Vinkatkaa hyvää PORKKANAKAKUN reseptiä netistä, kiitos
Maku-lehden nettisivuilta jo katsoin, mutta sieltä ei löytynyt mielestä. Jonkun oikein sellaisen mehevän pehmeän kakun haluaisin. Ja täydellisen kuorrutuksen tietysti. Eräässä ohjeessa oli päällysteenä SULATEjuustoa. Ei kai se päällyste sellaista ole? Ennemmin kai tuorejuustoa tai mascarponea. Vai mitä mieltä olette?
Kommentit (17)
Googlela Amerikkalainen porkkanakakku. Ihan parasta ikinä!
Kiitti vinkistä. Oletko tehnyt ilman noita appelsiinin kuoria jne? En pidä appelsiinin mausta ja luulen, että se pilaisi ihanan kakun. Onko mehevä kakku?
ap
Toi amerikkalainen porkkanakakku olikin oiva vinkki. Kiitos siitä!
ap
Appelsiinin voi tosiaan halutessaan jättää pois, se ei kuulu perinteisen porkkanakakun ohjeeseen. Kuorrutteenkin voi tehdä esim. mangososeella eikä ehdotetulla appelsiinimehulla. Tein ohjeen mukaisesti kakun appelsiinin kuorilla maustettuna ja mietinkin että kokeilen seuraavaksi ilman niitä, se mielestäni oli ehkä hivenen liian dominoiva maku. Tuli kyllä erittäin mehevä kakku, suosittelen lukemaan noita kommenttejakin kakkuun liittyen, sieltä usein löytää lukijoiden hyväksi havaittuja omia variaatioita ja kokemuksia.
Kyllä siihen aitoon porkkanakakun kuorrutukseen tulee ihan sitä oikeaa sulatejuustoa! Ja ei maistu valmiissa kakussa sulatejuustolta :)
Sadepäivän porkkanakakku. Oon tehnyt ihan normi-Philadelphialla tota ja ei oo enää muut porkkanakakut maistunu. http://chocochili.net/2010/09/sadepaivan-porkkanakakku/
http://www.maku.fi/resepti/tiinan-meheva-porkkanakakku#axzz2cLg4Cfhm
Pellille tein, on törkeän kokoinen, kohoaa aika hyvin. Kuorrutetta en käyttänyt kaikkea, ja lisäsin taikinaan vähän kardemummaa.
Todella mehevä =)
En löytänyt käyttämääni reseptiä nyt, mutta se löytyi aikoinaan googlaamalla, ja se on kyllä saanut ainakin tuhannet kehut - onnistuu aina kun sen teen. :)
Avainsanoja onnistumiseen ovat öljy (ei voi/margariini!), kookos- ja/tai mantelirouhe ja fariinisokeri (ei tavallinen!).
Ja kaiken kruunaa valkosuklaakuorrute: 200g sulatettua valkosuklaata + 200g tuorejuustoa (tai jos haluaa juoksevan kuorrutteen -> tasaisen pinnan, niin 200g sulatettua valkosuklaata + 0,5 dl kermaa).
Joskus olen tehnyt lastenjuhlakakuksi värikkään kakun marsipaanikuorrutuksella ja -koristuksilla, ja se toimii myös, mutta valkosuklaa on silti paras! :)
Googleta Hilun porkkanakakku. Olen tehnyt useamman kerran ja hyvää on!
Ehdottomasti paras on pinjan herkkulan porkkanakakku !!
http://www.kinuskikissa.fi/kinuskipupun-porkkanakakku/
Tällä ohjeella oon tehnyt pari kertaa ilman tuota appelsiinia, tuli todella mehevä ja hyvä!
Vierailija kirjoitti:
http://www.maku.fi/resepti/tiinan-meheva-porkkanakakku#axzz2cLg4Cfhm
Pellille tein, on törkeän kokoinen, kohoaa aika hyvin. Kuorrutetta en käyttänyt kaikkea, ja lisäsin taikinaan vähän kardemummaa.
Todella mehevä =)
Mä olen tehnyt tällä ohjeella myös useammankin kerran ja hyvä tuli.
Teemu Aura ja Tommi Tuominen..
En löytänyt niitä reseptejä netistä, mutta heidän reseptillä tehty porkkanakakku oli aivan törkeen hyvää.
Ei olis pitäny nähdä tätä keskustelua. Alkoi tekemään mieli!
http://www.kinuskikissa.fi/kinuskipupun-porkkanakakku/ Olen tehnyt tämän ohjeen mukaan porkkanakakun ja se onnistui hyvin, maukasta tuli :)