko kotitekoisten hamppareiden väliin tuorekurkkua ja paprikaa?? Hampparin väliin kuuluu vihannespuolelta ainoastaan maustekurkku, tomaatti, sipuli ja jäävuorisalaatti.

[/quote]

 

Miten niin kuuluu? Eiköhän jokainen saa laittaa sinne väliin mitä vain :D

 

Vierailija
16/21 |
26.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä eroaa kaikkien muiden ohjeista, mutta väitän tämän olevan ehdottomasti paras :) 

 

- Pihveihin pelkkää naudan jauhelihaa, suolaa ja pippuria. Mausta jauheliha ja muotoile oikein ohuita ja isoja pihvejä leivinpaperin päälle. Nosta pihvit hetkeksi pakkaseen ennen paistamista.

- Leikkaa salaatti ohuiksi suikaleiksi, niin hampurilainen pysyy paremmin koossa

- Tee BigMac -hampurilaisista tuttu kastike, esim. tämän ohjeen mukaan: 

(suomeksi myös: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/99179/hampurilaismajoneesi/ 

muistaakseni muokkasimme tuota lisäämällä hieman etikkaa ja muista mausteita maistamisen jälkeen)

 

Itse en enää tee noita paksumpia pihvejä, sillä hampurilaisesta tulee melkoinen jötkäle niillä ja ohuempikin pihvi maistuu yllättävän vahvasti. Kannattaa kokeilla, mikäli tykkäät pikaruokaloiden hampurilaisista!

Vierailija
17/21 |
26.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="26.08.2013 klo 11:44"]

[quote author="Vierailija" time="26.08.2013 klo 11:40"]

Älä paista pihvejä kuiviksi. Tee niistä pulleita äläkä tee taikinasta liian tiivistä. Jätä punertaviksi sisältä.

[/quote]Jos naudanjauhelihaa, voi jättää punertavaksi, jos sikaa mukana, pitää paistaa kypsäksi asti.

[/quote]

 

Ei umpikypsiksi. Kotimaisen laadukkaan sianlihan saa myös jättää vaaleanpunaiseksi. Ja vaikka paistaisi kypsäksikin, ei saa tehdä liian tiivistä ja kovaa taikinaa eikä kuivattaa korpuksi. Se maistuu kamalalta.

Vierailija
18/21 |
26.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="26.08.2013 klo 12:05"]

Tämä eroaa kaikkien muiden ohjeista, mutta väitän tämän olevan ehdottomasti paras :) 

 

- Pihveihin pelkkää naudan jauhelihaa, suolaa ja pippuria. Mausta jauheliha ja muotoile oikein ohuita ja isoja pihvejä leivinpaperin päälle. Nosta pihvit hetkeksi pakkaseen ennen paistamista.

- Leikkaa salaatti ohuiksi suikaleiksi, niin hampurilainen pysyy paremmin koossa

- Tee BigMac -hampurilaisista tuttu kastike, esim. tämän ohjeen mukaan: 

(suomeksi myös: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/99179/hampurilaismajoneesi/ 

muistaakseni muokkasimme tuota lisäämällä hieman etikkaa ja muista mausteita maistamisen jälkeen)

 

Itse en enää tee noita paksumpia pihvejä, sillä hampurilaisesta tulee melkoinen jötkäle niillä ja ohuempikin pihvi maistuu yllättävän vahvasti. Kannattaa kokeilla, mikäli tykkäät pikaruokaloiden hampurilaisista!

[/quote]

 

Öööö ei tuo nyt mitenkään erilainen ollu, muutoin kuin että pihvejä käytetään pakkasessa :D liian isot luulot omista hamppareista?

 

Vierailija
19/21 |
26.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sämpylän sijaan kannattaa kokeilla pitaleipää. Peittoaa mennen tullen ainakin kaupan mauttomat ja kuivat hampurilaissämpylät. Eikä ole niin paljon hiilareita.

Vierailija
20/21 |
26.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset